За мъжете, които слушат жените си

• 8 146
  • 256
  •   1
Отговори
# 15
Сийке, точно жените правят войните. Твърдо не.

# 16
Я, пак? Коя война са направили жените? Друг е въпросът, когато в древността са били използвани за претекст. Simple Smile

Няма нормална жена, която ще прати по своя инициатива децата си да умират, за да забогатяват някакви си там хора. Няма такава.

# 17
  • Бургас
Няма никаква логична причина от възрастен индивид да се очаква слушане, послушание и т.н. Както и няма никаква причина от друг възрастен да изисквам да следва команди.
Но.. Има едни мъже, които смятат, че жена им следва да слуша, да си е вкъщи, да шета, готви, чисти, гледа деца, ходи на работа, докато те самите правят точно две неща: ходят на работа /без особено впечатляващи доходи/ и когато решат да излизат/барчета, риболови и т.н./, правят каквото си щат и го правят, без да се съобразяват, защото не са длъжни да слушат жените си. Това не ги прави повече мъже или по - малко слушащи жените си, но го намират за много мъжко. Такива индивиди са тотал безполезни поне от моя гледна точка и не го броя за мъж това нещо. По - скоро още едно дете, което обаче не е мое и няма нужда да отглеждам.

# 18
Мъжът води а жената след него. Този античен принцип и до днес съществува - повечето пъти срещан в по-богатите класи от обществото. Само при нас - раята си измисляме някакви нови правила, които не действат.

Ако си мъж и жена ти те командори значи не си никакъв мъж.

# 19
Ами то не трябва да има командорене двустранно. Що, много ли е нормално да командваш жена си? Просто е нужно разбирателство за спокоен живот.

# 20
Ако мъжете слушаха повече жените (си), светът щеше да е едно много по-добро място. Най-малкото нямаше да има войни... Simple Smile
Аха, нямаше бе Simple Smile
От първата жена фараонка Хатшепсут (която трябвало да запаше мъжка брада, за да я приемат за фараон) и се прославила със завоеванията си, после през всичките Месалини и Борджии, през английската "Кървавата Мери", руската Елизавета (дъщерята на Петър Велики), която се била 7 години с Прусия и Англия, та коя ли още не - същите работи правят като мъжете, когато се сдобият с власт.

А относно слушането - аз съм слушал майка си като съм бил дете, оттогава насам рядко слушам някого. Нали затова имам глава - да мисля сам с нея. Ако нещо не успея да измисля, или не съм сигурен в компетентността си - допитвам се до някой, който разбира от това и слушам него (независимо мъж ли е или жена). Понякога това се случва да е жена ми.

# 21
  • Бургас
Мъжът води а жената след него. Този античен принцип и до днес съществува - повечето пъти срещан в по-богатите класи от обществото. Само при нас - раята си измисляме някакви нови правила, които не действат.

Среща се повече при богатите защото част от тях подбират златотърсачки или жена трофей. Но пък могат да си го позволят Simple Smile
Ако е с жена с неговия статус, да видим как тя ще ходи след него. Точно никога няма да се случи. Двама интелигентни, с равни възможности вървят заедно, а не един след друг.

"Само при нас - раята ". Просто е, ако имаш парички и обичаш златотърсачки, цял живот ще те слушкат. Толкоз.
Ако нямаш парички и жена ти те командори, да не си спал, когато е трябвало първо да "учиш, за да сполучиш" и после когато си избирам партньор.

# 22
Тази тема ми е като събиране на материал за някой Андрю Тейт или 10 от 10 подкаст. Grinning

Взаимно разбирателство. Още не съм видяла щастлива двойка, в която едната страна да е тартор, а другата изпълнител. И мъже има и в двете роли, и жени.

# 23

Да де, обаче не става дума жената да командори, а нея да не я командорят. Тоест никой да не командори, а всичко да се обсъжда.  В богатите класи този принцип съществува, защото много често връзките им са неравни - богат и успял мъж с красива, млада и куха жена. Това е сделка и там си има условия и цена. В нашия случай обаче това е рядкост (освен с мутресите, но те не пишат тук) и затова се обсъжда от други презумпции. И няма начин мъж, който нито е преуспял, нито допринася с нещо особено в дома, да бъде търпян да командори. На каква база, питам? Че има висулка между краката? Дано поне нея можа да използва така, че да си заслужи командването Simple Smile

Иначе един виц:

Върви си един арабин по пътя в някоя от военните зони в Близкия Изток, а десет метра пред него върви жена му, цялата забулена в черно. Среща ги ходжата.
- Вай, Аллах, какъв срам. Не знаеш ли ти, че в Корана е казано, че жената трябва да върви на десет крачки зад мъжа си? А ти си пуснал твоята да те води и да ставаш за срам?
- Слушай, ходжа, в Корана може да е казано, ама когато е писан Коранът не е имало противопехотни мини...

# 24
Хахахха мъжете дето го вярват това обикновено остават да си кукуват сами и се чууууудят и маят що така... Joy

# 25
  • София
Мъжът води???
Без да го желая особено, по време на брака ни аз съм движила всички големи неща. Също и къде да учат децата.
"Воденето" на бившия се изразяваше да се запъне с някое мега тъпо решение. Което, аз трябваше да приема и да осъществя документално даже.

# 26

Среща се повече при богатите защото част от тях подбират златотърсачки или жена трофей. Но пък могат да си го позволят Simple Smile

Аха, значи при богатите били само златотърсачките и жените трофейки пък при бедняците били истинските жени. Виж, това не се бях замислял. Има логика! Nerd

# 27
Всички се правите на ощипани, но под слушане се има предвид водене или по точно командване. Доста често търсено от много жени  да могат да управляват мъжете си, но проблемът идва от другаде, такива мъже слушат и майките си, от там настава голяма драма ако жената не може да надделее над свекито

# 28
Ако познаваш само жени като аватари в компютърни игри, да там може да ги водиш, но като пуснеш мишката и угасиш екрана правилата се променят.

# 29
  • София
Ами да не се правим на ощипани, мозъкът на една жена е устроен така, че да мисли за всички задачи, свързани със семейството - жилище, деца, училище, логистика. Много мъже гледат само работата примерно.

Така че да, мъжът й трябва да я слуша, когато каже - ще закараш ли Гошко на градина, тъй като от понеделник съм по-рано на работа.

Общи условия

Активация на акаунт