За мъжете, които слушат жените си

• 8 348
  • 256
  •   1
Отговори
# 240
Изобщо не ме интересува дали ще остане нещо след мен. Няма да съм там, за да го гледам. Интересува ме да съм щастлива, докато съм тук, както и хората, за които ми пука, да са щастливи. Ако можех да направя така, че никой да не страда за мен един ден, щях. А децата не са за да оставя нещо след себе си. Единственото важно е да са щастливи и да живеят добре. В глобалния аспект на вселената, нито аз, нито гените ми, нито човешкият род дори, ще пребъдат. Смисълът на моя живот си е за мен, и нямам амбиции да бъде за целия свят. Това, което би ме радвало е да съм направила нечий живот по-добър и щастлив, докато съм била тук.
Ами точно за това говорим - последното ти изречение. На децата си не само имаш възможността да им направиш живота щастлив, ами и изобщо да им дадеш живот.
Мъжа си какво да го правиш щастлив - той е вече роден, израсъл възрастен човек, когато си го срещнала. И той си има интереси, работа и т.н. като тебе, които да му осмислят живота. И без тебе може да си е щастлив - ако не с тебе, с някоя друга като тебе ще е. И без това е пълна случайност, че точно него си срещнала (освен ако не вярваш в съдбата и орисниците).
Докато с децата не е така - ако не си ти да им дадеш живот, тях няма да ги има.

# 241
  • София
Това, че и без мен ще е щастлив, не значи, да не се опитвам да го правя щастлив, докато е с мен. Това да сме заедно трябва да носи и на двама ни нещо повече, а не, в най-добрият случай, да няма разлика.

А децата порасват и всеки родител трябва да е щастлив, когато намерят и друго щастие, извън това, което им дава той. Родителите не са и не трябва да са единственият и най-важен източник на щастие за децата си, а само началния тласък.

Е, мое мнение, разбира се. Всеки си живее живота и си търси щастието според разбиранията.

# 242
  • France
Мъжа си какво да го правиш щастлив - той е вече роден, израсъл възрастен човек, когато си го срещнала. И той си има интереси, работа и т.н. като тебе, които да му осмислят живота.
Flushed

# 243
Да бе, точно тя пък е смисъла...
Радостта в живота е да победиш враговете си, да ги видиш да лазят пред тебе, и да слушаш рева на жените им!
Конан Варварина и майтапите настрана, ама не беше ли един ваш французин, който беше казал, че любовта траела 3 години? И какво - на всеки 3 години нов смисъл на живота?

Хи,хи, а пък Коен Варварина го е казал много по-простичко Simple Smile

Цитат
Варварският вожд попита:
- Кои са най-великите неща, които човек може да намери в живота?
.....
- Топла вода, добра зъболекарска помощ и мекичка тоалетна хартия...

# 244
  • Down south
В дългия, стабилен брак последната дума винаги трябва да е на мъжа.
И тя трябва да е "да, скъпа!".
Тъкмо тръгнах да чета темата, но ти си я изчерпала само с едно  точно изречение Sunglasses

# 245
  • France
Хи,хи, а пък Коен Варварина го е казал много по-простичко Simple Smile

Цитат
Варварският вожд попита:
- Кои са най-великите неща, които човек може да намери в живота?
.....
- Топла вода, добра зъболекарска помощ и мекичка тоалетна хартия...
Любимия Т. Пратчет

# 246
Абе разбирам аз, че съм варварин, пък Филомена и Лъвица са по-благородни, понеже така топло обичат мъжете си...
Само дето казаха, че ако пропуснели да им възстановят ония 150 лева, любовта щяла да изветрее по-бързо и от на Фр.Б.
Пък като толкова го обичаш, вземи му сготви една пилешка супа, като се прибере уморен да се почувства обичан - любовта на мъжа хората са казали откъде минава... Оф, чакай - забравих, че мразиш да готвиш и не го правиш.
То и аз дето не съм много по готвенето, все пак понякога нарежа на жена ми едно плато сиренца и мезенца, сипя й една чаша вино, направя й масаж... така гледам да си изразявам обичта, с прагматични неща - не като се прехласвам колко била секси като я видя на колелото.

# 247
Хайде сега.
Любовта и изразяването ѝ е въпрос също на характер и интелект. Не е нужно единствено да готвиш тенджери супи или да съчиняваш само стихове. Някои слагат и щипка духовност/идеализъм. Не всички са само прагматици. Лично аз обичам да са смесени нещата. Но е до капацитет. Не всички хора го могат.
//
НО, да – децата сами по себе си да са ти смисъл, не е ок. Къде е твоята персоналност. Ти какво искаш и очакваш от света? Децата са ясни – те са ценност като човеци сами по себе си. И без твоя смисъл към тях. А ти извън това?

# 248
  • София
Крис, никой не се хваща за 150 лева, когато насреща вижда нужното отношение Wink Примерно, мъжът сам да се сеща, че майчинството изисква нещо и от него, а не да се държи, все едно тази жена самосиндикално е решила да има дете, само го е правила и сама трябва да си го гледа, а от мъжа не се очаква нищо различно.

Иначе аз си готвя, даже точно онзи ден посрещнах моя с гювечета. И по много други начини си показвам любовта Wink Ама моя не ми развива такива теории, каквито развиваш ти тук и не се държи, все едно ме е взел от удобство, може би това е разликата Laughing Ама то доколкото помня, ти си каза, че на жена си не ги говориш тези, та...

# 249
НО, да – децата сами по себе си да са ти смисъл, не е ок. Къде е твоята персоналност. Ти какво искаш и очакваш от света? Децата са ясни – те са ценност като човеци сами по себе си. И без твоя смисъл към тях. А ти извън това?
Моето пърсоналити, доколкото съм опознал себе си досега, е доста просто, обичам същите три неща като шопа - боба, леба и да *ба, ха-ха.
Е, повече от три са всъщност, но са такива неща, които както казах и на Лъвицата, ще се изгубят с мен когато аз се изгубя и никой на света няма да го интересува дали аз съм прочел еди-коя си книга, имал съм еди-кое си философско прозрение, уловил съм ей такава риба, рационализирал съм еди-кой си процес в офиса с 30 минути на ден, пуснал съм еди-коя си черна писта за еди-колко си секунди, и все ей такива неща, които като легнеш да умираш ще си дадеш равносметка, че са преходни и не дават никакъв по-дълбок смисъл на живота.
Но на който му дават - нека си намира смисъла в тях.
Това, което дава по-дълбок смисъл го написах кое е според мен. И не че очаквам от децата да постигнат нещо по-трайно, просто нека си живеят и да продължат този вечен цикъл. А ако не ги родиш и отгледаш, цикълът се прекъсва.
Ето Лъвицата например, 35г. ли е колко, не казва точно, деца няма и няма скорошни планове, и не я интересувало какво ще останело след нея, личното щастие било на първо място. Хубаво - майка й и баба й сигурно ще се гордеят с нея, че това остава след всичките поколения, чиито резултат е тя.

# 250
  • София
Офф бе, Крис, пак извърташ, и пак правиш някакви опити за лични нападки, които никого не го впечатляват Laughing Много скучно ми е вече да обяснявам едно, а насреща да ми го изкривяват по хиляда начина Joy

# 251
Крис, ако ти не си щастлив няма как да създадеш щастливи деца.
Невъзможно е просто. И един ден като те намразят за дето са виждали как с майка им цял живот сте живяли като съквартиранти без любов точно ти ще си виновен. И пак ти ще си виновен, ако откажат да имат деца, за да не повторят "токсичният" модел в семейството. Представа си нямаш колко важно е да обичаш майката на децата си, а не просто да я търпиш понеже ти е родила наследници.

# 252
  • France
Не съм убедена, че мъж, който сам не се сеща за тези 150лв (примерно) обича наистина. А колко е здравословно да градиш семейство с подобен е спорен въпрос.
...Примерно, мъжът сам да се сеща, че майчинството изисква нещо и от него, а не да се държи, все едно тази жена самосиндикално е решила да има дете, само го е правила и сама трябва да си го гледа, а от мъжа не се очаква нищо различно.
Именно!

# 253
+1000 дет се казва, за написаното от Ариел.

# 254
Крис е постъпил прагматично - искал е деца, намерил си е жена, която да харесва достатъчно, може би и жена му не е силно влюбена, напаснали са се и са намерили баланс. Предполагам водят сравнително спокоен живот и нямат сериозни драми. Аз лично не виждам чак такъв проблем щом тях си ги устройва това. Едва ли обичта съвсем липсва - ако липсваше, нямаше да са дълги години заедно. Удобно им е, няма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт