Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 123
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 735
Sis987, къде в Шумен е правена?
Аз в Надежда съм ходила само веднъж и то с мега проблемната бременност. Имах записан час при доктор Михова. Пет минути преди часа ни даже ни извикаха и влязохме, като предварително май попълвах въпростник.
Останах очарована от организацията.
С много мъка си спомням за този преглед, но като се изключи резултатът от него, всичко беше на много високо ниво и различно от моята клиника.

# 736
m-angel, в Инвитро и Медицински център "Св. Иван Рилски" - Шумен.

# 737
Охххх, как ме развеселихте, момичетаааа.... 🤣
Влизам, гледам колко много коментари и си мисля "Ахааааа, още някой ще ни зарадва с блага вест" ...
При мен нищо ново.... някакъв чревен вирус се мъчи тука да ме гази от 1 седмица вече....ту съм добре, ту ми се разбутва стомаха.....
ММ си идва в неделя, аз си чакам МЦ в петък..... и да почвам Летрозола и да ходя при АГ на 10-я ден, че после сме на море, живот и здраве де.... дано само всичко да е наред....

# 738
Няма да сте съгласни с мен ама сме супер от към гинекологични прегледи и изследвания в България защото си ги плащаме сами. Репродуктивната медицина не е нито спешна, нито пък животоспасявяща и се гледа на на нея като на " машина за пари" .
Да не ти идва до главата да се разболее човек сериозно, тогава изобщо не сме толкова супер. Преди дни ми стана зле от това, което описа майка в отчетната за престоя си в болница с малко дете. Още ме държи шокът от прочетеното.
Предпочитам си тук противозачатъчните за лесно планиране на старта на процедурата и неработните недели. Пак успях да забременея 3 пъти, така че едва ли точно това е в корена на успеха.

# 739
Честито на новите бебчета в темата! Нека растат здравички и щастливи!

Момичета, аз малко да се пооплача и да ви питам как се справяте когато се наложи да отложите опитите?

При мен ваденето на мъдреца за жалост се усложни и сега ще трябва нещата да се довършват от хирург. Предвид летният сезон, най-ранните часове при препоръчаните лекари са за края на юли, началот на август, което при нас значи да отложим с 2-3 месеца.
А аз сега ставам на 37г и въпреки, че не е някаква преклонна възраст, направо ми се плаче, защото знам, че с всеки месец сигурно все по-трудно ще става от тук нататъка.
Та, как се справяте вие с тези неща? Heart

# 740
  • Замък сред облаците
Слагаш на везната риска - да се възпали и ако забременееш да стане проблем или да загубиш Б заради това. Тогава отлагането е по-малкото зло.

# 741
  • На изток от Ада
Рокет 2 3 м не са мн . То и да правите опити не се знае дали ще стане .
АА прекалява малко..

Аз смятам да не ви тормозя с мойте глупости...

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:22 от nasito8988

# 742
Rocket, Аз съм на 40г вече. Октомври направихме стимулация и имаме ембриони, които чакат връщане. Първо отложихме трансфера заради заъдржано жълто тяло. После ми намериха HHV—6 от Фертилити теста и пак отложихме. На следващият месец се разболях от бронхит. Февруари направих трансфер - неуспешен. После се започнаха пак здравословните драми и още не мога да стигна до трансфер номер 2. Март месец ми изпуснаха О. После ме заболя ставата и мъдреца и дадох над 1000лв за вадене, но болките не спряха. Оказа се, че проблема не е в мъдреца, а в ставата и мускулите. Снимки, консултации с няколко зъболекаря и положението не ставаше по-розово. Намерих си читав зъболекар, на който му казах, че съм в инвитро процедури и на колко съм години и направихме план за най-спешните ремонти. Въпреки, че имаше час чак за септември, намериха 2 по-ранни часа и оправи няколко зъбчета.

Написах това не да се оплаквам, а да кажа, че прекрасно те разбирам. Първите ми реакции винаги са тип бунт, все пак съм Телец и това да се обърка някой план ме влудява. Но търпение се изисква. Аз поне се успокоявам, че може би е било за добре. По-добре извади мъдреца и след като се възстановиш тогава продължете. Знам, че не е това, което искаш да чуеш, но след вадене на зъб може да се наложи да се пият болкоуспокоителни и антибиотици.

И друг път сме отлагали, като най-дългото беше 6м заради възпаление на ЩЖ. Но там нямаш избор, защото нито хормони бяха наред, нито имаше О. А аз бях като блъсната от влак, ТИР или каквото се сетиш Simple Smile

Не съм чела темата, освен последната страница. Извинявам се, ако съм изпуснала да честитя на някой.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:44 от Пълнолуние

# 743
При мен се налгаше отлагане на опити,  сега пък нямам О от дясно вече два месеца, а имаме зелена светлина за опити най-после. Ами да, разочароващо е много, ама се опитвам да правя нещо за себе си,  да чета,  да се разхождам и се надявам времето да мине по-бързо до следващия месец и евентуалните опити тогава. Нищо не може да се направи, просто трябва да чакаме,  ама пък така се учим на търпение. Аз преди нямах грам търпение, всичко трябваше да е планирано и да стане по график. Включително и първото ми дете..
Е ето ме 2 години по-късно без второ дете и вече  без график, просто се надявам някой ден все пак да имаме второ дете, пък когато стане...

# 744
Повтарям си, че за да износя бременност трябва да съм здрава (когато отлагането е по здравословни причини). Като почнахме опитите за още едно дете първо отлагахме трансфера 5 месеца да видим ще ми махат ли жлъчката, после докато се възстановя от операцията, после пък оперираха детето и още месец чаках, за да не трябва да го нося след трансфер. След този трансфер мина почти година преди следващия, като през това време само 1 месец съм "почивала", пак за да се възстановя от операция. Последваха какви ли не проблеми, пак операция и още, и още.
Няма да лъжа. Трудно ми беше, още понякога ми е трудно, много рев съм изревала. Най-много ми тежеше това, че всеки месец отлагане увеличава потенциалната възрастова разлика между децата. Но в един момент приех, че таймирането не зависи от мен. От мен зависи само да се погрижа за себе си преди бременност - физически и психически. Разликата между децата - каквато такава, важното е да имам още едно дете.
Скоро ще ходя и аз на зъболекар да видим как да ми зъбите, че миналата година уж оправих всичко, че да съм готова за бременност, ама времето си мина. Иначе и 4те ми мъдреци за махане (много криви са), но се надявам да могат да изчакат да родя. Ако не - ще отлагам още някакви месеци опитите.
Скрит текст:
и колкото и зен да звуча, че съм приела по-голямата възрастова разлика, ей го - в момента разчиствам умалелите дрехи на детето и рева, че още няма кой да ги носи след него....

# 745
  • На изток от Ада
Аз през 2г ми са Б, като 2018 имам 2 Б... 8г от първият аборт. Почти 2г от последния аборт.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 14:36 от nasito8988

# 746
Аз не съм плакала от много време и започнах все по открито да говоря за проблемите ни. Видях, че едно 80% от двойките също са имали някакъв проблем в даден етап от пътя към детето им или все още имат. Просто никой не обича да говори за това.

# 747
Пълнолуние, Рокет и аз съм в същото положение за жалост 🥺 много е тежко, много....

# 748
За мъдреци мога да препоръчам изключителен хирург в София и за него не се чака с месеци. Той се занимава само с вадене и гарантирам, че наистина е добър. Извади ми 2 зъба заедно, един мъдрец крив и един друг напълно раздробен. Нищо не разбрах кога и как, за нула време. Възстанових се много бързо, без болка. Др Сергей Махаев-центърът му е в Надежда. Стоматолозите им не стават, още се учат, но др Махаев си знае работата. Ще извади зъбчето и до няколко дни ще сте забравила за него и ще можете да продължите с опитите.

# 749
За съжаление при мен няма да мога и да ги оправя скоро. Има 2 много малки гранулома, които не са активни. За единият даже не са сигурни дали е гранулом. Само на 3D скенера се вижда. За съжаление моят зъболекар само е закърпвал някои неща и сега положението в наистина плачевно. Импланти не искат да слагат. Не и преди да родя. Та дано се случи по-скоро събитието на века, т.е. да забременея  и всичко да е наред по време на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт