За мъжете, които слушат жените си

• 8 200
  • 256
  •   1
Отговори
# 30
По принцип не уважавам особено хора, които слушат половинката си, изпълняват нареждания и нямат собствено мнение или дори да имат се страхуват да го изразят, без значение мъже ли са, жени ли са. Такива слабохарактерни и безлични хора откровено ме дразнят. Вкъщи решенията трябва да се взимат заедно, а не единият да очаква другият да е послушно кученце. Там патриархати, матриархати или както им се вика - хич не са ми по вкуса. Но познавам такива семейства и при абсолютно всички от тях просто единият е с ужасен характер, властен, нетърпящ критика и възражения.

# 31
Сийке, къде пише, че всички жени са нормални.
Историята показва не една и 2 женски интриги водещи до световни каши. 🥳

# 32
Разбира се, че у нас съпругът ми води, след като аз съм дала посоката на движение. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 33
Стига с тези спорове, дето всеки иска да се изкара, че води. Сигурно има и такива семейства, но едва ли е нормата. Иначе мъжете обичат да отстъпват за неважни според тях неща, защото ценят повече мира и спокойствието от това да се наложат за цвета на стените или модела на пералнята. От друга страна при кризисни ситуации жените по правило се отдръпват и пускат напред мъжа - катастрофа с колата, наводняване от съседите ....

# 34
Понякога на този, дето "слуша" му е много удобно,  инициатива и отговорност никаква, другият трябва да мисли за всичко, от  има ли чисти чорапи, до къде ще учат децата.

Моята цел винаги е била да не допусна  всички да си идват и да ме питат "Какво ще ядем". Ненавиждам този въпрос Simple Smile

# 35
Що така, Ирис, съобразяват се с желанията ти хората...😁
 Аз обаче не вярвам в демокрацията като форма на управление на лодката, ако няма капитан, ще потъне.  Дали жената, дали мъжът ще управлява, стига да не е детето, ще работи.

# 36
  • София
Понякога на този, дето "слуша" му е много удобно,  инициатива и отговорност никаква, другият трябва да мисли за всичко, от  има ли чисти чорапи, до къде ще учат децата.

Моята цел винаги е била да не допусна  всички да си идват и да ме питат "Какво ще ядем". Ненавиждам този въпрос Simple Smile
Да, така се получаваше при нас. Ежедневно, сезонно - все аз ги мислех и движех нещата.
И той от време на време се събуди от летаргията и вика на магарето Чуш. И един хубав ден това магаре взе че избяга. 🤣

# 37
  • София
Свърши се с патриархата, това е хубаво да го разберет и мъже и жени.

Слушам, когато искам. Или както казваше баба ми - с едно ухо.

# 38
Когато в една двойка някой е принуден да "слуша", обикновено проблемът е в другия партньор.

Има както мъже, така и жени, които са властни, груби, очевидно имат нужда да превърнат другия в свой ратай, за да се чувстват спокойни и ситуацията да бъде под техен контрол. Това не е въпрос на пол, а на личностова структура. По мои наблюдения, човек търпи такива отношения заради слаб характер, заради инерцията, в стремеж да поддържа статуквото и привидно да няма в живота си големи сътресения. Но това не прави отношенията нормални.

Нормално е единствено когато двамата във връзката се слушат взаимно и зачитат мнението си и нуждите си.

# 39
Тази тема ми е като събиране на материал за някой Андрю Тейт или 10 от 10 подкаст. Grinning

Взаимно разбирателство. Още не съм видяла щастлива двойка, в която едната страна да е тартор, а другата изпълнител. И мъже има и в двете роли, и жени.
Сега видях какъв е този Андрю Тейт. Толкова ли зле изглежда темата отстрани? Rolling Eyes
В интерес на истината, такъв материал намирам най-вече в темите за домашно насилие. Тази я пуснах за разнообразие.

# 40

Те богаташите знаят ли го туй или да ги пренасочим към тази страница за да разберат веднъж завинаги че всичко е свършено?

# 41

Те богаташите знаят ли го туй или да ги пренасочим към тази страница за да разберат веднъж завинаги че всичко е свършено?

Ама чакай малко сега, ти мултимилионер ли си? Ако си, кажи и ще знаем, че ти се полага да командваш (съответната жена, разбира се). Но ако си обикновен задлъжнял или със средни доходи мъж с какво очакваш да си заслужил правото да командваш?

# 42
  • София
Винаги се намира някой пребозил с червени хапчета да обяснява на жените къде им е мястото, само това на жена му стои вакантно Joy

# 43
А богаташите как точно командват жените си?

# 44
  • София
По принцип трябва да има разбирателство и съгласие. Примерно - жената казва "ще живеем в центъра на София". Мъжът "ще живеем в Нови Искър". Сядат и говорят спрямо работа, деца, училище, транспорт и се разбират за ... Дървеница примерно.
Тъй като на днешно време всеки от двамата може да си вдигне багажа във всеки един момент.

Общи условия

Активация на акаунт