Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 370
  • 871
  •   1
Отговори
# 810
Слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Много е лесно, всъщност. И на мен ми бяха пратили някакъв формуляр в началото, който писах на ръка като ученичка за първата щета, която заявявах към тях. Оказа се, че въобще не е било необходимо, влезнах през MyUniqa портала, и от там вече се попълва всичко необходимо. Попълвайки празните полета, се попълва и самия формуляр. Много интуитивно и разбираемо е направено, системата си те води сама. Сканирам амбулаторния лист, отделно фактурата и отделно касовия бон. Даже аз през телефона си го правя. Аз лично след съответния преглед си пускам документите, и без това с тези 400лв реших да си покрия първата и втората ФМ, та си ги качвах по отделно. Не мисля, че ще има проблем да качиш 3-4 щети по едно и също време, така и така я заявяваш всяка щета по отделно. Поне ще ти преведат паричките накуп. 😀

# 811
Много благодаря! Малко сложно ми изглежда възстановяването на разходи при Уника. Как процедираш след преглед като вземеш всички документи? Мога ли примерно да изчакам 3-4 прегледа да се натрупат и тогава да ги кача за възстановяване? Аз все още имам ДЗО към Булстрад през фирмата на мъжа ми и е адски удобно, но тъй като са там почти само мъже, не са заявили покритието за бременност и ще възползвам от подновяването на полицата при нас. Иначе на Булстрад е елементарно възстановяването, без формуляри през приложение и затова сега това на Уника ми изглежда много сложно… извинявам се, ако малко разводних темата.
[/quote]

Да, можеш. Аз правя така, събирам си по няколко и ги качвам там в системата, сумата ми я възстановяват за около 10-12 дни.

# 812
Някой има ли отклонения при Д димер и ft4, при мен д димера е леко завишен, а фт4 под нормата, днес съм на преглед и ще видя какво ще правим

Моето фт4 беше ниско последните изследвания от 26гс. 11 при долна граница 11.90, а тсх 2.45

Веднага направих консултация с ендокринолог,но ме успокоиха, че било нормално явление в този период от бременноста. Трябва да повторя изследванията след около месец, и чак тогава ще мислим да включим хормон ако все още има отклонения.

Бях при доц. Шинков иначе, там следя и едни възли.

# 813
Моята бебка беше с главата надолу, сега е седалищно. Много шава тя, дано се обърне пак

# 814
Моята бебка беше с главата надолу, сега е седалищно. Много шава тя, дано се обърне пак
Не е ли рано да застанат в окончателна позиция? Нашата се върти, обръща, то са ритници, кълбета, главата ѝ през няколко минути се мести на друго място. Не виждам скоро да се спре.

# 815
Здравейтее, минахме третата фетална вчера. Доктора е много доволен, каза че всичко върви като по учебник, бебка е с главата надолу, размерите са точни със седмиците, измери я около 1220гр. Абе доволни сме всички, имаме и що-годе хубави снимки, въпреки че си стоеше като на плажа с вдигнати ръце и кръстосани крака 🤣 Каза да си бременея спокойно и да не се притесняваме.
Вмъквам се с моя тежък baby brain 😀 часа ми е бил за 17:20, аз съм записала 17:40 , и на всичкото отгоре закъснях и за него като пристигнахме в 17:50 🤣 но поизчакахме малко и ни вкараха. Много ми беше неудобно, но явно от затварянето на телефона до това да запиша часа мозъка ми отново е бил другаде

# 816
Някой има ли отклонения при Д димер и ft4, при мен д димера е леко завишен, а фт4 под нормата, днес съм на преглед и ще видя какво ще правим

Моето фт4 беше ниско последните изследвания от 26гс. 11 при долна граница 11.90, а тсх 2.45

Веднага направих консултация с ендокринолог,но ме успокоиха, че било нормално явление в този период от бременноста. Трябва да повторя изследванията след около месец, и чак тогава ще мислим да включим хормон ако все още има отклонения.

