КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 348
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • Горна Оряховица
В Геноа има много хубав аквариум, с детето  прекарахме там един цял ден и беше очарована.

За цена на полети, аз “слушам” AirHint, досега не ме е подвело.
И аз там следя също.
Ще го посетим сигурноз благодаря за идеята!

Нещо друго да попитам както казах запазих от https://www.seereisedienst.de/
Получих на мейла всико, номера на резервацията обаче когато я въведа в msc for me ми пише да вляза в сайта на msc.uk... през сайта пише че няма такава резервация?! Колко е технологичното време да ми излезе резервацията в сайта и да мога да я управлявам през app и сайта?

# 316
  • гр. София
Ние до Генуа ходихме от София до Бергамо и оттам с Фликсбус. Без нощувка, от рейса се качихме на кораба. Бяхме с MCS Magnifica миналата година.
На връщане по същия начин. Единия път бяхме с Райън, другия с Уиз.

# 317
  • Горна Оряховица
Ние до Генуа ходихме от София до Бергамо и оттам с Фликсбус. Без нощувка, от рейса се качихме на кораба. Бяхме с MCS Magnifica миналата година.
Гледах фикс бус, но кацаме 15, фикса тръгва  в 16:15, aко полета закъснее и трябва да чакаме на 22 часа следващия. Не знам дали билетите ни ще важат...голяма група сме и става сложно.

# 318
  • Dublin
. Букнах и самолетните билети с Раян от Букурещ до Милано Бергамо. От София надуха цените вече за ваканциятя...Мислим да хванем или влак или фликсбус до Геноа, като ще имаме 1 нощувка там преди круиза. Отворена съм за идеи и съвети относно стигнане до Геноа, къде да отседнем там и въобще нещо полезно, което да знаем Simple Smile хотел в Геноа не съм запазила още.

Качвала съм  се и съм слизала в Генуа, с полети от-до Бергамо. От Милано до Генуа с влак, билети купени предварително онлайн от сайта на трениталия, не бяха скъпи изобщи и пътя и е около 2 часа с фречите. Хубавото е, че ако се купи билет онлайн, няма нужда да се валидира на гарата, проверяващия във влака само цъка баркода от емейла.
Гара Пиаца Принчипе в Генуа е на буквално няма и 15 мин пеша от круизния терминал. Веднъж го вървяхме, че бяхме само с ръчни куфарчета, а един път с такси, когато имахме големи куфари с нас. Таксита има пред входа на гарата, около 20 евро, въпреки че е супер близо.
Хотел в Генуа не мога да препоъчам. Спахме веднъж в един до жп гарата, но беше евтин и малко мизерен.

# 319
  • София
Здравейте, ние се завърнахме от фиордите с MSC Euribia. Много ни хареса, но имаше и забележки. Като цяло сме супер доволни. Няма да навлизам в много подробности и ще разкажа накратко.

Летяхме до Копенхаген с полет на air Serbia (с прекачване в Белград). Избрахме него, защото пристигаше рано в 9.00 и така имахме цял ден да разгледаме града. Направихме нощувка, а хотела беше супер. Точно до спирката на метрото, до него беше началната спирка на водните таксита, а до кораба имаше шатъли от хотела за 5 мин се стига до там - Comwell Copenhagen. Оказа се ключово качването на водните автобуси от първата спирка, защото след това се пълнеха и имаше огромни опашки за тях, а те минават на 30мин. Така успяхме да се насладим на гледките и по суша и по вода.
Много ни хареса Копенхаген и бих се върнала определено. Вечерта хапнахме в Tivoli food hall - има много приятна градина с гледка към парка и разнообразни щандове с вкусна храна.

На следващи ден се качихме на кораба към обяд и направихме обиколка. Всичко е доста лъскаво и пипнато особено около рецепция и лед тавана с невероятни картини по него. Имахме драма с каютата, защото нещата беше под бюфета и не можахме да спим първата нощ. Звънях на рецепция в 3.00 часа и те ми казаха, че няма свободни каюти да ни преместят. Но на следващия ден се намери все пак каюта и ни преместиха на 12 дек, където всичко беше точно и тихо.

