За мъжете, които слушат жените си

• 8 357
  • 256
  •   1
Отговори
# 120
Спор няма, но това няма нищо общо с другото.

Е, не всички мъже са умни.

# 121
  • София
Не мисля, че хората в наши дни се събират по двойки, защото единия може да носи тежко, а другия умее да пере. Много жени изобщо не готвят, не умеят и не желаят, много мъже нищо не умеят да ремонтират, мисля, че е нормално стига и едните, и другите да умеят да изкарват пари, та тия неща да ги свърши някой друг, или нещо друго, т.е. уред.

# 122
  • София
Мъжът трябва да е компетентен да се справя с различни ситуации и да умее повече неща. Това е нещо, което се търси от отсрещната страна, колкото и да си говорим, че не било важно. 

Едно е да е компетентен попринцип (съгласна съм, че това трябва да е норма за всеки човек), съвсем друго е целенасочено да го избираш да е компетентен точно в нещата, в които ти не си. В днешно време и рядко се налага двамата общо да можете всичко, което за мен е огромен плюс, защото дава възможност да се приоритизират други качества (на характера), а и не създава толкова силна зависимост тип, не го понасям и се държи ужасно, ама без него не мога да се оправя.

# 123
Аз не държа мъжът ми да умее всичко, но искам ако той не може, да не се притеснява да потърси помощ. Такива дето им се наранява егото от искане на помощ - да не са ми вкъщи.

# 124
В една връзка всеки прави това в които е по-силен. Много е хубаво мъжът да носи цялата финансова тежест, разпределя парите и т.н., но живеем в друго време. Вкъщи "двигателя" съм аз , аз чета , занимавам се с документи, кредити, мъжът ми въобще не му се занимава с тези неща, разпределяне на пари, кредити. Той си върши мъжките задължения, ремонти, колите ни, помага ми много в домакинството, но за съжаление бумащината е мое задължение. В началото му оставих тези задължения това не платено, онова забравил, срокове  и така нещата се наместиха с времето.

# 125
  • France
Не разбирам кое му е хубавото мъжът да носи цялата финансова тежест, че и да разпределял парите?

# 126
  • София
Прочете ми мислите.

# 127
  • София
Не е добре и жената да поеме цялата бумащина. И го казвам като жена, която го е правила и имам доста голяма полза от това.

# 128
Не смятам, че е ок само единият да поема цялата финансова тежест в едно семейство - изнервящо е и крайно рисковано. Трябва баланс, общо взето като всяко друго нещо при едни нормални отношения.

# 129
  • София
Мъжът да разпределя парите обикновено води до икономическо насилие. Хубаво е семейните пари да са достъпни и на двамата, и да имат равен глас. И жената е хубаво да си има свои пари, за да може да си тръгне ако я бият или тормозят, или ако връзката се е изчерпала. Другото е патриархално робство.

# 130
  • София
И от двете страни е рисковано. Много рисковано и глупаво и винаги едната страна пропуска нещо, а другата тайно си наваксва.

# 131
Когато мъжът обича и има доверие на жената до себе си, сам ѝ доверява финансите за семейния бюджет (защото не е нужно всичко да постъпва в семейния бюджет). Обикновено мъжете не им се занимава с бюрокращини като плащане на сметки, вноски на осигуровки, разпределяне на парите за манджи, данъци, автосервиз, нам кво. И с удоволствие делегират тези досадности. Никой никого не насилва.
И, да, добре е и двамата да имат някакви заделени доходи, защото времето е динамично - днес сте заедно, утре не.

# 132
  • София
(защото не е нужно всичко да постъпва в семейния бюджет).
Как да не е нужно? СИО означава това, всичко е в семейния бюджет, никой няма недостъпни за другия авоари. Ей така някой ти решава, че ще сложи 1000 лв в семейния бюджет и други 10 000 ще ги държи отделно ли?
Имам познат такъв случай. Мъжът почина внезапно, жената няма достъп до парите, че те и в чужбина. Имоти, по които разходите вървят, включително в чужбина, тегава чуждестранна процедура, защото наследници са и децата. Мрак. Да не говорим за разводи, но и нещастия се случват без никой да е лош, не е разумен изобщо подобен подход.

# 133
Така е, но това пак е до лично решение и добра воля. Как ще накараш насила свободен човек да вкарва всичко в домакинството. Той може да е решил от получените 5 хилядарки да дава 4 в семейството и другите 1000 в сметка "черни дни". Същото важи и за жената.
Иначе, недобросъвестни съпрузи и безумни съпружески решения и аз съм виждала. Преди години на една позната мъжът се самоуби. Остави я на колекторските фирми, банките и данъчните. Нямам идея тази жена как се оправи и дали, загубихме контакти.

# 134
  • София
Така е, но това пак е до лично решение и добра воля. Как ще накараш насила свободен човек да вкарва всичко в домакинството. Той може да е решил от получените 5 хилядарки да дава 4 в семейството и другите 1000 в сметка "черни дни". Същото важи и за жената.
Иначе, недобросъвестни съпрузи и безумни съпружески решения и аз съм виждала. Преди години на една позната мъжът се самоуби. Остави я на колекторските фирми, банките и данъчните. Нямам идея тази жена как се оправи и дали, загубихме контакти.
Насила не можеш да го накараш, факт, но пък можеш да се ометеш, докато е време. За мен такива отношения не са семейство.
Като твоята позната имах една жена, която ни чистеше офиса преди сто години. Но мъжът просто починал, не нарочно. И тя образована, с добра работа, но като втора работа чистеше, защото останала вдовица с голям кредит. Но се справи някак.

Общи условия

Активация на акаунт