Пазаруване от Amazon - тема № 106

• 77 211
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Пари автоматично след 14 дни от изпращането няма да получите от опит го казвам стигнах дори и до телефоната линия на немския  амазони и беше за пратка получена при тях преди 20 дни дори.

# 301
Аз получих, вчера. Поне така пишеше на имейла, с който ми потвърждават рефънда - "This is an advance refund. If we don't receive the items listed above, we may charge your original payment method."
Не знам дали наистина не са получили пратката, защото не мога да я проследя.

# 302
  • In transit
Много е объркана системата, Спиди са представители за България, но реално не отговарят за пратката, след като са я предложи на ДХЛ. ДХЛ България пък изобщо нямали нищо общо, а на проследяването ми казва, че пратката е в БГ. Цяла сутрин с това се занимавам...
Нямат общо защото Спиди я предават на немските пощи DHL, който са като нашите БГ пощи. Те са подразделение на куриерската фирма DHL, но са различни фирми все пак. Най-вероятно затова не ви отговарят на запитванията.

# 303
Освен във външния вид,има ли разлика между нормалния ехо дот (Алекса ) на Амазон и детския вариант ?

# 304
  • софия
Аз получих, вчера. Поне така пишеше на имейла, с който ми потвърждават рефънда - "This is an advance refund. If we don't receive the items listed above, we may charge your original payment method."
Не знам дали наистина не са получили пратката, защото не мога да я проследя.
Пише, че е предварително връщане и ако не получат пратката могат да си изтеглят по първоначалния начин.
Има сайтове, които имат подобна политика за малки суми/клиенти с добра история.

# 305
zvаnchе, много добре знам какво пише и не мисля че някой от пазаруващите в Амазон има нужда от превод от английски.
Постът ми беше в отговор на Raga и предходната дискусия.
Пари автоматично след 14 дни от изпращането няма да получите от опит го казвам стигнах дори и до телефоната линия на немския  амазони и беше за пратка получена при тях преди 20 дни дори.

# 306
  • софия
Доообре. Спокойна съм за теб.

# 307
  • Mediterraneo
Понякога си мисля да отворя един офис вкъщи да ви получавам пратките от испанския Амазон Simple Smile

# 308
  • София
Понякога си мисля да отворя един офис вкъщи да ви получавам пратките от испанския Амазон Simple Smile
Ниша за бизнес Trollface

# 309
Последно време чета само за  ,,още не ми е изпратена пратката,,  ,,със кой куриер ще си получа пратката,, ,, как да си проследя пратката,, ,, за колко дена ще ми пристигне пратката,,
еми досадно е...

Това е тракинг номера за проследяване от България

Пратката може да бъде проследена във всеки един проследяващ сайт.
ето https://www.dhl.com/bg-en/home/tracking/tracking-ecommerce.html? … 49990121160801054
https://parcelsapp.com/en/tracking/11526823133884

Как се проследява пратка изпратена от Амазон

Tracking ID: 2400102090241

Копирате номера и го поставяте в проследяващ сайт

https://parcelsapp.com/en/tracking/2400102090241

Амазон изпращат когато си групират артикулите , най вероятно събират от няколко държави и изпращат до най близкия им склад до България , колко дни отнема , никой не знае.
Забелязах ,че първата им дата е за изпращане  втората за получаване
Пример: 15.08.2024 - 25.08.2024

# 310
Да, това е номерът, но Speedy дават друг номер, с който се проследява в техния сайт. Конкретно за моята пратка, въпреки проследяващия номер, в сайта пише, че пратката е все още в България, а минаха 10 дни. Затова беше питането.

# 311
Да, това е номерът, но Speedy дават друг номер, с който се проследява в техния сайт. Конкретно за моята пратка, въпреки проследяващия номер, в сайта пише, че пратката е все още в България, а минаха 10 дни. Затова беше питането.
Дайте номера.
Не е сериозно да очаквате ,че за пет дни пратката ви ще пристигне и ще ви обработят връщането. Понякога става бързо , понякога бавно. И като я проследите какво? Имат си процедура която трябва така или иначе да изчакате.

Мисля ,че трябва да се отвори тема за проследяване на пратки от Амазон. В тази тема вече се изгуби идеята и....

# 312
Абсолютно не Ви разбирам. Доставката е част от пазаруването и е логично да се коментира. Ако бяхте прочели по-назад, щяхте да разберете, че вече нямам нужда от проследяване, тъй като съм намерила начин да се свържа с DHL e-commerce, които отговориха на запитването.
Приятен ден!
P.S. Относно възстановяването на суми - поръчах и един преходник за SSD M.2 към USB, който за жалост не работи поне с моите SSD-та. За него, след като се свързах с чата, ми върнаха парите без да е необходимо да го изпращам обратно. В поръчката, обаче, имах и едни сандали Fly London, които се оказаха пълна греда - много удобни, но толкова тесни, че едва си мушкам крака в тях. Тях ги засилих обратно.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 08:03 от GGT

# 313
Мисля ,че трябва да се отвори тема за проследяване на пратки от Амазон. В тази тема вече се изгуби идеята и....
Главната причина да се откажа да следя и пиша в темата за AliExpress беше, че се пише в 99% само за проследяване, а има отделна тема за проследяване, в която очевидно никой не пише. Не вярвам да е по-различно и ако има за Amazon.

Абсолютно не Ви разбирам. Доставката е част от пазаруването и е логично да се коментира. Ако бяхте прочели по-назад, щяхте да разберете, че вече нямам нужда от проследяване, тъй като съм намерила начин да се свържа с DHL e-commerce, които отговориха на запитването.
Когато стане основно питане в темата, става досадно и хората се отказват да я четат, а още по-малко да пишат нещо полезно в нея. Забелязал съм, че хората като теб, които пишат в темата единствено и само въпроси и с нищо полезно не допринасят за другите, имат най-много претенции кое как да става.

# 314
Здравейте, на Toми Хилфингър обувките отговарят ли си на размера?

Общи условия

Активация на акаунт