За мъжете, които слушат жените си

• 8 326
  • 256
  •   1
Отговори
# 60
Те за това от толкова пориви за комадване следват разводи до откат защото жените не са кучета, че да слушкат.
То хубаво да слушкаш, ама за какво?
В домакинството не помага, пари не вади достатъчно и като си тръгнеш
( респективно те изгони) после ти си лошата. Пък, че от него чеп за зеле не става хич не е проблем.

# 61
Темата за това ли е ?
Аз мислех,че става въпрос за мъжете ,които се вслушват в съветите на жените си ,а не за някой чехльо. Ти това не прави ,там не ходи . Може би бъркаме темата

# 62
В повечето семейства управляват жените, дори и в най-патриархалните, но това не се прави с командване. Има други, много по-работещи методи, доказани от векове.
Ем тогава какво се оплакват толкова жени, че мъжете ги били потискали, мачкали, не им давали пари, не вършели работа в къщи, и не знам си какво... нали те командват?
А и като гледам как повечето са разведени, или се замислят за развод - явно командването не работи толкова добре.
Аз затова съм против командването и слушането - всеки си има ум да мисли с него.

Мене друго ме учудва. Някоя преживяла Х брой лоши неща с Х брой мъже и оттам нататък ВСИЧКИ мъже й стават черни, без изключения. Ей го на, написал съм само три коментара в тази тема, които колективно сигурно събраха около 1000 отговора само на тях.

За някой от коментиращите тук мъжа да води явно означава да заключиш жена си в окови и да я биеш ден и нощ без тя да има правото да каже нещо. Аз се изказах вече в една друга тема, но пак ще го повторя - да прехвърляш личните си травми върху хора, които не познаваш, в този случай всички мъже, е несериозно.

И аз съм си изгарял ръката на котлон, но не са ми виновни всички котлони в света.

# 63
  • София
Тригърва- пали, ядосва ме поради това, че ми натиска определени болезнени точки.

Абе не са всички мъже, обаче в България голям брой мъже сякаш нарочно търсят жена, подходяща за подчинение - смачкана като възпитание, несигурна, без имоти, без пари, без кой знае каква работа.
И като срещнат жена, която пък си има всичко, бягат.
Това не се изразява гласно, но е твърде очевидно.

# 64
  • София
Тригърва- пали, ядосва ме поради това, че ми натиска определени болезнени точки.

Абе не са всички мъже, обаче в България голям брой мъже сякаш нарочно търсят жена, подходяща за подчинение - смачкана като възпитание, несигурна, без имоти, без пари, без кой знае каква работа.
Някои пък търсят жени, които си имат всичко, за да им станат деца. От всичко има. И свестни мъже има, въпросът е човек да си пада по свестни, освен да знае какво е някой да е свестен.

# 65
  • София
Скрит текст:

Някои пък търсят жени, които си имат всичко, за да им станат деца.
Скрит текст:
От всичко има. И свестни мъже има, въпросът е човек да си пада по свестни, освен да знае какво е някой да е свестен.
И това го има. Но пък колко жени обожават да бъдат в ролята на спасителките... Осиновяват съпрузи.

# 66
Слабите мъже искат да сринат силната жена, защото иначе няма как да отидат на нивото й.
Само един истински мъж може да я обича без това да накърнява крехкото мъжко Его.

И да, Бояна е права. Нашите собствени дефицити ни пречат да видим кой от кои е. И често се самозалъгваме. И спасяваме неспасяеми. Затова е добре първо да излекуваме себе си, но в младостта често не си даваме сметка за тези неща. Първо идва изпита, после урока..

# 67
Естествено, pitam, че мъжът трява да води. Мъжът трябва да води в закупуването и осигуряването на дом, който да е на добра локация, не крие течове, хлебарки, лошо строителство и луди съседи. После трябва да води в споровете със съответните съседи. Щото иначе къв мъж ще е, ако не води семейството и не взима правилни решения по такива важни въпроси.
Трябва да води в осигуряването на прехрана, автомобил, почивка и обучение. Трябва да води децата на училище, лекар и рождени дни. Трябва да води в избирането на подходяща мивка, печка, пердета, нов и интересен подарък за тъстовете/свекърите (по няколко пъти годишно), всякакви сватби, годежи, кръщенки. Трябва да води организирането на почивки, екскурзии, които да удовлетворяват всеки един член на семейството, плюс да са съобразени с бюджета. Плажът да не е стръмен, ако има малки деца. Да има аптека наблизо. Да има кухненски бокс. Жената може да го придружава.
Мъжът трябва да води в това какво ще се яде днес, утре и до края на света. Жената може да сготви, ако има необходимите продукти и съответен план от мъжа, 'щото той води.
Мъжът трябва да взима решения къде да запише детето на детска градина, после на училище, после на уроци, после коя гимназия е най-перпективна съобразно нуждите, да води детето към избор на университет и професия. После трябва да води детето си при отглеждането на неговото поколение и да помага.
Накрая трябва да води съпругата си на лекар, когато остарее и се разболее.

