За мъжете, които слушат жените си

• 8 359
  • 256
  •   1
Отговори
# 105
Основно зависи от характера, не от пола.

И от образованието - формалното и неформалното. Ако мъжът е учен от баща си как се боядисва, рендосва, маже, шпаклова, работи с разни инструменти и прочее ясно, че той ще е специалистът. Както и ако е инженер или техник. От друга страна ако момичето е учено от майка си как се готви, шие, какви платове има, как се съхраняват продукти и прочее е нормално да е по-компетентна.

# 106
  • София
Зависи. Ако не ти идва отвътре, колкото и да те учат, няма да се получи. Примерно аз леко не понасям да готвя, докато брат ми беше много добър готвач, на мен ми дай да боядисвам. Такива са ни характерите. А шиене и бродиране абсурд. Учили са ме, но и двете дейности са ми пипкави и ме изнервят, съответно въобще не ме бива.

# 107
  • София
Точно, много е важно кой на какво е бил учен и в какви дейности е бил включван. Иначе, някои неща може да са по-лесни за единия пол (силови дейности за мъжете, например), други за другия (свързани с раждане и кърмене, чужди езици, например), но те не са преки, а коствени следствия от опита. Ако някой мъж никога не се е занимавал и интересувал от миньорство, например, той също ще бъде толкова некомпетентен, колкото и една жена, която не се е, независимо, че неговото тяло е по-пригодно за тази дейност.

# 108
  • София
Лошо е само ако единия умее всичко, а другия се прави на ощипан Simple Smile Иначе мисля, че ако двама души нямат сходни възгледи и се борят за власт като началници на различни отдели просто това не знам какво семейство е.

# 109
Би било добре двамата партньори в семейството да имат някакво разпределение на компетентностите си, т.е. да се допълват, а не да разбират от едни и същи неща, а за други никой нищо да не знае. Примерно и двамата да могат да шият, но пък да не могат да завият една крушка.

# 110
  • София
Би било добре двамата партньори в семейството да имат някакво разпределение на компетентностите си, т.е. да се допълват, а не да разбират от едни и същи неща, а за други никой нищо да не знае. Примерно и двамата да могат да шият, но пък да не могат да завият една крушка.
Няма двойка, в която двамата общо да разбират от всичко. Винаги ще има нещо, от което и двамата не разбират. Но е добре от разни основни, ежедневни дейности да разбират и двамата, а не да ги разпределят.

# 111
  • София
Неволята учи. Нито някой вкъщи ме е учил как да сменям коляното под мивката, нито как да правя винен кебап или тарта де манзанас, но ги умея тези неща, защото исках да ги умея, или защото ми се е наложило. Това не са някакви неща с култова сложност, та чак да говорим за компетентности. Живяла съм с мъж, който буквално не умееше нищо, но дали не се научи да пуска пералня и да глади? Единственото, което мисля, че по социални причини е добре да се прави само от мъж  е да се води кола на сервиз, защото иначе майсторите, особено непознатите, като видят жена и все едно виждат банкомат. Но то не е, защото жените наистина не могат да разбират и от това, а просто диалогът върви много трудно.

# 112
  • София
Мъжът ми не съм си го избирала по компетентности. Но смятам, че и двамата сме достатъчно умни да се справим с повечето неща. Пък за тези, с които не можем, в днешно време човек може да си плати на някой.

# 113
Нямам претенции мъжа да някакъв факир в каквото и да било.
Но липсата на елементарни умения говорят и за други липси.
Като цяло ме дразнят пупави мъже. Хване да сменя бушон или крушка, па счупи крушката, па се пореже, па падне от стола. Кошмар.

# 114
Мъжът трябва да е компетентен да се справя с различни ситуации и да умее повече неща. Това е нещо, което се търси от отсрещната страна, колкото и да си говорим, че не било важно. 

# 115
  • София
Мъжът трябва да е компетентен да се справя с различни ситуации
Скрит текст:
и да умее повече неща. Това е нещо, което се търси от отсрещната страна, колкото и да си говорим, че не било важно. 
Разбира се. Това се отнася за всеки здрав и адекватен възрастен, независимо от пола.

# 116
  • София
Сетих се за един, дето много се хвалеше.... И един ден вижда едно кенче и ме пита за какво го пазя. Казах, че кенчето ми харесва и искам да си направя чашка за моливи. След 5 минути опити, трябваше да изхвърлим кенчето. 🤣🤣

# 117
Разбира се. Това се отнася за всеки здрав и адекватен възрастен, независимо от пола.

Да, отнася се пожелателно за всеки, но ако мъжът не е компетентен и не може да се справя в различни ситуации, много малко жени биха го взели. От друга страна при жената това е доста назад като пожелателна черта от гледна точка на привличане един към друг и събиране заедно.

# 118
  • София

Да, отнася се пожелателно за всеки, но ако мъжът не е компетентен и не може да се справя в различни ситуации, много малко жени биха го взели. От друга страна при жената това е доста назад като пожелателна черта.
Е, не всички мъже са умни.

# 119
  • София
На днешно време все повече мъже и жени живеят сами. Така че се оправят с всякакви дейности.
Мен единствено ме беше затруднила една канална ситуация. С всичко друго се оправям сама.
Имам и малък софтуерен проблем, но мога да занеса лаптопа на сервиз, просто нямам време.

Общи условия

Активация на акаунт