Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 106
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 765
_snowflake_, какъв е проблемът при теб? Не се подаваш на стимулация ли?

Явно не се влияя... миналият месец бях на Летрозол, сега на Кломифен и същия резултат. Sad
Ще видим следващия. Докторът каза, че най-вероятно пак ще съм на Кломифен, но може да увеличим дозировката.
Иначе имам сраствания при лявата тръба (извън нея) и той не иска при овулация от същата страна да правим инсеминации, защото имало по-висок риск от ИБ.
Защо не пробваш ИКСИ на ЕЦ, така би се заобиколил в голям процент и проблемът с тръбата. Без стимулации, ако имаш овулация, би могло. Малко по-скъпо е, но аз бих предпочела.
Стимулациите, каквито и да са, не са безвредни, особено поредни месеци. На мен само след една стимулация АМХ за няколко месеца се беше смъкнал наполовина и куп други последствия. Бях на инжекции, да, но стимулацията, си е стимулация. Всичко най-близо до естественото, според мен би могло и да е по-успешно. Ако не е тайна, на колко години си?

# 766
На 33 съм. Искаше ми се да пробваме няколко пъти с инсеминации преди да преминем на другото. Нямаше да има стимулация, ако не е това с тръбата. То и щом не реагирам на нея може би въобще ще искам да не приемам такава, защото явно е все тая. И през двата месеца приемах, и накрая отменена инсеминация.

# 767
На 33 съм. Искаше ми се да пробваме няколко пъти с инсеминации преди да преминем на другото. Нямаше да има стимулация, ако не е това с тръбата. То и щом не реагирам на нея може би въобще ще искам да не приемам такава, защото явно е все тая. И през двата месеца приемах, и накрая отменена инсеминация.
Разбирам. Логично е първо да се пробва с инсе, но не се блъскай повече с лекарства, щом не реагираш на тези, още по-малко пък същите в големи дози, няма логика, каква да е дозата за повече от 1 фокикули, щом от нормалната не правиш?... Има и друга опция, следите овулация откъм здравата тръба, таймирате и действате, евтино и безболезнено.
Млада си още, не ти го пожелавам, но се пази възможно най-много от подобни лекарства поне до 35, ако не си с ИЯР, за да може ако ти се наложи тежка артилерия не дай Боже, да я понесеш добре!

# 768
Скрит текст:
Аз пак трябва да започна Еутирокс.....и май очаквам две овулации този месец и няма да го бъде трансферът.

Кактус, защо две овулации, имала си повече от един ДФ ли? Да не е ЗФ и затова да е толкова висок ЛХ?

# 769
Разбирам. Логично е първо да се пробва с инсе, но не се блъскай повече с лекарства, щом не реагираш на тези, още по-малко пък същите в големи дози, няма логика, каква да е дозата за повече от 1 фокикули, щом от нормалната не правиш?... Има и друга опция, следите овулация откъм здравата тръба, таймирате и действате, евтино и безболезнено.
Млада си още, не ти го пожелавам, но се пази възможно най-много от подобни лекарства поне до 35, ако не си с ИЯР, за да може ако ти се наложи тежка артилерия не дай Боже, да я понесеш добре!
Аз съм пила кломифен и летрозол при инсеминациите и не ми е паднал резерва. То е ясно че са вредни.

# 770
Jakito, визирам факта, че тя не реагира на тях. Да подхода на лекаря е логичен, ако има поне 1 година безуспешни опити, но в случай, че няма реакция, какъв е смисълът да ги пие.
Иначе да, на мен резерва ми падна от стимулация за ИКСИ, а не от хапчета, но и те си носят своите рискове.

# 771
snowflake, а няма ли възможност да се отстранят срастванивта и да се освободи тръбата с лапароскопия?

# 772
Скрит текст:
Аз пак трябва да започна Еутирокс.....и май очаквам две овулации този месец и няма да го бъде трансферът.

Кактус, защо две овулации, имала си повече от един ДФ ли? Да не е ЗФ и затова да е толкова висок ЛХ?
Това ЛХ за мен е ниско 🤣 моето си е по принцип високо заради поликистозата. Просто първият преглед беше чак на 12ти ден и няма изразен ДФ(само 12мм), а рано тази сутрин имах болки вляво, а на ехограф оскъдно количество течност. В същото време хормоните са много добре и показват, че тепърва расте фоликул и все още не е имало овулация. По принцип два дни преди овулацията ЛХ ми е над 30. 😁 Сега не знам и аз на какво да вярвам, явно тялото ми ме лъже, защото бях убедена, че е минала овулацията, но хормоните показват друго. Отделно и прогестерон пуснах за всеки случай и е под 1-ца. Прикачвам в коментар резултатите. Не съм имала задържан фоликул, защото на 2ри ден резултатите ми бяха идеални с естрадиол 79. Обикновено нямам чак толкова късна овулация...най-късно на 16ти-17ти ден по спомен.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 20:03 от Kactus

