Операция на миома-9

• 23 795
  • 390
  •   1
Отговори
# 165
Мисля, че е 1800 лв., в който влизат и нощувки. Все пак се взимат и около 1000 +/- от НЗОК. Самата операция е около 1400 лв., останалото са нощувките.
Операцията при доц Танчев струваше 1800. Имаше въпрос за алерголог на мен ми направиха консултация в Токуда. Просто кажете на доктора, че имате проблем. С доц Танчев се свързвам посредством имейл.

1800 лв операцията (отворена/лапароскопска) + цената за стая (около 130 лв/нощ за споделена) + избор на екип (900 лв), правилно ли смятам?
Всъщност има резон да е така, цената за стаята да влиза в общата цена на клиничната пътека, а екстрата да е само избор на екип. И още нещо. Тази цена 1800 лв е за отворена операция с премахнати матка и миоми, а в нея влиза ли и някаква пластика за укрепване на тазовото дъно с цел превенция на пролапс или това е съвсем друга клинична пътека? Малко са ми объркани в главата нещата и вероятно другата седмица, когато ми е датата за консултация и определяне на датата за операция ще ги изясня, но все пак, ако някоя дама е минала вече през това, моля да сподели. Благодаря!

# 166
Ааа, да, най-добре да говорите с д-р Танчев. По-скоро цената на нощувките си влиза в това доплащане от 1800 лв. Мисля, че в началото на тази или в миналата тема, NBM беше сложила разбивка на цената при лапароскопска хистеректомия.
Мисля, че е 1800 лв., в който влизат и нощувки. Все пак се взимат и около 1000 +/- от НЗОК. Самата операция е около 1400 лв., останалото са нощувките.
Операцията при доц Танчев струваше 1800. Имаше въпрос за алерголог на мен ми направиха консултация в Токуда. Просто кажете на доктора, че имате проблем. С доц Танчев се свързвам посредством имейл.

1800 лв операцията (отворена/лапароскопска) + цената за стая (около 130 лв/нощ за споделена) + избор на екип (900 лв), правилно ли смятам?
Всъщност има резон да е така, цената за стаята да влиза в общата цена на клиничната пътека, а екстрата да е само избор на екип. И още нещо. Тази цена 1800 лв е за отворена операция с премахнати матка и миоми, а в нея влиза ли и някаква пластика за укрепване на тазовото дъно с цел превенция на пролапс или това е съвсем друга клинична пътека? Малко са ми объркани в главата нещата и вероятно другата седмица, когато ми е датата за консултация и определяне на датата за операция ще ги изясня, но все пак, ако някоя дама е минала вече през това, моля да сподели. Благодаря!

# 167
  • Sofia
Моята цена преди 2 години беше към 1500лв. за операцията (включваща Танчев и т.н) + около 100лв доплатих за административни такси. Лапароскопска хистеректомия. Казвам около, защото имах допълнителна застраховка, която пое тези 1500лв, а аз си платих само тези 100лв. Не мисля, че има избор на екип отделно.

# 168
Здравейте, с интрамурална миома съм 10см. Казаха ми, че операцията е наложителна като ще ми премахнат цялата матка. Проблем при мен е анестезията и интубирането... При предишна операция по друг повод много трудно са ме интубирали, тъй като шията ми е къса и много тясна. Също и трудно са ме изкарали от упойка. Заради това са ме държали два дни в реанимация под наблюдение. Лекуващият ме там лекар ми обясни, че за АГ операцията трябва анастезиолога да е наистина добър и да си разбира от работата, защото интубацията ако не е направена както трябва може да се стигне до оток, задушаване и тн. Отделно съм с перикарден излив на сърцето, което също усложнява. Та къде бихте ми препоръчал да отида? Не ми е проблем операцията като такава, а анестезията.

# 169
Здравейте! Във вторник мина и моят преглед при доц. Танчев в Токуда (145 лв платен прием). Потвърди голямата миома 8/9см и още 7-8 броя по-малки с размери от 2см до 6см. Насрочихме операция 14 февруари - LHT т.е. лапароскопска тотална хистеректомия със запазени яйчници, въпреки че видя на единият яйчник фибром 8мм, но каза че ще отстрани само него. Каза ми 1800 лв общо за операцията, престой в споделена стая и избор на екип. Трябва и предварително да си направя консултация с алерголог и да нося резултата при приема ми на 13 февруари в болницата + направлението за хоспитализация от ЛЛ и личната карта, за да впишат болничният после. Първоначално впечатление от Токуда - аз съм от Габрово и за всичките ми 47 години съм лежала веднъж в болница за раждане в Габрово, та Токуда е една извънземна болница за мен. В денят преди прегледа получих смс с напомняне, че на следващият ден имам преглед, а малко по-късно една мила дама ми се обади, за да ми каже същото и да попита имам ли някакви предварителни въпроси или нужда от упътване. Вътре е чисто, ново и даже не мирише на болница. Wink И така. Избрах болница, избрах лекар, имам и дата за операция. Ще се подготвям психически дотогава. Simple Smile Забравих да попитам обаче 2 неща. Първо, кога става плащането на тези 1800лв + някакви други такси ако има такива - предварително при приемането ми или при изписването и дали е възможно плащането да е в брой. Второ, тъй като след изписването ще пътувам с кола до Габрово дали ще бъдат проблем тези 3-4 часа по пътищата на България, както и дали задължително след 2-3 дни ще трябва ново пътуване до София и обратно за махане на конци или конците са резорбиращи се. Към момичетата, които са минали процедурата в Токуда, какво да очаквам? Благодаря! Simple Smile

