Лоши мисли

• 6 283
  • 100
  •   1
Отговори
# 75
Детелина, не съм специалист и не знам точно как се развива шизофренията, но просто отиди на лекар! Не стой да се вайкаш, вземи мерки!

# 76
Така и не каза нищо за бащата!При теб ли е ? Помага ли ти ?Макар че помощ в такъв момент от мъж е нескопосана ,но все пак помага!Да не би проблема да е в таткото и отношенията ви ,и това да отключва тия дяволчета в главата ти ?

# 77
#76 бащата е извън страната, в добри отношения сме, майка ми помага за бебето. Онзи ден вечерта изгледах едно клипче в тик ток как бебе на 1 годинка е починало. Стана ми много гадно и просто се уплаших защото все пак съм майка. Казах си боже пази ми детето. До тук добре но на ум изрекох обратното… Не знам на какво се дължи това нямаше ми нищо, тормози ме това че си го помислям дори

# 78
Detelina 123 щом майка ви е с вас  ,то сигурно с нея общувате . Тя похвала, комплимент , насърчение и удобрение изразява ли за вашето бебе и за вашите грижи за детето и за вас си ? В смисъл кой ви критикува в същност освен вие себе си ?
Ако майка ви не ви прави непрестанно комплименти, не ви хвали, не ви насърчава и т.н. отидете и и кажете че трябва да го прави. В прав текст!
Кога за последен път излязохте да си направите прическа и да си купите нова рокля ? Майка ви какво казва по въпроса ? НЕ ви ли казва - остави бебето на мен и си запиши час при фризьора за да си оправиш хубавата коса ?
Ако не ви го казва поне през 2 седмици и кажете че трябва да го прави. В прав текст!
И т.н. в същност в случая коя майка какви мисли има за детето си ?
Ти разбираш ли се с майка си и как ?
Казваш ли и от какво имаш нужда и какво искаш ?
Тик-ток. Я се хващайте двете и в парка на кафе при това хубаво време . Най-хубавия преиод за пиене на кафе и седене в парка - лято , бебето спи в количката и всичко е песен! Какъв е този тик-ток?

# 79
#78 Точно преди ден даже повече настоявах да гледам аз бебето, тя настояваше да се наспивам да излизам. За тези неща нямам проблем… Просто не знам защо изтичат тези мисли в главата ми

# 80
Ами слушай майка си и излизай и се наспивай тогава! Целия свят е пълен с бебета и не си в кой-знае какво изключително положение с това че имаш бебе. Запиши си час при някой лекар и се наспи и излез малко.

# 81
Добре е, че се опитваш да разбереш защо са насочени към детето. И ти си единствената, която може да каже защо са насочени към детето ти.

# 82
Две са нещата които бих окуражила приятелка около мен да направи ако я видя в такова състояние. Като се е стигнало до това, съвети да се стегнеш или да се разсейваш и ще мине обикновено не помагат, най-много да ти засилят мислите колко не се справяш.
Едното е тест за дефицити, страшно много родилки се оказват с много голям дефицит на витамин Д, най-малкото, а понякога и не само той. Липсата му сама по себе си не е вкарала някого в депресия, но пък може вече налична да я влоши и то немалко. Има и други дефицити които могат да влошат менталното здраве. Ако имаш такива, трябва да ги попълниш и то не само заради депресията, направи го за себе си и за детенцето си.
Второто е специализирана помощ. На мен пък ми е странно как се изприказваха толкова приказки как психолог не можел да прецени дали пациент е за психиатър, а в същото време се очаква непознати потребители тук да са по-компетентни и да пращат веднага на такъв? И то щом има на кого да оставиш детето, ако можеш не онлайн ами излез от къщи за целта.

# 83
#81 не зная защо, обичам го много

# 84
Но не ти е или не ви е обърнато достатъчно и подобаващо внимание ? Жените раждат от стотици векове бебета и те все са прелестни бебета и майките са си майки - нещо нормално за този свят. Не е някаква комета минала.
Аз обаче не знам какво очакваш в тази тема още. Вече ти казаха имаш нужда от някой специалист, който съвсем точно ще ти разбере проблемите и ще може да ти помогне да се оправиш сама себе си .
100 пъти ти се написа. Повече няма да пиша поне аз . Едно и също . Няма смисъл .
Дано не е пързалка.
И понеже гледам че си в темата с ниското тсх https://www.bg-mamma.com/?topic=1596590.msg47079369#msg47079369
то явно си под наблюдение при някакъв лекар. Според мен си запиши час при него и му сподели каквото пишеш тук на този човек и той ще те напъти.

# 85
Как се изопачава информацията 😆
Не ,, как психолог не можел да прецени дали пациент е за психиатър,, , а че не бива да решава вместо психиатър дали има нужда от медикаментозно лечение. Както и да е....
Да се провери за дефицит на Дз и аз подкрепям идеята.

# 86
#84 Какво лошо има в това да чуя мнения и преживявания на други хора, не съм ви карала да пишете нито да четете проблемите ми. Просто дори ме е срам да разкажа какво се върти в главата ми да собственото ми дете. Да се изправя и да кажа ами много си обичам детето но на ум му желая лоши неща.. да добавя че трябва да ме закарат на лекар.. Ами не е толкова лесно както го пишете.

# 87
Е ти ако всичко ти е наред няма да отидеш да търсиш лекар, много ясно че имаш проблем заради който отиваш. Не е срамно да споделиш със специалист на който работата му е да се опита да ти помогне, а на други около теб не е нужно да споделяш точно какви са ти мислите. По-срамно е да лишаваш себе си от това да си щастлива майка, без да се опиташ да го промениш това. Лесно със сигурност не е, то предполагам че в момента нито едно нещо не ти е лесно така или иначе, така че губиш ли нещо ако опиташ? Според мен можеш само да спечелиш.
У нас наистина не е популярно да се говори за ходене при терапевт, много по-често е всеки да се прави че нищо му няма и да си казват един на друг да се стегнат, но това проблеми не решава.

# 88
Ох ,заключете вече темата.
1) никои от нас не знае какво е в главата ти и какъв живот живееш .Всеки от нас по твойте писания ти дадоха , единственият възможен и логичен съвет да потърсиш специалист ,дали психолог,психотерапевт или психиатър ,ти си преценяваш но всеки един от тези специалисти имат повече компетентност от нас и ще ти дадат точен отново.
2) какво очакваш да получиш от твоята тема тук , съвет, просто да ти олекне или да намериш решение което да ти е комфортно на теб?Съвет ти дадохме и решения, проблема си е твой че не ги приемаш !Даже и подкрепа получи от хора които са имали ,не знам вече какво точно описа гласове ,лошо мисли ,хората ти споделиха как са преминали през това . Вече ти решаваш кое от всичко ще избереш ,но едно е факт за да си добре ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБ!!!!!

# 89
  • Beyond the stars
#84 Какво лошо има в това да чуя мнения и преживявания на други хора, не съм ви карала да пишете нито да четете проблемите ми. Просто дори ме е срам да разкажа какво се върти в главата ми да собственото ми дете. Да се изправя и да кажа ами много си обичам детето но на ум му желая лоши неща.. да добавя че трябва да ме закарат на лекар.. Ами не е толкова лесно както го пишете.

Не си на 15 мисля, че някой да те кара на лекар. Оставяш детето с майка ти, отиваш и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт