Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 910
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 720
  • На изток от Ада
Снежинке успех!

# 721
Има и по траги-комични случаи. Преди години на една от пункциите ми в Надежда една девойка беше побесняла в стаичката, преди пункцията и едва не вдигна скандал, че не я пускали да влезне с мъжа й, докато дава марериал,
тя да му помогне, а не клипчетата. Не искала сам да си върши работата и това било нейно право. Не спря да говори за това, докато не я упоиха... Беше голям смях тогава.

# 722
Развеселихте ме, момичета!

Аз досега не съм имала "удоволствието" мъжа ми да присъства на преглед. Само при Калчев беше в кабинета, ама там нали съм зад параван, нищо не видя. Но съм му обещала, че при следваща бременност ще ме види на магарето Grinning предния път ковид рестрикциите го спасиха.

# 723
Първо, честито на двете нови мами, да са ви много здрави рожбичките ☺

За клиниките в БГ и Турция, сигурно в Турция са по-добри, не споря, ама няма нужда от толкова крайни и негативни мнения, че едва ли не тук не струват лекарите. Някои успяват тук, други там и това е. Тук сме за взаимна надежда и кураж и когато някой влезе и напише, че докторът, на когото си се доверила и при когото преди 2 дни си правила процедура (примерно) за нищо не става, ами не е много яко 🙂

Много са забавни последните страници, трябва да имаме и малко развлечение, а не да пишем само за добавки, хормони, стимулации..
Мен на последната инсеминация ме питаха искам ли да влизам с него в стаичката, защото някакво момиче им се скарала, че пращат мъжа ѝ сам, милинкия 😀

Иначе досега ММ не е влизал с мен на гинекологичен преглед, като цяло искам да му го спестя, и на него, и на себе си, ще го пусна да влезе някой ден, като има какво да се гледа на ехографа 🙂

# 724
Хаха, доста се посмях с последните коментари 🤣❤️
В Турция могат да дадат самостоятелна стая на двойката. Там ще се отдели материалът, а след това те отвеждат за пункцията и те връщат в същата стая. Когато се събудиш и виждаш мъжа си до себе си ❤️ В Турция са най-комфортните прегледи, защото дават много симпатични еднократни полички ☺️

# 725
Кактус, това в коя болница се случва??? Защото нито на моята пункция, нито на момичетата с мен не са ни пускали мъжете вътре при нас след пункцията.

# 726
Кактус, това в коя болница се случва??? Защото нито на моята пункция, нито на момичетата с мен не са ни пускали мъжете вътре при нас след пункцията.
В Аджъбадем и в Жинемед, но ние предварително имахме уговорка за самостоятелна стая.

# 727
Добро утро!
Във връзка с българските лекари. Аз специално не злословнича срещу тях, но системата като цяло и организацията в някои болници куца. Не може да правиш прегледи, пункции и трансфери едновременно. От там се получава чакането пред кабинетите с часове, защото един лекар преглежда няколко пациентки, после излиза, прави пункции няколко, после пак преглежда, после трансфери и така по едно и също време. Най-малкото това е изключително натоварване за самият лекар, той е човек, а не робот и колкото и да е добър специалист, умората си казва думата и това носи своите последствия, под формата на грешки и пропуски, които понякога са решаващи.
Редно е да има часови граници за всяка една дейност, дори това да означава по-малко пациенти.
Не може на спонтанен цикъл с тригер и таймирана пункция, да те карат да чакаш допълнително 3, 4, 5 часа, защото всяка минута е решаваща и пукне ли се фоликула преди пункцията, целият месец, цялото разкарване, надеждите рухват, да не говорим за средствата, които са дадени на вятъра. И това е защото все няма време.
Не може по време на трансфер, най-съкровенният миг, да ти се карат нервно, да стоиш мирно, въпреки че мехурът ще ти се пукне от стискане, след 4 часово чакане над уречения час и да мълчиш, защото едва ли не докторът бърза и то тук говорим за светила... Идеше ми да се разплача от обида, точно когато трябваше да съм най-спокойна. Естествено последва провал.
Не се доглеждат едни такива важни детайли, които ако са обработени, ще те накарат да се чувстваш като специален човек в специален момент, а не просто част от поточна линия и машина за пари.
Иначе специалисти има и то добри, но никой човек не е в състояние да покрива мащаб над ресурса си.

# 728
За коя лекар и коя клиника става въпрос?

Добро утро!
Във връзка с българските лекари. Аз специално не злословнича срещу тях, но системата като цяло и организацията в някои болници куца. Не може да правиш прегледи, пункции и трансфери едновременно. От там се получава чакането пред кабинетите с часове, защото един лекар преглежда няколко пациентки, после излиза, прави пункции няколко, после пак преглежда, после трансфери и така по едно и също време. Най-малкото това е изключително натоварване за самият лекар, той е човек, а не робот и колкото и да е добър специалист, умората си казва думата и това носи своите последствия, под формата на грешки и пропуски, които понякога са решаващи.
Редно е да има часови граници за всяка една дейност, дори това да означава по-малко пациенти.
Не може на спонтанен цикъл с тригер и таймирана пункция, да те карат да чакаш допълнително 3, 4, 5 часа, защото всяка минута е решаваща и пукне ли се фоликула преди пункцията, целият месец, цялото разкарване, надеждите рухват, да не говорим за средствата, които са дадени на вятъра. И това е защото все няма време.
Не може по време на трансфер, най-съкровенният миг, да ти се карат нервно, да стоиш мирно, въпреки че мехурът ще ти се пукне от стискане, след 4 часово чакане над уречения час и да мълчиш, защото едва ли не докторът бърза и то тук говорим за светила... Идеше ми да се разплача от обида, точно когато трябваше да съм най-спокойна. Естествено последва провал.
Не се доглеждат едни такива важни детайли, които ако са обработени, ще те накарат да се чувстваш като специален човек в специален момент, а не просто част от поточна линия и машина за пари.
Иначе специалисти има и то добри, но никой човек не е в състояние да покрива мащаб над ресурса си.

# 729
Ще се въздържа да коментирам имена, в моя случай наблюденията са не върху един лекар и една клиника. Споменах конкретни ситуации, но не са единствени.
При все това, един специалист гради реноме с години, товарят го като магаре ежедневно и е подложен на абсолютен стрес и првумора, поне в по-големите клиники и колкото и добър да е като лекар и колкото и човек да е, има моменти, в които и неговата психика е на предела. Не мога да си позволя да тъпча върху подобни личности с имена, не е редно.
Липсва им организация, систематизация, разпределение на времето, психологически подход, а не знания, умения или база. Залагат на рейтинг на брой пациенти, брой успехи, брой посещения и по този начин опорочават кръга, не конкретно лекаря, а цялата система. Донякъде ги разбирам, защото обикновено в една ккиника 2,3 са истински можещите и знаещите специалисти, другото е пълнеж и такива, които трупат стаж и опит и реално са недостатъчни да покрият такива като нас, които са хиляди, но дори да е така има начини, нещата да се случват по-умерено и спокойно.

# 730
Не ми се искаше да продължа темата инвитро още в тази тема, но да ме извинят момичетата, ще си кажа какво мисля последно.

Скрит текст:
Според мен е дълбока заблуда, че болниците в България залагат на брой пациенти. Истината е по-проста. Просто много повече хора са с репродуктивни проблеми и следователно много повече хора посещават клиниките, които към този момент не са чак толкова много за да успеят спокойно да поемат целия човекопоток, затова това което правят е просто да удължават периода на първичните прегледи, но тогава пък сме недоволни, че чакаме еди си колко месеци... За да е организирано и спокойно всичко, просто клиниките нямаше да дават часове от днес за след 1-2 месеца или да започваме процедури като ни дойде цикъла и като ни скимне, а просто щяхме сигурно и с години да чакаме за първичен преглед, с месеци за започване на процедури или още по-лошо да започнат да връщат и отказват пациенти с леки случаи например. Инвитро процедурите за съжаление са съобразени с цикъла на всяка жена и като си представим, че една клиника има стотици пациенти, не знам как точно си представяте, че може да се планува и да се прави график, или да се каже в четвъртък, събота, неделя никакви пункции, само прегледи, ами какво ще стане с жените, които в четъвртък, събота им нараснат фоликулите за пункция....Тогава ще мрънкаме, че не правят пункции в събота и ни прецакват процедурата, както мисля в Щерев имаше случаи. Или пък да кажем единия лекар само прегледи, другия само пункции, ами тогава пък ще мрънкаме, че лекарят дето ни прави пункцията не е запознат с нашата история, в темата за Сенкова, вече я има тази драма. Съмнявам се, че ако имаше възможност за по-добър начин нямаше да са го приложили повечето клиники. Освен това инвитро често правят жени, които са с изчерпващ се резерв и за тях времето е от ключово значение и нямат лукса да чакат с месеци за прегледи или за по-спокойни графици. Специалистите при които аз съм била не мога да кажа, че ги товарят като магарета, тъй като си вършат работата с удоволствие и им личи. Затова аз не бих обобщавала. Може би единственият проблем който аз виждам е, че просто все още няма достатъчно специалисти в тази сфера. Иначе аз съм изненадана като чета по други форуми, че ние сме дори толкова напред в сравнение с много развити страни по отношение на методи и техники, които се използват, та тук има технологии, които са изобретени преди едва 2-3 години. Не знам как е в Турция, но си мисля, че там освен, че са повече специалистите, и те са доста специализирани само в инвитро. Защото тук например всеки репродуктивен преглежда и леки случаи, прави инсеминации и се занимава с куп други неща освен инвитро, което допълнително усложнява процеса.

# 731
S.G.C, абсолютно съм съгласна с теб. Аз мисля по същия начин. За мен не е приемливо да чакам пред кабинет на обикновен АГ, където часовете се запазват 2-3 седмици напред и много рядко има някой извънреден, за там мога да кажа, че е зле организирано. Но за репродуктивните клиники, където часовете са от днес за вчера и няма как да се направи график дори и за следващата седмица, си е напълно нормално да се почака.
Аз на мястото, където бях досега, ами такова отношение не съм срещала в който и да е МЦ. Хора със сърца, хора, които си вършат работата с удоволствие. Местенето ни е по съвсем други причини.
И наистина, малко са специалистите. Ето, тук във форума, се спрягат 2-3 имена и до там. Аз понякога им се чудя кога почиват тези хора, винаги са насреща, дори и в събота и неделя са ми писали по вайбър, понякога ми отговарят в 8-9 вечерта. Ходила съм по всяко време на деня на прегледи, ами не съм видяла някой от там да излиза в обедна почивка или нещо подобно..
Ще видим сега на другото място как ще е, ама до тук лошо не съм видяла. Само едни много натоварени хора, които всячески се стараят да не изглеждат преуморени, каквито всъщност са.

И да си кажа: При мен много странно вчера имах ЦС като преди О, а ми беше едва 8ми ден. Разписахме се така или иначе. За пулса, понеже се коментираше наскоро, от 2-3 дни е доста висок (пак както преди О). Не знам този ЗФ дали още е там и дали е възможно да е от него това.

# 732
Сигурна съм, че има лекари и лекари. И напълно споделям това, че големият проблем според мен също е, че няма достатъчно специалисти. И въпреки това се стараят да поемат всички. Не бих си позволила обаче да кажа, че е редно да приемат по-малко пациенти, защото ще е от позицията на човек, който вече е приет и му се обръща внимание, а така е доста лесно да го кажеш. Но, ако ти съобщят, че "хххх е твърде зает и не приема нови пациенти" сигурно усещането ще е меко казано съкрушително.

Също някъде бял чела (не съм сигурна на 100%, може и да не е вярна информацията), че в Англия масово си работят от понеделник до петък. През уикендите не ги търси дори и тогава да е най-подходящия момент за процедура и нейния успех. Пак казвам, може да не е вярна информацията. Но съм много благодарна, че тук се прави това нещо.

Скрит текст:
Миналата седмица отидох за 5-минутен преглед в началото на М, като се бях обадила предишния ден в клиниката и ми казаха след 12 да отида. В 12 и половина бях там и ми казаха, че лекарят влизал в пункция и са му изместени часовете за след 15, и да се върна тогава. Нямаше много смисъл да прекарам половината време пак в път и си чаках наблизо. После имаше супер много хора, пълно беше вътре, нямаше място за всички да седнат. Не коментирам колко време съм чакала, а това, че беше много натоварено и когато ме извикаха се почувствах така все едно съм първата пациентка за деня. Лекарят ми се усмихна, беше супер спокоен, любезен, отговори ми на всичко и ми обърна внимание. Просто аз си мислех как сега ще е някакъв супер напрегнат вече, едва ли не гледах по най-бързия начин да си вдигна гащите, а излязох със супер положително настроение. Все пак отчитам и това, че на мен ми е по-лесно да го кажа предвид, че живея в София и не пътувам по 2-3 или повече часа от друго място.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 10:10 от _snowflake_

# 733
Скрит текст:
Последните месеци имаме 3 спермограми - в Малинов, в Надежда и по препоръка на Кацаров - в Инвитро клиника София. Мъжът ми каза, че в Надежда било най-комфортно и някакво роботче го води до стаята, беше много впечатлен 😃
В последната след лечение с Полукс Форте и бърканицата на Кацаров имаше много добър резултат - нормозооспермия, за разлика от другите две, където беше астенотератозооспермия. От темата за мъжки фактор обаче ми споделиха, че в Инвитро център София винаги излизали добри спермограми, та не знам колко е заради лечението. Кацаров твърди, че там правят най-точни спермограми.

Аз се бях насочила към Неовитро при Стойчева, ама стигнах до два прегледа при нея, преди да забременее. За Сенкова не си правя илюзии, не мисля, че моят случай за момента налага тежката артилерия. Базата им изобщо не ми харесва.
Сега мисля да запазя час за Афродита. Там не знам какво да очаквам.
Надежда има страхотна база, лаборатория и т.н. Аз имам страхотни впечатления от не-АГ лекари, за сметка на това от АГ останах малко разочарована, но пък опитът ми не е много богат. За изследвания много често ходя в лабораторията там - може да си изчакаш спокойно, не се редиш на опашки и т.н.
Та в момента и аз съм на кръстопът и се колебая какво да избера. Дори стигнах дотам, че ММ трябва да отиде за спермограма и аз не мога да реша дали в Неовитро или Афродита да го пратя. Искам хем да му е чисто и спокойно, хем да е добра лабораторията все пак. Знам, че питах вече, ама ако някой даде съвет, ще съм благодарна Simple Smile
Ние имаме 2 спермограми, от които една е точно в Инвитро център София при д-р Владимиров и там резултата ни е по-нисък от другата, която е правена в Шумен и то в София е правена след 3м добавки. Аз също четох за "добрите" спермограми там, но след като на много места четох, че там ги правят точни - избрахме да направим там.

# 734
От това, което знам от мои близки, всички са останали разочаровани от различни репродуктивни най-вече, защото нямат индивидуален подход, а го карат по протокол. Наистина са само няколко имена, които и аз съм срещала, с по-специален подход към всеки случай.
Въпреки това, от нещата, които съм чела из различни тема за хората с чужбина и техните истории, ами ние тук сме си супер! Имаме си свободата да си ходим по лекари и по прегледи, когато и къде си поискаме. Можем да ги сменяме, когато си поискаме.
И да, за по-тежки случаи със сигурност е доста по-различно, тук не мога да давам компетентно мнение, но аз лично съм изключително благодарна на всички лекари, които не отказват на пациентите си и въпреки всичко поемат случая им, защото може би няма кой друг да го направи.

Иначе за Турция, да, искат брак задължително за инвитрото.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 11:28 от miaa7

Общи условия

Активация на акаунт