Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 104
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 780
Здравей Катерина, не знам. Знам, че вчера единия фоликул беше 27мм, те са три. Другите са над 20 ММ, но не запомних.
Аз вдигам много бързо пролактина на стрес и затова пия Достинекс. Хормоните ми са в норма. Според докторите всичко е ок.
За трудната реакция на яйчниците към стимулация има няколко основни причини:
1.ИЯР- оценя се на база хормонални изследвания и ултразвуково проследяване на брой антрални фоликули и овулация
2. ПКЯ- проследяване на пролактин и ултразвукова диагностика
3. Хиперадрогения- изследват се лутеинизиращ хормон, фоликулостимулиращ хормон, естрадиол, 17-ОНР, тестостерон, андростендион, DНЕАS и продуктите от разпадането на андрогените; анализ на урина за определяне нивото на 17-ОНР и тестостерон; както и ехографско изследване на матката, яйчниците и надбъбречните жлези; рентгеново изследване за изключване на патология на хипофизата и по специално анализ на турското седло.
4. Проблем с рецепторите на FSH
Какъвто и да е проблема, щом след 2 стимулации с посочените лекарства, отговор няма, подхождането към трета с по-високи дози от същите не би било адекватно, според мен.
Нужно е уточнение на проблема, но това съответно е обвързано с поредица от изследвания и анализ от добър и компетентен лекар.
Когато се уточни причината, се избира индивидуален протокол за стимулация и не се стреля на сляпо.
Предложих варианта с таймиране, защото ако прави самостоятелно поне по 1 фоликул и има овулация, има шанс и за бременност. Според мен е удачно да се пробва, преди да поеме по пътя с безбройните изследвания и висене по кабинетите, както и допълнителен стрес. Това обаче, в случай че има спонтанна овулация.
Alis, на какъв размер на фоликулите, ти поставиха хориомон?

# 781
Единият вариант е неправилно таймирана овулация, но доктора явно е съблюдавал фоликула, който в момента е 27 мм, би трябвало преди прегнила да е бил около 20. До сега според мен трябваше да се е спукал, след ппдобен размер следва презряване на яйцеклетката, другите може още да са недоузрели. Възможна е и неправилна дозировка. Ако са ппвече се поставя по-голяма доза. Според мен ще се пукнат, може вече да се е случило.
Изследвана ли си за ЛУФ синдром?
Виж днес, как ще са нещата?
Успех!

# 782
Не съм изследвана. Досега не съм имала проблеми с овулацията. Преди две години горе долу след стрес, когато и пролактина ми много се вдигна, бях направила задържани фоликули, но иначе всичко е било наред, даже преди да започна с инсеминациите, овулацията ми беше на 10 ден.
Тази сутрин направих 100 коремни преси. Четох, че и велоергометъра помага. И него ще карам. И като отида на реинсеминация ще видя какво ще каже лекаря. Много ми е тъпо.
Единият вариант е неправилно таймирана овулация, но доктора явно е съблюдавал фоликула, който в момента е 27 мм, би трябвало преди прегнила да е бил около 20. До сега според мен трябваше да се е спукал, след ппдобен размер следва презряване на яйцеклетката, другите може още да са недоузрели. Възможна е и неправилна дозировка. Ако са ппвече се поставя по-голяма доза. Според мен ще се пукнат, може вече да се е случило.
Изследвана ли си за ЛУФ синдром?
Виж днес, как ще са нещата?
Успех!

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 07:37 от Alise

# 783
Аз се разписвам с Ц от тази сутрин, събуди ме в 7, за да ми покаже кой командва..Sweat
Алис, успех, дано да са се спукали!

# 784
Alise, успокой се! Нищо не е загубено още. Възможно е фоликулите да са се спукали вече. Изчакай си спокойно посещението днес!

# 785
  • Be realistic - plan for a miracle.
Alise, само ако ти се споделя - с какво те стимулираха?
Искрено ти желая всичко да сработи!

# 786
Здравей Суей,
с Кломифен 3х1, от 5 до 10 ден.

Alise, само ако ти се споделя - с какво те стимулираха?
Искрено ти желая всичко да сработи!

# 787
  • София
V_gs, ако не се лъжа 6 месеца бяхме на контролирани домашни опити преди да подадем документите за фонда. Като отбелязвам, че при мен само 1 единствен път от Летрозола е тръгвал един единствен Ф, обикновенно бяха 2-3.

# 788
Понеже, както споменах, утре ще изследвам АМХ и ехографски преглед на яйчниците в клиниката на Владимиров по безплатна програма, която са пуснали, мисля да си доплатя и да пусна и още хормони. Гледах, че за яйчников резерв изследват още FSH и Inhibin B. Задължително ли се правят в комбинация с АМХ или ги назначават при отклонение в АМХ? Мислех да пусна и щитовидни, но четох, че те се правят на чист ден.

# 789
Mel, от тези трите Inhibin B дава най-точна оценка как е яйчниковият резерв. AMH може да е занижено при дефицит на витамин Д, а FSH може да е е завишено временно, заради задържан фоликул (той често се изследва в комбинация с LH, трябва да са в съотношение 1:1). Ако искаш ги пусни и трите, заедно с LH и Estradiol, ако не си ги проверявала скоро.

# 790
Инсеминацията мина, три фоликула в единия яйчник са се спукали. В другия има един, който не се е спукал. Сега ще правя коремни преси с надеждата и той да се спука. Това, което ме озадачи е, че вчера сутринта имах цервикална слуз, а след спукването на фоликулите няма такава.
От утре започвам с Дуфастон. От днес или от утре се броят 14 дена за кръвен тест?
Не знам добавките, които пия да ги спирам ли до теста или не.
Благодаря ви за подкрепата, тази сутрин бях много стресирана, че нищо не е станало.

# 791
Между другото, аз от нито един репродуктивен до сега не съм чула за Inhibin B, само тук от форума и Денис. Мен Калчев ме кара да пускам ФСХ и Естрадиол на 1-3 ден за да преценим как вървят нещата и каза че АМХ вече започват да го отхвърлят лека полека изследванията.

# 792
  • На изток от Ада
Аз пък никога не съм пускала инхибин Б , Амх. Хем бях при Чапанова
Минах на диета... Дойдоха ми Фертил еид про за жени от суфорумка.
Съжалявам Слънце

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 12:42 от nasito8988

# 793
Мисля, че репродуктивните се ориентират по броят  антрални фоликули за ЯР, защото хормоните се влияят от различни фактори.

# 794
Alise, успех. Според мен от днес брой 14 дни. Ама къде правят инсе при толкова фоликули, леко съм изумена...

Аз нямах УЗ преглед на профилактичните днес за съжаление, пуснах си прогестерон и естрадиол, за да видя дали е минала овулацията, но ме приболява още в ляво и подозирам, че може да е ЗФ. И се зачудих, някой знае ли дали сраствания могат да са причина за образуване на задържани фоликули? На първо четене не намерих информация.
Скрит текст:
също така официално трябва да правя честа профилактика при мамолог, защото имам киста 3х4мм. Октомври не видяха такова нещо, но и след прегледа тогава имам още 5 месеца прием на хормони.

Общи условия

Активация на акаунт