Лоши мисли

• 6 260
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
Детелина, психиатрите много добре разбират за какви лоши мисли става дума. Не е нужно да им обясняваш конкретно какви.

# 91
#84 Какво лошо има в това да чуя мнения и преживявания на други хора, не съм ви карала да пишете нито да четете проблемите ми. Просто дори ме е срам да разкажа какво се върти в главата ми да собственото ми дете. Да се изправя и да кажа ами много си обичам детето но на ум му желая лоши неща.. да добавя че трябва да ме закарат на лекар.. Ами не е толкова лесно както го пишете.
Понеже искате да знаете , че не сте сама и други мнение ще изкажа своето. Аз се боря с въпросните intrusive thoughts, тревожност и паника от години. Изгледала съм стотици неща и видеа по темата и конкретно intrusive thoughts са такива да си помислите , че искате смъртта на някой близък , който обичате или че ще се случи нещо лошо с вас и още много други примери. Не съм ходила на психолог, но мисля че това е хубава идея от гледна точка на ускоряването на това да преминат и даже може би ме е яд , че сама трябваше да ги преоделея, защото повярвайте ми никой не разбира какво става с вас. А това което става е една конкретна ситуация, което ги отключва и докато осъзнаете какво ви е само става по-трудно. Мислила съм си такива неща , които описвате , но не се случиха , защото това е просто съзнанието ви , което се опитва да ви изиграе , а не вие. Идеята е колкото се може да живеете сега в реалния живот, а не в главата си , а и тези лоши мисли не се сбъдват те просто отразяват най-големите ни страхове.Не вярвайте на всичко , което мислите, а за съвети как го преодолях без психолог ще се повторя - медитации, йога ,дишането адски помага, разговори с приятели , време сред природата, много информация за това какво ми е било и тренировки умът ми да мисли към позитивни неща и по-прости ежедневни , а ако случайно премине такава мисъл си казвам , че това е плод на стрес и страх и няма да се сбъдне. В общи линии отне ми бая време и понеже прочетох много съвети за психолог може би се обърнете , за да ускори всичко това.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 13:27 от sunnik

# 92
#13 Както си стоя поглеждам бебето си и си казвам на глас колко го обичам, а вътрешно някой изрича лоши думи за него и да му се случи нещо лошо… Какво се случва, аз обичам детето си бих дала всичко за него но тези мисли ми тежът
Задължително психиатър. Не знам дали не са психотични мислите ти. Това само добър психиатър може да каже, но не е добре за вас. Със сигурност хормоните са се объркали някъде.

# 93
  • Швейцария
Доколкото разбрах, ти чуваш глас в главата си. Отивай на психиатър, това не са натрапчиви мисли. Чуването на гласове е съвсем друго и то е за психиатър.

# 94
И аз не мисля, че авторката е баш за психиатър - вие, като мислите, не чувате ли собствения си глас в главата? 😄 Освен това, тя каза, че не чува чужди гласове, а само своя - нещо напълно нормално.

Детелина, ако имате възможност за медицинска помощ, отидете първо на психолог. Не сте нито изпечена убийца, нито сте прибягвали към нещо по-драстично на този етап. Опитайте се да изговорите всичко с психолога и си подредете мислите. Няма медикаменти без последствия и където може без тях, по-добре.

# 95
Работата с психолог не е медицинска помощ.
А още по-малко при психиатър (не) ходят  само ,,изпечени убийци,,.

# 96
СлънцеЛунаВъздухОгънВода, казах го за успокоение на авторката. Наясно съм, че на психиатър не ходят само убийци (те вероятно рядко го правят, така или иначе), мисълта ми е, че на този етап може да се размине и без медикаменти. Ако състоянието й прерасне в много тежка депресия или нещо подобно, тогава психиатърът е по-удачният избор. В случая, тя преминава през нещо, през което са преминавали и други, без необходимост от медикаменти и психиатри, може да си го спести това.

Разбирам, че има спор дали психологията е наука наистина, но е факт, че консултациите с кадърни психолози всъщност много помагат, това мога и от личен опит да го кажа. Не всеки проблем, произлизащ от мисли/емоционално състояние, е наложителен за психиатър и медикаменти. Това е като да имаш инцидентно киселини и да ходиш на хирург да ти търси проблеми в корема, образно казано. Не че хирургът няма да помогне, просто е излишен ход в самото начало.

# 97
СлънцеЛунаВъздухОгънВода, казах го за успокоение на авторката. Наясно съм, че на психиатър не ходят само убийци (те вероятно рядко го правят, така или иначе), мисълта ми е, че на този етап може да се размине и без медикаменти. Ако състоянието й прерасне в много тежка депресия или нещо подобно, тогава психиатърът е по-удачният избор. В случая, тя преминава през нещо, през което са преминавали и други, без необходимост от медикаменти и психиатри, може да си го спести това.

Разбирам, че има спор дали психологията е наука наистина, но е факт, че консултациите с кадърни психолози всъщност много помагат, това мога и от личен опит да го кажа. Не всеки проблем, произлизащ от мисли/емоционално състояние, е наложителен за психиатър и медикаменти. Това е като да имаш инцидентно киселини и да ходиш на хирург да ти търси проблеми в корема, образно казано. Не че хирургът няма да помогне, просто е излишен ход в самото начало.
Аз съм на същото мнение. Каквото и да е хванат в началото се лекува в пъти по лесно и безобидно.

# 98
Просто ОКР,нищо повече.
Но е нужно много воля и постоянство за да го преодолеете.

# 99
Вероятно се касае за ОКР с елементи на следродилна психоза. Работата не е за психолог, а за психиатър. Отключило се е след раждането. С подходящото лечение ще отмине. Няма нищо срамно, нито страшно, да отидеш на психиатър. И аз съм ходила неведнъж, не ме е срам от това.

# 100
  • Пловдив
Окр. Имам такива мисли цял живот, от малка. Живея си с тях и си пия хапчетата. Причинява се от метаболитни проблеми в 4-5 области на мозъка, в съчетание с травми и стрес. Хората с такива мисли никога не ги изпълняват и не искат, затова и се плашат от тях, с което се затвърждават невронните пътечки.

Общи условия

Активация на акаунт