Бях при доц. Шинков иначе, там следя и едни възли.

На мен ми включиха Аку тирокс в малка доза и също трябва да повторя изследванията след месец. Следящата ме лекарка и ендокриноложката ми казаха, че тези показатели задължително трябва да бъдат регулирани и да бъдат в норма.

# 817
Здравейте момичета, да споделя и аз от вчера вълненията, хаха. При разходка, много рязка болка получих ниско в корема, много се шашнах, защото не отминаваше доста време и реших да отида до докторката, та се почнаха тонове, изследвания и тн. Накрая се оказа, че ми няма нищо и просто малкия нещо ме е понатиснал, но поне ми измериха и шийката 7см е, така че ми е малко по-спокойно. Като цяло не съм от тези, които се шашкат, но явно с напредване на бременността подсъзнателно става неизбежна тази паника, хаха.

# 818

И аз се надявам да се обърне, от началото си беше седалищно, после напречно, сега пак седалищно. Първото ми раждане беше нормално и сега да успея.....дано да се обърнат

# 819
  • Sofia
Моето бебе не мърда изобщо когато вървя навън или съм в колата.
Явно му харесва. В момента в който седна статично на стол или легна по гръб и започва с ритниците.
Аз все още не мога да измисля име - засега бащата ми е дал свобода и обмислям варианти, но за момче е много трудно.

# 820
И моята е като на Вафличка. Същото.
Ако беше момче и на мен щеше да ми е много трудно с избора на име, съчувствам искрено.

# 821
Привет момичета, отдавна не съм се включвала и се радвам да прочета, че напоследък все хубави теми се дискутират- спорт, покупки, предстоящите погачи Simple Smile Последния месец бяхме на почивка, аз все пак реших да отида до морето и въпреки ограниченията си изкарах чудесно. Тези две седмици наваксвам с контролните прегледи. Не съм била още при АГ, в понеделник съм и нямам търпение- последно правих втора фетална преди около месец. Бях миналата седмица на вливане на желязо, сложиха ми и няколко инжекции Б12 ... Така се случи, че имах повторни изследвания няколко дни след вливките и не видях особена разлика- беше станал от 107 на 108.. Някой случайно да е бил в подобна ситуация и да може да сподели как и кога му са повлияли вливанията?
Някой ходил ли е скоро при д-р Начев (ендокринолога) в Майчин дом...
Аз ходя при него редовно заради хипофункция. Ако не си била още- да, няма как да си запишеш час предварително, отиваш, регистрираш се (по фонд може само ако са потвърдили, не може да си платиш и после да ти дадат фактура за възстановяване) и чакаш. Аз си потвърждавам прегледа от предишния ден и ходя сутрин към 7:30, че иначе после се събират много хора и е голямо чакане.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 15:57 от _Marley_

# 822
Не е ли рано да застанат в окончателна позиция? Нашата се върти, обръща, то са ритници, кълбета, главата ѝ през няколко минути се мести на друго място. Не виждам скоро да се спре.

Е да, рано е, казаха ми, че има доста място все още

# 823
  • София
1:1 съм с вас. Явно много мрази любимото ми да лежа по гръб. Една привечер му засякох над 35 минути активност преди да стана да се разтъпча. И аз нямам още име за  момче.

И моята е като на Вафличка. Същото.
Ако беше момче и на мен щеше да ми е много трудно с избора на име, съчувствам искрено.

# 824
Здравейте аз съм от декемврийската група в 23+6 съм и съм -6 кг нормално ли е да съм свалила толкова

Какво е началното тегло, какво е сегашното, има ли повръщане много, лекарят какво казва?
започнах с малко повече 7879 сега съм 72 нямала съм повръщане. Все още не съм разговаряла с лекарката тъй като и тя не ме тегли🤨

Общи условия

Активация на акаунт