Хранихме се основно в ресторанта и избягвахме бюфета, заради навалицата. Храната беше добре. Много ни хареса тепаняки изживяването. Според мен е даже много евтино за това което се получава, а шоуто е невероятно. Препоръчвам!

За мен беше новост запазването на места за театъра, но се оказа, че и без резервация може да се влезе няколко минути преди началото пускат хората, за да запълнят празните места запазени за яхт клуба. Така реално влязохме 2 вечери без да сме правили резервация.

В нашия маршрут имахме 3 спирки - Молде, Алесунд и Флам.
В Молде бяхме си запазили екскурзия до Atlantic Ocean Road. И много ни хареса. След това имахме време и за разходка в градчето.

В Алесунд бяхме без екскурзия и се разхождахме сами из града.

За Флам много се чудехме дали да посетим железницата или да изберем друга екскурзия и все пак решихме второто. Давам линк за нашата програма беше много интересно и не съжалявам за избора, железницата ще я видим на друг круиз Simple Smile https://www.tripadvisor.co.uk/AttractionProductReview-g4060098-d … Laerdal_Muni.html

Ние слязохме в Кил, бяхме запазили 6 дневен вместо 7 и с влака стигнахме до Хамбург. Там си оставихме багажа на гарата и разгледахме града. Летяхме с късен полет на уиз за София. Хамбург също много ни хареса, качихме се на панорамната тераса на сградата на филхармонията. Препоръчвам! Интересно е ,че на място входа е безплатен, а ако си запазиш онлайн билет струва 3 евро.

Ако някой има въпроси да пита Simple Smile Сега ще починем малко и ще се оглеждам и аз за круиз с децата догодина или за ваканцията или за Юни като свършат училище.

# 320
  • гр. София
Гледах фикс бус, но кацаме 15, фикса тръгва  в 16:15, aко полета закъснее и трябва да чакаме на 22 часа следващия. Не знам дали билетите ни ще важат...голяма група сме и става сложно.
Да, рисковано е. При нас се получи, но не навивам никого за този вариант. Фликсбуса спира точно пред Арогара Бергамо и после  точно пред терминала на MSC в Генуа.

# 321
Здравейте!
За пръв път ще сме на Norwegian, и по-конкретно на Norwegian Pearl. Има ли нещо конкретно, което мислите, че трябва да знам и ако някой скоро е бил на този кораб, ще се радвам да сподели впечатления.
Благодаря!

Повдигам си въпроса с още едно питане. Как стои въпроса с ъпгрейд на каютата? Има ли вариант те да ни ъпгрейднат? Вчера получих имейл за техните предложения по програмата им Upgrade Advantage program, но не знам струва ли си да участваме? Ако някой има каквото и да е инфо - моля да сподели...

# 322
  • София
Здравейте, ние се завърнахме от фиордите с MSC Euribia. Много ни хареса, но имаше и забележки. Като цяло сме супер доволни. Няма да навлизам в много подробности и ще разкажа накратко.

Летяхме до Копенхаген с полет на air Serbia (с прекачване в Белград). Избрахме него, защото пристигаше рано в 9.00 и така имахме цял ден да разгледаме града. Направихме нощувка, а хотела беше супер. Точно до спирката на метрото, до него беше началната спирка на водните таксита, а до кораба имаше шатъли от хотела за 5 мин се стига до там - Comwell Copenhagen. Оказа се ключово качването на водните автобуси от първата спирка, защото след това се пълнеха и имаше огромни опашки за тях, а те минават на 30мин. Така успяхме да се насладим на гледките и по суша и по вода.
Много ни хареса Копенхаген и бих се върнала определено. Вечерта хапнахме в Tivoli food hall - има много приятна градина с гледка към парка и разнообразни щандове с вкусна храна.

На следващи ден се качихме на кораба към обяд и направихме обиколка. Всичко е доста лъскаво и пипнато особено около рецепция и лед тавана с невероятни картини по него. Имахме драма с каютата, защото нещата беше под бюфета и не можахме да спим първата нощ. Звънях на рецепция в 3.00 часа и те ми казаха, че няма свободни каюти да ни преместят. Но на следващия ден се намери все пак каюта и ни преместиха на 12 дек, където всичко беше точно и тихо.

Хранихме се основно в ресторанта и избягвахме бюфета, заради навалицата. Храната беше добре. Много ни хареса тепаняки изживяването. Според мен е даже много евтино за това което се получава, а шоуто е невероятно. Препоръчвам!

За мен беше новост запазването на места за театъра, но се оказа, че и без резервация може да се влезе няколко минути преди началото пускат хората, за да запълнят празните места запазени за яхт клуба. Така реално влязохме 2 вечери без да сме правили резервация.

В нашия маршрут имахме 3 спирки - Молде, Алесунд и Флам.
В Молде бяхме си запазили екскурзия до Atlantic Ocean Road. И много ни хареса. След това имахме време и за разходка в градчето.

В Алесунд бяхме без екскурзия и се разхождахме сами из града.

За Флам много се чудехме дали да посетим железницата или да изберем друга екскурзия и все пак решихме второто. Давам линк за нашата програма беше много интересно и не съжалявам за избора, железницата ще я видим на друг круиз Simple Smile https://www.tripadvisor.co.uk/AttractionProductReview-g4060098-d … Laerdal_Muni.html

Ние слязохме в Кил, бяхме запазили 6 дневен вместо 7 и с влака стигнахме до Хамбург. Там си оставихме багажа на гарата и разгледахме града. Летяхме с късен полет на уиз за София. Хамбург също много ни хареса, качихме се на панорамната тераса на сградата на филхармонията. Препоръчвам! Интересно е ,че на място входа е безплатен, а ако си запазиш онлайн билет струва 3 евро.

Ако някой има въпроси да пита Simple Smile Сега ще починем малко и ще се оглеждам и аз за круиз с децата догодина или за ваканцията или за Юни като свършат училище.

И ние бяхме в тази кощмарна каюта, под бюфета! Даже бях писала тук, да се внимава на този кораб, къде се резервира каюта!
В нашият случай нямаше къде да ни преместят, защото кораба беше пълен. Всеки ден се разправях с тях, докато не стигнах до корабният мениджър. Той ни компенира с масажи и паричен ваучер за следващо пътуване.

# 323
  • Враца
Напишете горе-долу на кой дек и кои номера каюти са тези, които са под бюфета. На мен, а и на повечето хора тук, би ни било полезно.

# 324
  • Sofia
Напишете горе-долу на кой дек и кои номера каюти са тези, които са под бюфета. На мен, а и на повечето хора тук, би ни било полезно.

Има “карти” на всички кораби в интернет, където много добре се вижда кое къде е.

https://www.beyondships2.com/norwegian-pearl-deck-plans.html

# 325
  • София

Има “карти” на всички кораби в интернет, където много добре се вижда кое къде е.

Нашата беше 14208, но целия 14 дек с изключение на каютите в Яхт клуба се падат под бюфета или под закрития басейн. Според мен важно е да се избере каюта на дек над който има други каюти. Да няма отгоре бар, ресторант или друга публична зона.

# 326
Харесахме ли  сме круиз с MSC Orhestra 14 DEC 2024 от  Рио де Жанейро  но европейските агенции го нямат, само американските сайтове го имат. Някой знае ли защо е така?  Искаме да е този, защото ще го съчетаем с други два круиза и ни се връзва .Имаме доста круизи , ама такъв казус за първи път имам.........

# 327
  • Sofia
Попитахте ли в някоя европейска агенция? Стана ми интересно и на мен.
Въпреки че щом има откъде да го купите, едва ли има голямо значение.

Вчера разбрах, че Тръмп е забранил круизите от САЩ до Куба.

# 328
  • София

Не ни е за пръв път под бюфета... На конкретният кораб имаше проблем! Явно са пропуснали нещо и те го знаеха!
Нашата каюта беше 14130

# 329
Питахме , да в България и за Германия представители на MSC. Нямат обяснение.........Само казват при нас го няма и няма как да го вземете от тук..........Много странен казус.......Да, в крайна сметка ще вземем от американския сайт, но просто ми стана много интересно, защо е така!

Попитахте ли в някоя европейска агенция? Стана ми интересно и на мен.
Въпреки че щом има откъде да го купите, едва ли има голямо значение.

Вчера разбрах, че Тръмп е забранил круизите от САЩ до Куба.

Общи условия

Активация на акаунт