Допълвам се. Ако жената нещо откачи и реши да изневерява, да се алкохолизира или да посяга физически, мъжът трябва да преведе децата през тази криза емоционално и финансово като един роден водач.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:56 от Mandy Bo

# 68
Някои пък търсят жени, които си имат всичко, за да им станат деца. От всичко има. И свестни мъже има, въпросът е човек да си пада по свестни, освен да знае какво е някой да е свестен.
Не е само въпросът да намерят свестния, а и да се преборят после за него.
След като се твърди, че голяма част от мъжете били такива, а друга голяма част - онакива, то малка част остава значи да са свестни, и те няма как да стигнат за всички търсещи ги жени.

# 69
След като се твърди, че голяма част от мъжете били такива, а друга голяма част - онакива, то малка част остава значи да са свестни, и те няма как да стигнат за всички търсещи ги жени.
Цитат
Матей 14:18-20:
18 А Той рече: Донесете ги тук при Мене.

19 Тогава, като заповяда на народа да насяда на тревата, взе петте хляба и двете риби, погледна към небето и благослови; и като разчупи хлябовете, даде ги на учениците, а учениците на народа.

20 И всички ядоха и се наситиха; и дигнаха останалите къшеи, дванадесет пълни коша."

# 70
  • София
Нито всички мъже се борят за свестни жени, нито всички жени за свестни мъже Laughing Така че има за всички - според възможностите. Нямането също е според тях.

# 71
Цитат
19 Тогава, като заповяда на народа да насяда на тревата, взе петте хляба и двете риби, погледна към небето и благослови; и като разчупи хлябовете, даде ги на учениците, а учениците на народа.
20 И всички ядоха и се наситиха; и дигнаха останалите къшеи, дванадесет пълни коша."

Исус да раздаде свестни мъже от кошове? Simple Smile

Крис, не се заблуждавай, достатъчно са свестните мъже. Чак до преборване няма да се стигне. Жените преценяват различни мъже като свестни, затова и който каквото търси, намира - малко като в притчата. Simple Smile

# 72
Стига с тези борби за другия.
Да не сме пехливани.
Нито искам да се борят за мен, нито пък аз бих се занимавала с такива примитивизми.
При хубавите любови нещата се случват леко, лесно и приятно и за двамата. Дори и трудностите се преодоляват някак бързо.

# 73
  • волно калдъръмче
Естествено, pitam, че мъжът трява да води. Мъжът трябва да води в закупуването и осигуряването на дом, който да е на добра локация, не крие течове, хлебарки, лошо строителство и луди съседи. После трябва да води в споровете със съответните съседи. Щото иначе къв мъж ще е, ако не води семейството и не взима правилни решения по такива важни въпроси.
Трябва да води в осигуряването на прехрана, автомобил, почивка и обучение. Трябва да води децата на училище, лекар и рождени дни. Трябва да води в избирането на подходяща мивка, печка, пердета, нов и интересен подарък за тъстовете/свекърите (по няколко пъти годишно), всякакви сватби, годежи, кръщенки. Трябва да води организирането на почивки, екскурзии, които да удовлетворяват всеки един член на семейството, плюс да са съобразени с бюджета. Плажът да не е стръмен, ако има малки деца. Да има аптека наблизо. Да има кухненски бокс. Жената може да го придружава.
Мъжът трябва да води в това какво ще се яде днес, утре и до края на света. Жената може да сготви, ако има необходимите продукти и съответен план от мъжа, 'щото той води.
Мъжът трябва да взима решения къде да запише детето на детска градина, после на училище, после на уроци, после коя гимназия е най-перпективна съобразно нуждите, да води детето към избор на университет и професия. После трябва да води детето си при отглеждането на неговото поколение и да помага.
Накрая трябва да води съпругата си на лекар, когато остарее и се разболее.

Допълвам се. Ако жената нещо откачи и реши да изневерява, да се алкохолизира или да посяга физически, мъжът трябва да преведе децата през тази криза емоционално и финансово като един роден водач.
Много добре казано. Този с топките обикновено не покрива критериите. И способността му да слуша и разбира се превръща в ключ към женското сърце, както и гаранция за дълъг и щастлив семеен живот.

# 74
Скрит текст:
Цитат

Първоначалният ти пост започва с притча, хайде, да кажем, че е с цел обрисуване на идеята на темата, ама сега с тия цитати от Блиблията... Ще водиш ли дискусия със собствени мисли или ще го превърнем в стена във фейса?

Общи условия

Активация на акаунт