КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 106
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
И аз имам питане конкретно за Барселона.
Ако си извикаме такси, ще го пуснат ли да дойде да ни вземе от някъде близо до кораба, или до Международния Търговски Център само въпросния шатъл се движи, а таксито съответно трябва да го извикаме от там?
И като казвате шатъл - за корабния шатъл ли става дума, или за локален от пристанището?

В Барселона има два шатъла- на круизната компания /по спомени от преди година и половина/ билета беше 10 евро двупосочно, а на самото пристанище 8 евро двупосочно. Спират на едно и също място съвсем близо да статуята на Колумб.
Имаше и много таксита които чакаха неосредствено до излизането от терминала, но за цени не мога да кажа как са били.

# 676
А този терминал, където сте видели такситата е близо до мястото, където спират корабите предполагам?
Реално шатълите от същото място ли тръгват, или те са съвсем от до кораба?

# 677
Автобусите спират точно пред корабите. Таксита нямам спомен да съм видяла в самия терминал, но е възможно да бъркам. Допускам, обаче, че е възможно цените им да са като за “круизъри”.
Ние ползвахме шатъла, който не е от кораба. Спря ни съвсем близо до статуята на Колумб. От там за 5-6 мин. пеш стигнахме до спирка на метрото. Вътре си взехме някаква карта за група(бяхме 6 възрастни) от автомат с любезното съдействие на един господин от охрана или нещо такова. Излезе много изгодно. За 3-4 спирки стигнахме Саграда Фамилия.
После от там вече си хванахме голямо такси да ни закара до Гюел. По спомен беше 10-12 Е. Навръщане се върнахме пеш през Ла Рамбла до спирката на шатъла.
Приятен град е за пешеходни разходки въпреки разстоянията.

# 678
Аз съм била няколко пъти в Барселона, и метрото не ми е любимо преживяване, въпреки, че на много места се стига.
Обмислям да извикам такси с приложение директно от Терминала до Гюел, и като му задам маршрут сега ми го дава на цена 26 евро от терминала до парка (голямо такси за 6 човека), което е равно на цената, която бихме платили за шатъла, та затова разпитвам в детайли къде какво сте виждали.

# 679
Ами щом има такава опция и аз бих се спряла на нея. След като не искате метро. Едва ли такситата на терминала ще ви дадат по-добра цена.

# 680
Да, да, аз просто нямам грам спомени от терминала, когато ходихме през 2015, и затова исках да разбера колко имаме да вървим пеш до мястото, до където може да дойде такси.

# 681
И аз да се похваля. По препоръка на Мравчето писах на Премиер турс и получих оферти за така търсения от мен круиз на Роял Карибиън-могло значи . Не знам защо агентите в бг предлагат основно МСЦ ,,,явно комисионните са по-добри,но с това натрапване ме отблъснаха още повече.
Та , харесах си маршрут с кораб Алюр - Барселона -Палма де Майорка-Ла специя-Чевитавекя-Неапол -Марсилия -+.
По нататък ще ви питам какво да посетим с малко дете,,,едно две неща и да си се прибираме в кораба.Няма как по цял ден с бебето.
Грубо ни се пада по 1100 евро на човек.Не знам дали е добре,но нас ни устройва. Simple Smile

# 682
Май нямам право да пиша под мой пост ,но може и да не ме изстрият.
Имам два въпроса:
Могат да ми организират трансфер от хотела до пристанището. Мисля с такси да се придвижим или е по-добре с теансфера от агенцията?
За пакетите с напитки сега ли да ги заявя или по-добре да си ги купим от кораба?

# 683
  • Sofia
Трансфера както ви е по- изгодно, а напитките, ако ги платите на борда, ще ви начислят такса обслужване

# 684
  • София
...
Могат да ми организират трансфер от хотела до пристанището. Мисля с такси да се придвижим или е по-добре с теансфера от агенцията?
За пакетите с напитки сега ли да ги заявя или по-добре да си ги купим от кораба?
Не е изгодно да се буква трансфер, защото цената е на човек и като сте повечко хора става повече, отколкото такси. В Барселона има големи таксита - поръчайте си!
Не са ви нужни пакети, освен ако не сте заклети пиячи. Като имате резервация и си свалите апп-а на Роял Карибиан - там, в менюто са изписани коктейли, вина, бири и др. с цените си.
Освен това можете да си качите на борда 2 бутилки вино/на каюта.

# 685
Времето лети и наближава нашия първи и кратък круиз .От Барселона до Чевитавекия.Минаваме през Неапол и там има престой 12 ч.В https://www.getyourguide.com/ виждам,че се предлагат 8-9 часови екскурзии до Позитано и Амалфи ама се притеснявам да не тръгне кораба без нас! Thinking Какво мислите?Някой имал ли е престои в Неапол?Имате ли предложения за нас?Благодаря предварително!

# 686
Според мен в Неапол 12ч. могат да бъдат чудесно оползотворени и то самостоятелно, а Амалфи изисква повече и то бавно наслаждаване.

# 687
  • Бургас
...
Не е изгодно да се буква трансфер, защото цената е на човек и като сте повечко хора става повече, отколкото такси. В Барселона има големи таксита - поръчайте си!
Не са ви нужни пакети, освен ако не сте заклети пиячи. Като имате резервация и си свалите апп-а на Роял Карибиан - там, в менюто са изписани коктейли, вина, бири и др. с цените си.
Освен това можете да си качите на борда 2 бутилки вино/на каюта.
И аз за тези пакети се чудя. Че сме 3 възрастни и дете, а имаме само два пълни дни на кораба. Не знаех, че може да се качва алкохол.

# 688
Освен това ако ние си купим някой пакет,а мойте приятели не,,защото са двама плюс 18 годишно дете,демек три пакета,,,,нямало да можем да седим на една маса,което почти ме отказва от тези пакети.
А виното сигурно може само в каютата да се пие .

# 689
Какво става с цените на самолетните билети за това лято? Тъкмо си намериш интересен и евтин круиз и започваш да си планираш и бам-плановете рухват като отвориш сайта на Уиз или Раян. Конкретно за Хамбург не успявам за септември да намеря евтини полети от София или Варна. Някаква идея с прекачване от друго летище?

Общи условия

Активация на акаунт