Приятелят ми не иска деца и семейство

• 2 754
  • 25
  •   1
Отговори
Привет.
Имам нужда от съвет .
Имам тригодишна връзка с мъж , който е от хората с няколко лица . Не в лошият смисъл (донякъде) , но доста често близнаците му се бият за надмощие . Има моменти , в които го усещам като най-добродушния , мил и внимателен мъж на света . Готов , да ми подари света . В други пък става супер изнервен и отнесен . Обича да прави поне 5 неща едноврменно и през последните месеци много работи .
Аз вече съм в 30те си години и майчиният ми инстинкт се отключва все по-силно. Говорили сме на темата . Той не мисли за семейство и деца . Аз преди също . Не съм готова да стана майка . В главата си имам такива мисли , разбира се , но е такава каша в живота ми , че искам да мога да отглеждам детото си в здрава , сигурна и щастлива среда . Разбирате ме .
Той обаче напоследък се плаши все повече от следващият етап в отношенията ни . Няколко пъти ми е казвал , че заслужавам най-хубавото и прекрасно нещо в живота , че ако не съм аз - няма да има друга ! Знам , че му е трудно . Има страх от обвързване и някак яростно си пази “свободата” . Въпреки , че не съм ревнива . От време на време се цупя , защото от толкова ангажименти почти не излизаме . През уикенда го караме рутинно . Вечеря със семействата ни , пазаруване и тук-там някоя разходка , но почти винаги не сме сами .
Решихме да си дадем време , да обмислим , да се преоткрием . Казва , че ме обича , но по-някакъв друг начин . Не , както преди . Аз също имам периоди на затопляне и изстиване , особено когато съм му бясна , че пак работи .
Питам се , дали след отдръпването ще има промяна ? Дали , ще можем да продължим заедно напред ? Той ми е много скъп и го обичам от цялото си сърце и душа .
Има ли мъже , които въпреки , че ни обичат , ни пускат на “свобода” ?
Не знам , какво да правя . Объркана съм .
Насила със сигурност няма да стане . Затова дадох крачка назад , за да може , да се върне към мен , ако ме обича . Но ме е страх , че може и да не го направи .
Благодаря , че ме изчетохте !
Ще се радвам , на всеки мил коментар .

ВАЖНО !
НЕ ИСКАМ ДЕЦА В МОМЕНТА ! Темата му е “болна” още от както се запознахме .
НЯМА ДРУГА / ДРУГ !

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 16:08 от Monyy

# 1
  • Melmak
Ако не иска деца, а ти искаш, то гледате в различни посоки. И да му правиш номерца с “напускам те, за да се върнеш” само ще ускори процесите на отчуждение.

# 2
Не те обича и не иска деца от теб. Ясно и просто е за разбиране.

# 3

ако обича себе си повече от теб или ако те обича като сестра си - да

# 4
Ако не иска деца, а ти искаш, то гледате в различни посоки. И да му правиш номерца с “напускам те, за да се върнеш” само ще ускори процесите на отчуждение.

Не правя никакви номерца . За да се запазим решихме и двамата така .
Чувала ли сте за “чувствата на мъжете са като ластик” ?
Не те обича и не иска деца от теб. Ясно и просто е за разбиране.

Лол , че сте добра . Ясно и просто !

# 5
  • София
Мацка, не те обича вече, врели- некипели ти говори. Ай, бий му шута да се намери и виж колко и как ще стои сам.
Да не кажа, че вече е на друга цел, щот ще ти пукна балончето…

# 6
Не са като ластик, тва мога да ти го гарантирам Grinning Аз не бих казал чак "не те обича", просто щот не ви познавам и най- вероятно не е вярно. Моята си я обичам и деца пак не бих направил в следващите десетина години най- вероятно. Обаче, ако толкова държиш на тях изборът ти общо взето се свежда до тва да си намериш друг.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 16:11 от murcinhum

# 7
С мъжете винаги това "обичам те, но" означава, че за момента си им удобна и статуквото ги устройва, затова не искат те да сложат край, НО в момента, в който ти поискаш друго, няма да го получиш и ако се надяваш, че нещата ще се променят, е добре ти да сложиш край, колкото и да боли, понеже той няма да го направи - удобна си му в конфигурацията, в която сте в момента. Не иска друго, казал ти го достатъчно ясно. Ако мислиш, че един ден ще се събуди и ще мисли другояче - не леж на тая кълка, само ще загубиш време.

Имах такава връзка, доста подобна. Приключи с това, че макар че го обичах ужасно много, се наложи да сложа края аз - той не посмя. Не мога да ти опиша колко страдах. След години намерих щастието си другаде.

# 8
Писнало му е, но е наредил 3 километра приказки за да не бъде директен и да си гарантира пространство без сълзи и сополи.
След 2 месеца може да срещне друга, да го тресне нещо по главата и рязко да происка деца.
За чий му е да работи толкова много?
За да избяга от свободното време, което трябва да прекарате заедно?

# 9
  • Варна
Изобщо не го вярвам това, че ако не си ти, друга няма да има.

Изчерпали сте се. Не мисля, че отдръпването ще съживи нещата. По-скоро е подготовка за тотална раздяла. От негова страна. Но е хитро, че го е прокарал като общо решение.

# 10

Не. В това няма грам логика. Мъж, който те обича и иска да бъде с теб, никога няма да рискува да те загуби. Когато не сте заедно, чувствата ти могат да охладнеят, да срещнеш друг, и изобщо как по-точно работите в полза на отношенията ви, докато сте разделени?

Той ясно е заявил и че не иска деца. Загубила си си времето, ако си се надявала, че ще си промени решението.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 16:18 от Elunaria

# 11
Цитат
Няколко пъти ми е казвал , че заслужавам най-хубавото и прекрасно нещо в живота , че ако не съм аз - няма да има друга !
тези приказки се говорят обикновено от мъжете, когато искат да се разделят с жената до тях..

# 12
Изобщо не го вярвам това, че ако не си ти, друга няма да има.

Изчерпали сте се. Не мисля, че отдръпването ще съживи нещата. По-скоро е подготовка за тотална раздяла. От негова страна. Но е хитро, че го е прокарал като общо решение.

Общо е , защото съвпадна с ангажимент на 2000 км.
Каквото трябва , ще стане . Ако е моят човек , ще се намерим !
Благодаря за коментарите на всички , но чрез 10 изречения , няма как да познавате нито мен , нито него.
Връзката ни е много силна и преживяхме достатъчно , за да го вярвам .
Темата с деца и семейство на мен също не са ми приоритет .
Приоритет ми е да имам точно такъв мъж до себе си . Мъж , приятел , учител , балансиращ и объркващ едновременно .
Имах нужда да споделя . Разбира се , че не очаквам само мили коментари .

# 13
Насила със сигурност няма да стане .
Това звучи като да е обмисляно като възможност 😁 Въобще май чакаш човекът да влезе в ролята, която си му подготвила. Много рядко се случват такива неща, по-добре не чакай а минавай на следващия.

# 14
Сега, напълно е възможно мъж, жена, да не иска по някаква причина да е с жена, която обича - обективни пречки, преценка, че в рутината им няма разбирателство, че имат различни очаквания, единият иска едно, другият - нещо различно. Понякога и по-драматично.

Случаят не е такъв. Не познавам човек, който наистина да си мисли, че хем не ще сериозно обвързване, хем отсрещната страна заслужава нещо по-добро, хем друга няма да има.

Я вземи да пораснеш и го зарежи.

Общи условия

Активация на акаунт