Операция на миома-9

• 23 786
  • 390
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Бих искала да попитам вече оперирали се, как стоят нещата с цикъла ви след операцията? Аз се оперирах в средата на септември, след година отлагане, но сега се притеснявам тъй като цикълът ми продължава да бъде доста обилен и трае повече, отколкото преди операцията. Миомата ми беше интрамурална към субсерозна, около 6 - 6.5 см. Операцията беше лапароскопска!

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 17:07 от fable2

# 136
Здравейте, момичета! Края на миналата година имах отворена операция и махане на матката, яйчниците са запазени. Всичко беше наред до този август. Започна да ме боли от дясната страна на корема. Ходих при двама гинеколози и те казват, че всичко е наред и проблема не е гинекологичен. Бях при гастроентеролог, за да отхвърлим проблем с червата. Дори правих колоноскопия и там всичко е ок. Гастроентеролог и хирург казват най-вероятно са сраствания. Не мога да разбера как се установяват тези сраствания и какъв преглед и къде да отида да кажат дали е така наистина. Казват ми така си живееш и не обръщаш внимание, но аз непрекъснато имам дискомфорт в корема и болка и това ми пречи на начин на на живот страшно много. Моля ви ако някой е имал такъв проблем да ми даде съвет, защото вече направо не зная какво да правя.

# 137
Операцията я извърши доц. Лъчезар Танчев,  болница Токуда. Бях общо в болница 5 дни, като предния ден те приемат.  Доволна съм от всичко. Сега остава и да се възстановя правилно.

А колко пари ви излезе отворената операция при д-р Танчев в Токуда?

# 138
Операцията я извърши доц. Лъчезар Танчев,  болница Токуда. Бях общо в болница 5 дни, като предния ден те приемат.  Доволна съм от всичко. Сега остава и да се възстановя правилно.

Здравейте, може ли контакт с д-р Танчев.

# 139
Здравейте! Като напишете в Google името му, ще видите, че има линк за запазване на час в частния му кабинет, през easydoc е. За час в "Токуда", се звъни в болницата, имаше информация преди няколко поста.
Операцията я извърши доц. Лъчезар Танчев,  болница Токуда. Бях общо в болница 5 дни, като предния ден те приемат.  Доволна съм от всичко. Сега остава и да се възстановя правилно.

Здравейте, може ли контакт с д-р Танчев.

# 140
Здравейте, момичета! Края на миналата година имах отворена операция и махане на матката, яйчниците са запазени. Всичко беше наред до този август. Започна да ме боли от дясната страна на корема.
Скрит текст:
Ходих при двама гинеколози и те казват, че всичко е наред и проблема не е гинекологичен. Бях при гастроентеролог, за да отхвърлим проблем с червата. Дори правих колоноскопия и там всичко е ок. Гастроентеролог и хирург казват най-вероятно са сраствания. Не мога да разбера как се установяват тези сраствания и какъв преглед и къде да отида да кажат дали е така наистина. Казват ми така си живееш и не обръщаш внимание, но аз непрекъснато имам дискомфорт в корема и болка и това ми пречи на начин на на живот страшно много. Моля ви ако някой е имал такъв проблем да ми даде съвет, защото вече направо не зная какво да правя.

Болка ниско долу в малкия таз, е много вероятно да е от проблеми в лумбалните прешлени, щом не са установили друга причина. Посетете невролог, да се видят лумбалните прешлени, евентуално на скенер.
Възможно е и от бъбрек ( песъчинки, камъни) да е в тази област - уролог, нефролог.

# 141
Здравейте, момичета! Видях отново въпроси за актуалните цени при доц. Танчев в Токуда, имах лапароскопска операция при него в сряда за премахване на миома и реших да споделя подробно за всичко и за цените. Simple Smile)
Направо с цените - лапароскопска и отворена при него е на една цена - 1800лв. Престоя в споделена стая е около 130лв., а в самостоятелно около 230лв. Около казвам, защото имам допълнително здравно и покриха всичко, съответно не помня. Моята миома беше на предна стена - около 5-6см.

Приеха ме предния ден, прегледи, кръв, кръвно и те пускат. Следобеда прекарах в кафето на 9тия етаж. Храна до 18ч., а вода до 22ч. Вечерта към 20ч. дойдоха да ми направят и клизмата. Бях първа операция, в 7:50 искаха да съм готова по нощница и да слизаме към операционна. Всички бяха много вежливи и любезни, легнах на масата, подготвиха ме и после си спомням чак от интензивното. В интезивното също бяха любезни, мерят кръвно, пускат всякакви работи, вечерта имаше антибиотик и обезболяващо. Аз имах катетър и дренаж отстрани в корема. На следващата сутрин дадоха вода, храна (чай и попара) и ни раздвижиха. При мен мина леко, имам секцио 2022г., сравнено с него беше песен. Взеха ни отново кръв и пуснаха още един антибиотик.  Като видяха, че ходя и не ми става лошо махнаха катетъра и ме преместиха в стая. Честно казано дренажа ми пречеше повече, видяха го и казаха, че по обяд ще го махнат. Тук идва мъничкото ми разочарование - още същия ден, деня след операция, ме изписаха. Трябвало им стаята. Наистина не се чувствам зле, но вкъщи имам дете под 2 години, легло, което не се контролира с едно копче и просто ми е в пъти по-трудно, но го споделям единствено, защото довода “трябва ни леглото” ми се стори твърде претупващо. Иначе е факт, че се чувствам доста добре. Газовете са по-дискомфортни от самата болка. Имам болка и в ребрата малко, след като махнаха дренажа и абоката, от който ме болеше ръката, се почувствах значително по-добре. Движа се максимално много, знам че помага.

Впечатленията от самия доц. Танчев са ми много положителни. Личи си че е зает, но е усмихнат и вежлив и отговаря на всичко въпроси.

# 142
Благодаря за споделената информация! А цените за стаите за 1 нощ ли са?

# 143
Да, цената е за 1 нощувка. Тази в реанимация, разбира се, не се заплаща. Също така, аз си поисках споделена стая, но нямаха свободно легло в такава и ме настаниха в самостоятелна без да доплащам. Но така или иначе всичко мина през фонда и не мога да бъде съвсем конкретна в сумите.

# 144
Много полезно, благодаря Ви! Да сте добре и всичко най-хубаво!
Здравейте, момичета! Видях отново въпроси за актуалните цени при доц. Танчев в Токуда, имах лапароскопска операция при него в сряда за премахване на миома и реших да споделя подробно за всичко и за цените. Simple Smile)
Направо с цените - лапароскопска и отворена при него е на една цена - 1800лв. Престоя в споделена стая е около 130лв., а в самостоятелно около 230лв. Около казвам, защото имам допълнително здравно и покриха всичко, съответно не помня. Моята миома беше на предна стена - около 5-6см.

Приеха ме предния ден, прегледи, кръв, кръвно и те пускат. Следобеда прекарах в кафето на 9тия етаж. Храна до 18ч., а вода до 22ч. Вечерта към 20ч. дойдоха да ми направят и клизмата. Бях първа операция, в 7:50 искаха да съм готова по нощница и да слизаме към операционна. Всички бяха много вежливи и любезни, легнах на масата, подготвиха ме и после си спомням чак от интензивното. В интезивното също бяха любезни, мерят кръвно, пускат всякакви работи, вечерта имаше антибиотик и обезболяващо. Аз имах катетър и дренаж отстрани в корема. На следващата сутрин дадоха вода, храна (чай и попара) и ни раздвижиха. При мен мина леко, имам секцио 2022г., сравнено с него беше песен. Взеха ни отново кръв и пуснаха още един антибиотик.  Като видяха, че ходя и не ми става лошо махнаха катетъра и ме преместиха в стая. Честно казано дренажа ми пречеше повече, видяха го и казаха, че по обяд ще го махнат. Тук идва мъничкото ми разочарование - още същия ден, деня след операция, ме изписаха. Трябвало им стаята. Наистина не се чувствам зле, но вкъщи имам дете под 2 години, легло, което не се контролира с едно копче и просто ми е в пъти по-трудно, но го споделям единствено, защото довода “трябва ни леглото” ми се стори твърде претупващо. Иначе е факт, че се чувствам доста добре. Газовете са по-дискомфортни от самата болка. Имам болка и в ребрата малко, след като махнаха дренажа и абоката, от който ме болеше ръката, се почувствах значително по-добре. Движа се максимално много, знам че помага.

Впечатленията от самия доц. Танчев са ми много положителни. Личи си че е зает, но е усмихнат и вежлив и отговаря на всичко въпроси.

# 145
Исках да Ви споделя и за миомата и бременността, но за да не става дълго предишното съобщение за операцията, пиша ново.
Моята миома я откриха на прегледа за установяване на бременност. Беше около сантиметър и половина, никога не е била повод за притеснение или повод за раждане секцио, до него се стигна по други медицински причини. Накрая беше станала около 3см. Вече година и половина след раждането започна да създава проблеми и беше пораснала повече, за това се наложи да я махнем. Разбирам, че всеки случай е различен, зависи къде е миомата и колко е голяма, но исках да споделя и моя опит, тъй като си изкарах бременността без никакъв проблем от миомата и родих също без проблем от нея. Simple Smile успех на всички! И с предстоящи операции и бременност и всичко за което Ви трябва!

# 146
Здравейте!
Въпрос към дамите с отворени операции.. къде в София сте ходили на алерголог, относно упойката?

# 147
Не съм с такава операция, но за алерголог в София, най-добре в клиника по алергология в Александровска. Намира се в кожната клиника до хотел Медик, откъм бул. България. Вземи си направление, прегледът минава по каса, тестовете се плащат. Да ти напишат за кои упойки да ти се направи тест.
Първо минаваш на преглед, назначават ти тестовете, правят се и пак на преглед за преценка и препоръки.

https://www.google.bg/maps/@42.6821958,23.309054,21z?entry=ttu&g … MDSoASAFQAw%3D%3D

https://alexandrovska.com/bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B … D0%B3%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 14:25 от Diorela

# 148
Момичета, възможен ли е преглед по време на менструален цикъл като второ мнение и вземане на решение какво да се прави с миомите? Запазих си час преди 2 месеца за доц. Танчев в Токуда, а ще се окаже, че заради закъснения с цикъла през това време, ще бъда в менструация точно в денят на прегледа?

# 149
Може би е добре да се свържете с него на имейл или чрез формата на контакт в easydoc, защото може и да успее да Ви предложи друг час. Но ако някой е бил в сходна ситуация, също може да сподели.
Момичета, възможен ли е преглед по време на менструален цикъл като второ мнение и вземане на решение какво да се прави с миомите? Запазих си час преди 2 месеца за доц. Танчев в Токуда, а ще се окаже, че заради закъснения с цикъла през това време, ще бъда в менструация точно в денят на прегледа?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 18:17 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт