Термин Декември 2024 ❤️ тема 2

• 40 367
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
И мен ме боля така вчера, в крайна сметка отшумя с Но шпа макс и лежане. Бях решила, че ако не спре, ще ида към спешното, но накрая заспах и сега на сутринта не ме боли.

# 601
И мен ме боля така вчера, в крайна сметка отшумя с Но шпа макс и лежане. Бях решила, че ако не спре, ще ида към спешното, но накрая заспах и сега на сутринта не ме боли.

Благодаря за отговорите! Успокоително е, като чуеш, че има хора, които са преживели същото. Първа бременност ми е, не се панирам по принцип, но ми се стори нещо странно и различно ... Дано всичко да е наред при всички ни Simple Smile

# 602
Здравейте,
нашият от вчера е много активен. Много рита. В 18+3г.с. съм. Чак се притесних да не излезе някакъв дивак. 😂

# 603
Кога за първи път започнахте да усещате? Аз съм в 16 гс и усещам нещо странно на моменти в корема, като гъделичкане, боцкане, пърхане, но не знсм дали е бебето Simple Smile

# 604
Най -вероятно е бебчето Belive.Аз съм 17 г.с.+2 ,но не усещам нищо конкретно.На няколко пъти плахо усетих нещо ,а пък вчера мисля ,че въобще нищо.На моменти почвам да се притеснявам.😕

# 605
Аз също в 17 г. с. усещах пърхания и се притеснявах, ако не съм усещала цял ден. Но в 18 г.с. “заякна” и много се усеща.

# 606
Последно бях на преглед преди седмица и казах че не усещам нищо особено и лекарката каза рано е още. Има време поне още седмица две,така че се надявам ,че просто аз бързам ,ще изчакаме.Явно господина обича да си почива 😀

# 607
Доколкото знам, зависи и с каква плацента сте - при задната се усеща повече.

# 608
Със задна плацента съм и аз .😊

# 609
О, да, има голяма разлика.

С предна плацента съм, трета бременност и едва сега, 19та седмица започнах да усещам леко пърхане и трептене. А на прегледа се оказа, че бебето се скъсва да рита, ръкомаха и шава. 😄
С миналата бременност бях със задна, сякаш по- рано усещах ритничетата.

# 610
  • Варна
При мен бебчо също е активен ..началото на 16 та го усещах като пърхане..но в четвъртък вечерта легнах и съм си сложила ръката на корема (така заспивам по-лесно) и изведнъж нещо като кълбета почнах да усещам ама много едно след друго плаках 2 часа..и да ме питате не мога да кажа защо ..на следващия ден се загледах нещо в краката си( беше ме изял комар Joy ) и извендъж корема ми мръдна ,после още няколко пъти.. Joy Joy
В понеделник влизаме в 19та ..предполагам скоро ще правим фетална
Много го обичам това малко мъниче ..много ме радва с тези негови движения..с баща му обикаляхме за дрешки ..2 дена..а вчера му поръчах одеало от Теди Дени и едни дрешки от Вис Виталис..и да похваля Тему..кърпите за бебета са уникални ..а чорапките просто да се влюбиш в тях..бях му поръчаха и анцунг малко за големи бебета ..но е много хубав..

# 611
Моля, споделете дали имате някакъв опит с цитомегаловируса (CMV), тестване, боледуване, т.н. особено по време на бременността.

Аз явно съм боледувала преди, но без да разбера. В 10-та г.с. АГ-то ми каза да тествам за CMV, като тогава излезе добра стойност на IgG, сиреч - карала съм го. Каза ми да тествам пак след месец. След месец вече и IgM вече беше гранична стойност - 9.3, а IgG беше 32.3. Повторих изследването преди 10 дни, като сега излязоха резултатите.
Скрит текст:

АГ-то каза, че я притеснява резултата на IgM и пак ще изследвам в понеделник. Дано всичко е наред...

# 612
В четвъртък си правих изследвания. Хемоглобинът ми е 106 и докторът ми изписа да пия желязо. Да обаче трети ден го пия и имам страшни киселини и болки в стомаха. Някой друг да приема желязо и да има такъв проблем? Тъкмо бях започнала да се чувствам по-добре и това желязо направо ме върна в началото.

# 613
В четвъртък си правих изследвания. Хемоглобинът ми е 106 и докторът ми изписа да пия желязо. Да обаче трети ден го пия и имам страшни киселини и болки в стомаха. Някой друг да приема желязо и да има такъв проблем? Тъкмо бях започнала да се чувствам по-добре и това желязо направо ме върна в началото.
Много често срещани са стомашните неразположения при прием на желязо. Помолете да сменят препарата, явно този не ви понася. Тъкмо онзи ден гледах един уебинар с д-р Румен Велев за анемия и бременност https://www.facebook.com/share/v/B8L7Y3XPt7WodxQ8/ Тук обяснява какви са видовете желязо и кои не предизвикват странични ефекти.

# 614
Моят хемоглобин е малко по нисък от вашия и на мен ми изписаха желязо. Ако не съм добре хапнала, ме боли стомаха и го повръщам. В аптеката ми казаха на пълвн стомах и оттогава не ми е ставало зле от него.

Общи условия

Активация на акаунт