# 170
  • Sofia
amelia9, не се притеснявай, операцията не е тежка и всичко ще е наред! Вътрешното спокойствие е много важно Simple Smile
Аз платих преди изписването. Не знам дали може в брой, но може да звъннеш и да попиташ.
Изписването е на третия ден и няма да има проблем да пътуваш, разбира се внимателно и без много бързане. На третия ден болките ми бяха главно от газове в корема и от натискането под ребрата. Писала съм и преди - въпреки, че привидно се чувстваш добре, вътрешно има рязане, така че бавно, внимателно, спокойно си остави време за възстановяване!
Никакви конци не помня да са ми сваляли. Минаха вече 2 години и половина от моята операция, аз съм на същата възраст. Мисля, че все още имам цикъл, защото си усещам гърдите, главоболието и т.н в определени дни от месеца, но естествено без кървенето.

ПП. Ако не си прочела - в началото на една от предните теми първият пост е мой с подробно описание на целия престой в Токуда за същата операция.

# 171
Благодаря за подробният разказ NBM! Simple Smile Наистина звучи не толкова страшно, но аз по принцип винаги се филмирам така. Ето сега например ме загложди следното. След прегледа при Танчев и написано в амбулаторният лист, че постъпвам на 13.02 за операция на 14.02 с направление от ОПЛ по КП160, аз всъщност трябваше ли да отида някъде в администрация или на друго място, за да се запиша за прием в болницата или след като ми е написано това в амбулаторният лист значи съм си записана и ще ме чакат на 13ти. Simple Smile Мнго глупав въпрос, но просто никога не съм лежала досега в болница и незнам какъв е реда. Аз просто след прегледа се изстрелях навън, че ме чакаха моите хора да вършим и друга работа в София и сега започвам да се съмнявам дали е трябвало с още някой да се уточня за приема ми.

# 172
  • Sofia
Не помня никъде да съм се записвала. Отидох си в уречения ден.

# 173
Благодаря за подробният разказ NBM! Simple Smile Наистина звучи не толкова страшно, но аз по принцип винаги се филмирам така. Ето сега например ме загложди следното. След прегледа при Танчев и написано в амбулаторният лист, че постъпвам на 13.02 за операция на 14.02 с направление от ОПЛ по КП160, аз всъщност трябваше ли да отида някъде в администрация или на друго място, за да се запиша за прием в болницата или след като ми е написано това в амбулаторният лист значи съм си записана и ще ме чакат на 13ти. Simple Smile Мнго глупав въпрос, но просто никога не съм лежала досега в болница и незнам какъв е реда. Аз просто след прегледа се изстрелях навън, че ме чакаха моите хора да вършим и друга работа в София и сега започвам да се съмнявам дали е трябвало с още някой да се уточня за приема ми.
Лекаря при който сте била ви записва в неговия график и ако той ви е издал направление за прием в болница няма нужда да ходите другаде.В деня на приема се отива на регистратурата на 5 етаж и казвате че сте за прием  после ви пращат в администрация ,която е на същия етаж и след това в отделението което пак е там .Плащането става в деня в който ви изписват в администрацията .Ако ще ви трябва болничен лист си носете само картона.

# 174
Да, предполагам ме е записал в неговият график. Но не ми е издавал направление за хоспитализация, такова ми казаха, че ще получа от личният си лекар. От кабинета си тръгнах само с амбулаторен лист от прегледа като в полето "Терапия" е записано "Постъпване на 13.02, за LHT sine adn. на 14.02.2025". Надявам се това да е достатъчно и да е ясно, че ме чакат да дойда на 13ти. Благодаря на всички момичета за подробните разяснения и да знаете, че много помагате на такива неориентирани и страхливи като мен! Топли и светли празници на всички ни! Simple Smile

# 175
Здравейте,момичета искам да попитам някоя от вас ходила ли е на преглед по време на цикъл,знам че е обсъждано по назад,но ако има някой с по скорошни впечатления? Имах час за 31 декември при доктор Танчев,но понеже него нямало да го има ми го изместиха за 7 януари а вероятноста да бъда точно тогава в цикъл е голяма.Моят е доста оскъден ако това има значение.Просто не исках повече да го бавя този преглед два месеца го чакам вече.

# 176
Здравей! Аз ходих на 17 декември при Танчев по време на цикъл, защото уж бях планирала прегледа да е на чист ден, но поради ред причини и притеснения ми закъсня с една седмица и бях на преглед точно по средата на цикъла ми. Преди това му писах на мейл и той каза, че няма проблеми да отида. Ходих и той ме прегледа без проблеми. Така че не отлагай, а върви. И без това толкова трудно се запазва час при него, не го пропускай. Simple Smile

# 177
Много благодаря за отговора!

# 178
Прегледа по време на цикъл не е проблем.
Но ако желаете цитонамазка или микробиология, не може да се вземе материал.

# 179
  • София
Здравейте. Аз имам лапароскопска миомектомия през 2018 при доц Танчев. Тогава оперира 4 миоми най-голямата 5 см. 2021 на преглед отново де видяха миоми -6 на брой- по 1 до 3 см в размер. И тази есен две от тях вече са отново пораснали до 6 см. Пак съм за операция и този път вече искат да ми отстранят матката със запазване на яйчниците. Доц Танчев каза че ако много държа ще се опита да запази матката но най-вероятно до 2-3 години пак ще има миоми. Сега съм на 40 и много се притеснявам от ранна менопауза. Искам да чуя и второ мнение, за да мога да се реша на отстраняване на матката. Може ли да ми препоръчате и друг лекар за София за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт