Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 061
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 90
  • На изток от Ада
Слънце, а ТМ какнму са нещата?
Избий си тoва с Яйцеклетката!

# 91
  • Замък сред облаците
Да, тромб в плацентата след употреба на дуфастон ( по лекарско назначение). Нямаше малформации при мен.
При следваща бременност трябва да е на инжекции с тези мутации.
Няма смисъл от имунология братовчедка ти, тя беше достатъчно напреднала седмица.

# 92
Добре са, Наси, малко ниска подвижност и това е. И аз приемах Утрогестан заради зацапване без да сме изследвали прогестерон, но вече не помня колко, май 3х1. Започнах клексана някъде в 7 седмица чак. Пиех и натаспин и аспирин протект. Вече ми звучи много забавна тази терапия, ама тогава не знаех..

# 93
  • Замък сред облаците
Или да се е отлепил сака от аспирина като при мен.

# 94
Като ме приеха за задържане имаше хематом, така че не е изключено.

# 95
  • На изток от Ада
Аз имах една Б с хематам. С аспирин бях. Овладяха го. Но после, ми изтекоха водите в 11 гс. Но с късна О
Точно Б с терапия от Доц Русев..

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 11:10 от nasito8988

# 96
sunshine нали плода беше без бял дроб? Защо тромбофилия да е причината да аборта? И понеже ще кажеш, че изследването е показало, че ембриона е бил генетично здрав веднага ти казвам, че има много малформации, които не са свързани с гените. Моят син се роди с малформация, несъвместима с живота (ако не се оперира) обаче е генетично здрав. Да има малформации не е равно на генетичен проблем. Както и обратното. Аз имам позната от форума, бременна след инвитро с пид беше, обаче сърцето беше с толкова тежки малформации, че се наложи в 7 месец да прекъсне бременността.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 11:12 от AlisonParker

# 97
Али , не съм много запозната , просто резултатът бил , че е здрав ембриона . Тя ходи на още едно мнение и са отхвърлили твърдението на Сигридов . Кой е прав , не мога да кажа . Факт е , че след като Сигридов е видял деформацията , сърчицето спря след два дни . Другият лекар опровергава да има деформации . И братовчедка ми е в чуденка какво се е случило .

# 98
  • Замък сред облаците
То изследването освен генетично се прави и морфологично. Ако заключението от хистологията също е здрав плод без малформации тогава може да се обвинява тромбофилията като основна причина.
Но независимо дали тя е била сега причина, пак не отхвърля необходимостта пт терапия.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 11:57 от АА

# 99
АА, при теб загубата е била заради тромб в плацентата, доказано от Дуфастон или заради отлепяне на сака?

Едит: На каква доза Дуфастон си била?

# 100
Привет, момичета!
Минавам само да ви замеря с пълни памперси! На 20.05 се роди нашата дъщеря - Зорница!
Пожелавам успех на всички, познати и непознати имена, скоро да гушнете и вие своите рожби!

П.П.
Имам останали тестове за овулация easy@home - кутията е отворена, с 20 теста + 5 теста за бременност. Подарявам ги, ако някоя изявява желание.

# 101
  • Замък сред облаците
За два отделни случая става въпрос. Отлепянето на сака беше със сина ми. Там приемах циклогест заради отлепянето, а първоначално бях на аспирин по указания от АГ, който проф. Лисичков отхвърли за моите мутации и ми назначи НМХ.

А тромбът в плацентата беше при първата ми бременност, след две-три седмици прием на дуфастон 2х1. Тогава не знаех за тромбофилията, в моя случай дуфастонът е крайно противопоказен (синтетичен прогестерон - дидрогестерон), за разлика от другите видове прогестерон (микронизиран прогестерон - утрогестан, циклогест) когато са необходими.

На Слънцето случая коментирам конкретно, защото сме с еднакви мутации и загубата й беше почти 1:1 с моята първа. Иначе в една седмица загубих моята трета с нейната.

Мони, честито!

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:48 от АА

# 102
Gallerbing, честита да ви е Зорница! Да расте здрава, щастлива и безгрижна Heartpulse

# 103
Ясно, АА, мерси. Flowers Hibiscus

Да, Дуфастон е синтетичен, но е в много малка доза.
За мен в ранна бременност е трудно да се определи причината за загубата.

При мен ЧХГ се удвояваше идеално, нямаше отлепване имаше си пулс и отговаряше на седмицата.
Тогава бях на утрогестан 3×1 вагилно.

С успешната ми бременност бях на Дуфастон 3×1 от първия ден и чак в 7гс включихме НМХ и Аспирин.

Разбира се, че всичко е до случай, организъм, човек, неоткрити мутации и тнт, но неслучайно в много държави бременността се води като такава чак след 1ви триместър.

# 104
Gallerbing, честита Зорница! Да расте, здрава, лъчезарна и много да ви радва! People Baby

Общи условия

Активация на акаунт