Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Юни 24

• 222 476
  • 2 856
  •   1
Отговори
# 2 670
Cloe,
Много изчерпателен и информативен пост. Благодаря за труда!
Може ли да обясниш още малко за К2, по-точно - какви количества се приемат, и какъв вид (в случай, че има различни).

# 2 671
Обаче моят лекар каза да не пия К2 ако ям достатъчно зеленолистни.Влияе на кръвосъсирването, така че си прочетете за него:

# 2 672
благодаря за вит Д Heart
аз съм на долна граница с ежедневен прием на 4000 I U
косата съм я прежалила вече Unamused
Скрит текст:
трябва да се гледа тази мерна единица- въведена е ,за са обедини другите две
Скрит текст:
ако искам да го вдигна, пия по 2 на ден
но, най - много до 88 съм го вдигала, след цяла зима пиене стриктно, честно ...една шепа хапчета ми идва бактън
магнезия го взимам комбиниран- за каквото има нужда- да си взима

най- много ми тежи , че са мазноразтворими
според приятелката ми биохимичка( и аз се консултирам с доверен човек Stuck Out Tongue Winking Eye ), е необходимо 2 до 3 х молекулярно тегло мазнини за усвояването.
та това си става - шепа хапове Worried

# 2 673
Рошличка, в момента съм на вън ще ти покажа утре моят кой точно е.

За К2 има много противоречиви мнения, но той ме пита, дали приемам антикоагуланти. Ако приемах нямам идея дали какво би казал и дали всяка вечер.
Но пият ли се високи дози на Вит. Д и не се приема К2 се рискува да се калцифицира в артериите и знаем какво ще стане. Или по- лекият случай като камъни в бъбреците.
До 4000 IU не ти трябва К2. 🤗

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:07 от cloè

# 2 674
Благодаря ти,  Cloe
Сега имам налични от 4 000. Значи мога да мина без него за сега. (По-рано и 10 съм пила.). Уви, от храна няма да ми е достатъчно. Пусто, зеленчуци не обичам кой знае колко.

# 2 675
  • Ямбол
Момичета, благодаря за цялата споделена информация 💜😘🌸. Много сте ми полезни!
Весана, 🤗.

Мариат, много красива рокля. Аз чакам 2-3 неща от Ремикса тези дни 😅.

# 2 676
  • Mediterraneo
Аз успях и до плажа да стигна днес, за сефте тази година. Добре, че имам 180 градуса гледка към морето, поне да го виждам всеки ден.

# 2 677
Прочетох по диагонал - какво видях/какво пропуснах, но за вит Д да се включа -  детският лекар вкъщи държеше ултра много децата като са малки да пият, следеше ги и само с опипване преценяваше да увеличи или намали дозата, а като влезнаха в пубертета  го спря.
За възрастните обаче беше на малко по-друго мнение - повече време на открито, повече физическа активност, рационално хранене и тялото на големия човек синтезира необходимото.
А за здрави стави си трябва здраво натоварване плюс мускули.
Шепата хапчета не са най-доброто, като влезна в големия Ремедиум в центъра и припадам Joy

Хубава среща утре!

На Магни таткото се надявам да е добре Hug

# 2 678
Обаче се оказва, че голям процент от европейците стоят много време вътре и са с дефицит.всички  у дома бяхме поднормени, аз най-много.Има вариант и за неусвояване на вит Д, което май е проблемът при мъжа ми и сина ми.Повече навън значи по един час всеки ден, изложени на пряка светлина, не просто навън.Та затова и такъв проблем имат съвременните европейци.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 13:57 от ДХ3

# 2 679
От утре до 25-ти ще си набавя достатъчно като видях прогнозата за времето.
Благодаря за полезната информация 😊.
Последното, което взех е памучна рокля за плаж.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 07:49 от G&B

# 2 680
ДХЗ, много си права. Където живея може да се ходи на плаж 6 месеца и пак има хора с ниски стойности на Вит. Д. Има значение и в колко часа излизаш на слънце, колко време стоиш и да си без слънцезащита. Без нея ще ти се стори екстра преждевременно стареене и петна, но рискът от рак на кожата е голям  За да го синтезираш трябва по бански да си, а в градски условия не е възможно. На показ ръце и малко крака не става. Отделно, че си зависи и от кожата на човек.
Доста компания предлагат комбинирано точно Д3+К2. Мнението му за този вариант не съм питала обаче.
Рошличка имаш ЛС за К2. 🤗

# 2 681
от март до ноември ,може да се ходи на плаж при нас
е, не всеки ден, но в повечето
не фиксирам Д
не се намери доктор, да ми обясни защо- нямам други придружаващи заболявания
рефентните стойности ,също не са нещо доказано и меродавно за всеки

слагам ви една снимка с бивши колежки- в края на лятото, продължават да ме бъзикат,че уж ходя на плаж
Скрит текст:

Al, на децата си давах едни червени капки , дълго след като почнаха училище давах, но не чак до пубертета

# 2 682
  • Бургас
По повод витамина Д- едно лятото ходих от май-юни до 20 октомври на плаж и въпреки това, когато го изследвах беше към долната граница.

# 2 683
  • В заешката дупка
В Исландия, по разбираеми причини, на вит. Д се обръща специално внимание. Основният суплимент, който се препоръчва за ежедневен прием от всички, е рибено масло от черен дроб на треска (богато на омега-3, вит Д и вит. А). На децата в ДГ всяка сутрин им се дава по една чаена лъжичка от персонала. След това вече е отговорност на родители и възрастни. За възрастни дозата е една супена лъжица всеки ден, а след 70 г се завишава още малко. (Ние като сме малко и по-тъмнокожи от беличките исландци, ни трябва даже повече.) Редовно носим на възрастните ни родители в България рибено масло да пият зимата.

# 2 684
Да, точно рибено масло пиеха децата до 5-6 клас. Свекърва ми много се грижеше, и още нещо им даваше веднъж седмично, но какво беше.... калций ли, флуор ли, забравила съм....

Падариха ми спирала на ДиГ, такова бижу 😍
качеството е уау, не трепва по 18-20 часа, а съм по жегите и на открито
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт