За мъжете, които слушат жените си

• 8 143
  • 256
  •   1
Отговори
# 45
Като се поставяш в подчинена позиция, най-вероятно ще те командват. Като си зависим от чуждо добро настроение и портфейл, в повечето случаи е така.

Иначе, не е зле темата, хаха, просто нали red pill е модерно сега и няма как да не спомена иконите на това вълнуващо течение. Grinning

# 46
  • София
Ние тук сме с ориенталско мислене, както е и в Испания. Реално жената командва къщата, мъжа само тропа по масата. Дали това е слушане не знам. Лично аз не обичам да нося отговорност и за друг възрастен, не слушам, не искам да ме слушат, и нямам мъж Simple Smile Иначе обичам равнопоставени отношения и то с хора с общи разбирания, защото иначе е една борба и умора, за които нямам никаква мотивация.

# 47
А богаташите как точно командват жените си?

Както всеки шеф, предполагам,  за да не им спрат заплатата и клъцнат бонусите.

# 48
  • Бургас
Мъжът води а жената след него. Този античен принцип и до днес съществува - повечето пъти срещан в по-богатите класи от обществото. Само при нас - раята си измисляме някакви нови правила, които не действат.

Ако си мъж и жена ти те командори значи не си никакъв мъж.
Среща се повече при богатите защото част от тях подбират златотърсачки или жена трофей. Но пък могат да си го позволят Simple Smile

Аха, значи при богатите били само златотърсачките и жените трофейки пък при бедняците били истинските жени. Виж, това не се бях замислял. Има логика! Nerd

Този извод си е лично твой, защото аз такова нещо не съм казала.
Златотърсачките и трофейте не са по - малко истински жени. Но при тях има и негласна договорка, че се очаква да не командорят извора на средства за съществуване. И да, те са при богатите мъже. Няма какво да търсят при бедни.
Но ако и двамата партньори са еднакво богати или близко, описаната конфигурация /златотърсачка/ просто няма как да се случи.

Въпрос на договорка е всичко! Обаче, да седне сульо да тропа, че ще го слушат защото е мъж, еми не става. Но това един мъж, съпруг и баща на място никога няма да го направи, защото отлично знае, че не е правилно.

ПП /майтапя се/: Чисто статистически, колкото си по - беден, толкова е по - голям шанса да те командори жената. Така, че ако искате независимост момчета: учете и не се отказвайте от знания и добра работа!

# 49
  • София
А богаташите как точно командват жените си?

Както всеки шеф, предполагам,  за да не им спрат заплатата и клъцнат бонусите.
Не просто бонусите. Ще имат те едно-две и повече деца, свикнали на охолен живот, къде ще отиде жената, която си е надскочила стандарта в пъти? Всеки може да се оправи сам, но ако някой ти подсигурява живот, който сам не можеш да си позволиш, е вероятно да се наложи и да слушаш. Виждала съм и други примери, но по-рядко.

# 50
  • София
По принцип не уважавам особено хора, които слушат половинката си, изпълняват нареждания и нямат собствено мнение или дори да имат се страхуват да го изразят, без значение мъже ли са, жени ли са. Такива слабохарактерни и безлични хора откровено ме дразнят. Вкъщи решенията трябва да се взимат заедно, а не единият да очаква другият да е послушно кученце. Там патриархати, матриархати или както им се вика - хич не са ми по вкуса. Но познавам такива семейства и при абсолютно всички от тях просто единият е с ужасен характер, властен, нетърпящ критика и възражения.
Напълно съм съгласна с това.
Според мен, ако има шеф и подчинен, не говорим за лични отношения, а за служебни. "Възрастен човек" и "слушане" се изключват взаимно, когато говорим за лични отншения. Ако някой слуша, значи няма капацитет да взима решения. И от двата пола има такива хора. Не уважавам жена, която слуша мъжа си или мъж, който слуша жена си.

# 51
Всички се правите на ощипани, но под слушане се има предвид водене или по точно командване. Доста често търсено от много жени  да могат да управляват мъжете си, но проблемът идва от другаде, такива мъже слушат и майките си, от там настава голяма драма ако жената не може да надделее над свекито

В повечето семейства управляват жените, дори и в най-патриархалните, но това не се прави с командване. Има други, много по-работещи методи, доказани от векове.
Командорят (или се опитват да го правят) само най-глупавите жени. Ама който си е избрал глупава жена, проблемът си е негов.

# 52
Тези, които говорят за командорене, да не би да искат да кажат лидерстване и просто да не могат да се изразяват?
Щот е ясно, че единият винаги е по-деен, можещ и умен. Същият този обаче не е шеф, той е само 50% от уравнението, дори и ако другата половина е с по-малък капацитет.

# 53
В повечето семейства управляват жените, дори и в най-патриархалните, но това не се прави с командване. Има други, много по-работещи методи, доказани от векове.
Ем тогава какво се оплакват толкова жени, че мъжете ги били потискали, мачкали, не им давали пари, не вършели работа в къщи, и не знам си какво... нали те командват?
А и като гледам как повечето са разведени, или се замислят за развод - явно командването не работи толкова добре.
Аз затова съм против командването и слушането - всеки си има ум да мисли с него.

# 54
Още един, който не прави разлика между управляване и командване...

# 55
Мъжа е главата на семейството,....
но жената е шията !
Така казват 😃

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:21 от Radii :)

# 56
  • София
Няма такова нещо.
Имам си глава, за какво ми е да съм шия?

П.П. Направо не го понасям този израз.

# 57
Оле и мене толкова да ме тригърва тоя израз!!!

Иначе моя БИВШ искаше да "слушкам". Даже същата думичка ползваше. Това пък как ме тригърва!! Ма то се видя де, до къде ме тригърва Joy

# 58
  • София
Ем тогава какво се оплакват толкова жени, че мъжете ги били потискали, мачкали, не им давали пари, не вършели работа в къщи, и не знам си какво... нали те командват?
А и като гледам как повечето са разведени, или се замислят за развод - явно командването не работи толкова добре.
Аз затова съм против командването и слушането - всеки си има ум да мисли с него.
Оплакването у нас е форма на вежливост.
А разводите не са причинени от проблеми с йерахията в семейството, по моему. Ако изключим желанието на все повече съвременни мъже да са деца на жените си, вместо мъже.

# 59
Какво значи ,,тригърва" ,не съм я чувала тази дума ?

Общи условия

Активация на акаунт