Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 912
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 630
Хей, момичета, не искам да чета отчаяни коментариии, лято е, аз очаквам много положителни тестове! 🍀🍀🍀❤

Strawberry, и аз много съжалявам, че минавате през това. Два месеца след два аборта не са изобщо много, знам колко ви се иска да стане по-бързо и колко е неприятно, когато първите пъти е станало от раз, но имай предвид, че и на тялото, и на психиката им трябва време, за да се възстановят. През това време погледни онази темичка, която ти изпрати Fayona, има супер полезна информация и доста често проблемът се открива някъде там( ако има такъв).
Само да ти споделя, аз забременях веднага, първа бременност ми беше, приключи в 9гс, веднага след първия цикъл направих биохимична юли месец Мин година, очаквах след нея близките месеци да съм пак бременна, ами, забременях март месец тази година… всички изследвания ни бяха перфектни, дори и овулация хващахме с АГ-то, но просто не ставаше, бях стигнала до това да си запиша и час при репродуктивен за лятото, но в крайна сметка не се наложи да ходя.
Та, дайте си време, починете си сега хубаво лятото и ще се получават нещата, вярвам го 🍀

# 631
Хей, момичета, не искам да чета отчаяни коментариии, лято е, аз очаквам много положителни тестове! 🍀🍀🍀❤

Strawberry, и аз много съжалявам, че минавате през това. Два месеца след два аборта не са изобщо много, знам колко ви се иска да стане по-бързо и колко е неприятно, когато първите пъти е станало от раз, но имай предвид, че и на тялото, и на психиката им трябва време, за да се възстановят. През това време погледни онази темичка, която ти изпрати Fayona, има супер полезна информация и доста често проблемът се открива някъде там( ако има такъв).
Само да ти споделя, аз забременях веднага, първа бременност ми беше, приключи в 9гс, веднага след първия цикъл направих биохимична юли месец Мин година, очаквах след нея близките месеци да съм пак бременна, ами, забременях март месец тази година… всички изследвания ни бяха перфектни, дори и овулация хващахме с АГ-то, но просто не ставаше, бях стигнала до това да си запиша и час при репродуктивен за лятото, но в крайна сметка не се наложи да ходя.
Та, дайте си време, починете си сега хубаво лятото и ще се получават нещата, вярвам го 🍀

Благодаря от сърце за споделеното мение, определено ми двъхваш много кураж Heart
Радвам се, че при теб нещатата са се развили добре и ти полжелавам една презпроблемна и спокойна бременност Heart
Прегледах и темата която Fayona ми изпрати и наистина има много полезна информация там, за което благодаря.
Ще пусна определено още изследвания, след консултацията с АГ, за да мога и аз да се успокоя, че всичко е наред

# 632
И аз много благодаря! ❤ вярвам, че съвсем скоро ще си прегръщате второто детенце. Моята история не е толкова вдъхновяваща, като тези на повечето дами тук, просто исках да те успокоя, че понякога, когато мнооого силно искаме нещо и очакваме да стане веднага, плановете ни се провалят.
За съжаление понякога се случва и след първа нормална бременност това, супер неприятно е, никой не е готов за такава развръзка, но явно се отключват постепенно различни фактори, не знам дали си изследвала по-разширен пакет тромбофилия, но ако не си, погледни дали там няма нещо или пък придобита такава, тромбофилията е доста коварна и понякога(доста често се оказва причината за неуспех) 😞имунологични изследвания също можеш да си направиш. Стискам палци и ще очаквам с нетърпение да видя и от теб хубава новина в скоро време! 🍀❤

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 16:20 от miaa7

# 633
Аз се включвам с резултат от влагалищен секрет - Ентерококи (не уточнено какви). Моят репродуктивен ми изписа антибиотик, но забравих да питам дали трябва и ММ да се лекува заедно с мен или няма нужда и него да тъпча с антибиотик. Предава ли се по полов път, аз си мисля, че не би трябвало. Но в групите чета различни мнения.
Знаете ли нещо по темата?

# 634
Ив, Караджова, честити бебчета Simple Smile Да са ви живи и здрави!

Вчера търсих нещо и случайно ми излезе една стара наша тема от миналата година 08.2023. Хора, толкова се зарадвах като видях колко момичета са забременели и/или родили от тогава. Да, някои не са писали, разбрах го като им видях профилите, но дава много надежда Simple Smile И понеже вече им знам съдбите се чувствах като фея, сякаш съм в миналто и знам какво ще стане в бъдещето и коя кога ще забременее и роди Simple Smile)))

От няколко дни ме гони страшно безсъние, като казвам страшно имам предвид ,че вече няколко дни заспивам в 5.30 ч и то с голям зор, а през деня съм като парцал. Има ли някакви хранителни добавки, които мога да взимам за безсъние? Едно време пиех чист мелатонин, но не ми действаше добре. Имаше и едно Нованайт, ако не бъркам, ама пак с бавно действие, поне 2-3 месеца докато подейства. За хапчета няма да питам, те предполагам се изписват от лекар.

# 635
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз за качествен сън си помагам с 400 мг магнезий бисглицинат и 2 таблетки Алора непосредствено преди лягане. Работи Simple Smile

# 636
Честити бебчета, момичета! Нека бъдат много здрави!

Излязоха ми и последните резултати, назначени от ендокриноложката - остана само ACTH, който се оказа, че излиза в рамките на 3 дни и ако не е готов до сряда, ще помоля Моллова да ѝ го пусна във вайбър, ако излезе извън норма. За месец и половина (някои дни забравях...) прием на L-тироксин от 25мкг (първите 10 дни по 12.5мкг) TSH е паднало от 3.13 на 2.35 - надявам се това да е добро темпо, но ще разбера в сряда.
Скрит текст:

[

По календар утре трябва да ми дойде. Днес сутринта исках да си направя един тест, че имах в шкафа, ама толкова бях заспала, че с пипетката уцелих мястото за контрола, вместо другото Grinning Признаци да ми дойде пак няма, нищо не ме боли. Ако и този път закъснее, вече ще вдигна ръце за няколко месеца, че ми омръзна и изследвания да пускам пред седмица.

# 637
Здравейте, момичета. И аз се включвам в темата. На някои от вас вероятно съм позната от темата за абортите, надявам се да не досадя Simple Smile . Накратко за моят случай:
Правим опити от март 2023. На 32 години съм. Лекувах на два пъти някакви бактерии и септември 2023-та забременях, след което последва аборт в 6 г.с., вероятно кухо яйце. Изчистих се сама. От тогава изследванията, които правих са имунологични (имах завишени НК клетки и клетъчна активност), тромбофилия ( MTHFR мутация и по двата алела), щитовидни (хормони в норма, TSH 2.2  и завишени TAT и MAT), прогестерон скоро изследвах 7 дни след овулация и беше в норма, витамин Б12 и Д бяха в дефицит.
Бях на консултация при доц. Русев, който изписа интралипид през месец, Вигантол по 10 капки и метилирани форми на Б9 и Б12.
Това беше през октомври, наваксах дефицитите, но не се чувствах добре от вливанията и ги спрях.
Изследвахме и микоплазма, уреаплазма, хламидия, трихомони, HPV. Мъжът ми отделно си пускаше и някакви посявки, по препоръка на д-р Кацаров и бяха ок.
При съпругът ми имаме две спермограми с понижена морфология и ДНК фрагментация в норма, консултация с д-р Макки, по-късно и с Кацаров и по препоръка на Кацаров, спермограма в Инвитро Център София, която излезе много добра. И двамата лекари бяха на мнение, че количеството е достатъчно голямо, за да преодолее измененията в морфологията и ще забременея скоро.
Това обаче не се случва, а от септември си мина време и се чудя накъде да се насочим.

Имам и зацапване преди цикъл всеки месец по 2-3 дни. От много време съм така, дори и в месеца на забременяване и никой не му е обръщал внимание, но се чудя да не се окаже там някакъв проблем.
Последна цитонамазка IIБ с коментар възпаление и чиста микробиология. Не изписаха лечение. Преди години лекувах раничка, сега казват, че я няма, но не съм правила колпоскопия.

Тази седмица ще пускам АМХ и ще ме гледат на ехограф за яйчников резерв.
Объркано ми е малко дали да се насочваме към репродуктивен специалист и в каква посока да дълбая.

Ще ми е полезно да получа съвет вие от къде сте започнали и препоръка за конкретен специалист.
За момента, от всичко изчетено, се колебая между Надежда и Афродита, в полза на Надежда, но там изглежда цяло чудо да си запази час човек.
Уж беше накратко, а се отплеснах. 😃

# 638
  • На изток от Ада
Мел не досаждаш

# 639
Мушу, с този прогестерон ми се струва абсурд да има бременност, нисък е дори и за лутеалната фаза в която си реално. Не знам де, ако е друг вид прогестерон може и да бъркам. Аз знам че ако има бременност прогестерона ще се качи и ще бъде висок. Моя опит с ниския прогестерон е че щом падне и ми идва МЦ.

# 640
  • Замък сред облаците
Мел, аз ти отговорих за зацапването вече в другата тема. Хубаво е да направиш колпоскопия и да пуснеш уреаплазми, микоплазми, хламидии най-малкото (те на МБ не излизат), щом дава данни за възпаление.

Салсера, това е другия прогестерон, секретиран от надбъбречните, който се конвертира в андростенион и тестостерон, ако е висок в кортизол, проверяват го за дисбаланс.

# 641
Salsera, 17-ох-прогестерона и андростендиона са пускани на 17.05. на 2-ри ден от последния ми цикъл. ТАТ, МАТ, TSH, кортизол и ACTH са от днес.

# 642
Mel, strawberry , добре дошли в термичката и съжалявам за загубите и на двете ви!

mel, защо си мислиш, че е трудно да запазиш час в Надежда? Чака се много само за д-р Стаменов, ама според мен той си е тежка артилерия (в момента май основния му фокус е онкофертилитет). При мен мина точно месец от изпращането на първоначалната заявка до първия преглед миналата година по това време. Успех накъдето и да се насочишн

# 643
  • На изток от Ада
Мел аз бързо записах за Чапанова в Надежда. Но ти препоръчвам Станулов в Афродита

# 644
Салсера, аз пия Сладки сънища Директ сашета от седмица, имат мелатонин, маточина и глог.
Мел, доста неща сте изследвали, дано скоро да се случи или поне да откриете/лекувате причина.

Общи условия

Активация на акаунт