# 773
Според мен трябва да има причина, за да не реагират яйчниците на Летрозол/Кломифен. Не се обосновавам на медицински знания, а си вадя изводи от опита ми. И аз не реагирах и вдигахме дозата и пак ме реагирах. С хиляда зора две инсеминации. После инвитро и пак не реагирах добре и пак вдигахме дозите.
Пак като някоя развалена грамофонна плоча, но започнах да пия Достинекс за високия Пролактин и така потръгнаха нещата.
Може и да не съм права, но според мен трябва да има причина яйчниците да не реагират.
И ако наистина е така, ако не се открие причината, то останалата част от упражнението се обезсмисля.

# 774
snowflake, а няма ли възможност да се отстранят срастванивта и да се освободи тръбата с лапароскопия?

Мисля към Калчев да се обърна за това. За съжаление още си чакам първичния час, който март месец запазих.

M-angel, благодаря за мнението! Тук наистина не съм запозната изобщо, че може да има подобна причина да не реагират яйчниците. Последно пролактинът ми беше в норма, но ще знам да настоявам другия път какво евентуално може да бъде.

# 775
Пролактина според мен е добре да се провери, но дори и да не е той е добре да се изкоментира от какво може да е и ако пускаш изследвания да изключиш максимално много варианти.
Успех.
Днес ми е 22 ден от цикъла и си чакам чинно менструацията в края на седмицата. Нямам надежди за нищо, тъй като контактите са ни преди и след предполагаемата от мен дата за овулация.

# 776
  • София
при мен от Летрозола АМХ спадна с около 0,5 за 9 месеца.

Жаки, моля те недей да слагаш толкова цитати на цитати, защото постовете ти стават много дълги.

# 777
Момичета, съжалявам за изпуснатите месеци и шансове! Ние почти не сме изпускали месец и въпреки това резултат 0. Не, че е успокоение де. Май общо 3 месеца сме пропуснали за близо 3 години, заради прием на антибиотици, което е нищо. И пак ми е било тъпо, че трябва да пропуснем. Ама естествено опити е едно, да отлагаш процедура е съвсем друго. Прегръщам ви🩷

За Летрозола, 2 месеца имах само по 1ф с него, на третия уж бяха 3 ДФ, ама пак нямаше резултат. Но и доколкото съм чела, летрозола не прави много фоликули, а е за качеството по-скоро.
Шанталче, ти колко време си го приемала, че така е спандал АМХ? Нали уж не изчерпваше ЯР.. Аз този Ц нищо не приемам и следващия ще пусна АМХ, че хубо правим 4 инсеминации, ама ако АМХ е много ниско по някаква причина, какъв фонд, какви пет лева..

# 778
Здравейте, тъй като тук сте доста чели и преживяли се надявам да можете да ми помогнете. Близо 48 часа след поставена инжекция Хориомон 5000 фоликулите не са се пукнали. Днес трябва да съм на реинсеминация. По препоръка на лекаря вчера правих коремни преси. Вие нещо можете ли да препоръчате, което би имало положителен ефект? Ако не се пукнат всичко отива на вятъра.

# 779
За трудната реакция на яйчниците към стимулация има няколко основни причини:
1.ИЯР- оценя се на база хормонални изследвания и ултразвуково проследяване на брой антрални фоликули и овулация
2. ПКЯ- проследяване на пролактин и ултразвукова диагностика
3. Хиперадрогения- изследват се лутеинизиращ хормон, фоликулостимулиращ хормон, естрадиол, 17-ОНР, тестостерон, андростендион, DНЕАS и продуктите от разпадането на андрогените; анализ на урина за определяне нивото на 17-ОНР и тестостерон; както и ехографско изследване на матката, яйчниците и надбъбречните жлези; рентгеново изследване за изключване на патология на хипофизата и по специално анализ на турското седло.
4. Проблем с рецепторите на FSH
Какъвто и да е проблема, щом след 2 стимулации с посочените лекарства, отговор няма, подхождането към трета с по-високи дози от същите не би било адекватно, според мен.
Нужно е уточнение на проблема, но това съответно е обвързано с поредица от изследвания и анализ от добър и компетентен лекар.
Когато се уточни причината, се избира индивидуален протокол за стимулация и не се стреля на сляпо.
Предложих варианта с таймиране, защото ако прави самостоятелно поне по 1 фоликул и има овулация, има шанс и за бременност. Според мен е удачно да се пробва, преди да поеме по пътя с безбройните изследвания и висене по кабинетите, както и допълнителен стрес. Това обаче, в случай че има спонтанна овулация.
Alis, на какъв размер на фоликулите, ти поставиха хориомон?

Общи условия

Активация на акаунт