UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 872
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 000
  • Берлин
Дори англичаните признаха, че наказателният удар е бил пресилен ⚽
https://btvsport.bg/evro2024/evro-2024-epizod-9-duzpata-kojato-o … chobox=1720703442

# 3 001
  • Другата България
Скрит текст:
Англия отново игра добре, но само едно полувреме. Първото. Както срещу Швейцария. Иначе не може да не се отбележи, че има прогрес и играят все по-добре с напредването на формата, НО да не забравяме: съдията даде 6 минути продължение от НИЩОТО и без никакво основание за Англия срещу Словакия и едно супер-сложно изпълнение в 5-тата минута (което става веднъж от 10 опита сигурно) на това скандално дълго продължение прати този отбор на 1/4 финала.
Швейцария също играха по-добре от Англия и второто полувреме и в продълженията.
За мача с Нидерландия нищо не мога да кажа. Заслужено спечелиха англичаните.
Куман НЕ става! Поредния треньор, който спира своя отбор от това да играе футбол или това което умеят и е в ДНК-то на този отбор и тези играчи още от школите.
Такива са: Саутгейт, Дешан, Куман, Мартинес и още куп ''герои''
Докато федерациите искат резултати, а не игра (ама то и резултатите трудно идват по такъв начин) ще гледаме ей такива първенства и мачове.
Аз лично нямам никакви съмнения, че Испания ще бие с разлика на финала. След като надиграха (не да излъжат, а да надиграят, има разлика) Германия (втория най-добър отбор на това първенство) и Франция (които между другото направиха най-добрия си мач на това първенство) не виждам какво може да им предложи Англия. Ако Испания поведе рано в мача, англичаните ще отидат на разлика като с Италия, 2012 г.
Аз също мисля като теб. За разлика чак не знам, но ако няма ВАР, УЕФА и всякакви съдийски подпирания, щото, нали, футболната логика сочи най-добрия отбор на първенството да вдигне купата. А несъмнено това е Испания.
Не може заради един добър мач и късмет да станеш шампион.
То може, ама мен лично би ме било срам от такава победа.
Европейска титла.

# 3 002
Дори англичаните признаха, че наказателният удар е бил пресилен ⚽
https://btvsport.bg/evro2024/evro-2024-epizod-9-duzpata-kojato-o … chobox=1720703442

Нарушение определено имаше. И ако беше извън наказателното поле никой нямаше да оспорва. Но понеже става дума за дузпа се надига полемика. И тя е принципна - фалът във футбола абсолютна величина  ли е, или се мери по един аршин извън и по друг аршин вътре в наказателното поле?  Вече писах - има две причини да се отсъди нарушение. Остава въпросът дали ако нарушението води до дузпа съдията не трябва да си затваря очите.

# 3 003
  • Берлин
ЧС, познавам отлично правилата на играта. Нямах намерение да повтаряме едно и също, просто споделих информация.
Ако трябва личното ми мнение-испанската НЕ дузпа беше много по-дузпа от английската. 🤣
Но всичко е минало-заминало.
Аз имам нужда от почивка след толкова емоции.

Офф- има ли тема за олимпийските игри?  Или не предизвикват интерес.

# 3 004
Абе ти стани шампион, па дали с атакуващ футбол или защитен никой няма да му пука. Все едно някой днес да не признава титлата на Португалия, въпреки че като игра Франция заслужаваха повече да спечелят. Все едно на Италия някой да не признава титлите им, въпреки че едната е купена от Мусолини, па голяма част от другите са с Катеначо спечелени. Същото е и тука. Футболът за това е интересен, защото има повече от един начин да победиш. Ако имаше само един, то е ясно какво ще стане в неделя, ама не е ясно. Ако беше ясно нямаше да се приемат залагания за мача да речем. Те стъпват на неопределеността на Бъдещето.

Испанските медии се извиняват на Де Ла Фуенте, защото го скъсаха от критики преди европейското за избора на състав, за стила на игра, без Тики така, днес му се извиняват и му казват ти беше прав, ние сгрешихме, ако ни беше послушал в критиките ни нямаше да стигнем до този финал.

Интересно и за Саутгейт дали ще има извинение, защото се оказа че пише история с Англия, със сигурност ще има извинения в понеделник при победа. То не само извинения ще има ами и рицарско звание в което ще бъде произведен лично от самият Крал на Англия.

Не знам между другото какво представлява церемонията. Но се надявам че съвсем скоро ще науча.

Забравете Меси, Роналдо, Неймар, Мбапе, Ямал е новата мегазвезда на футбола и новият най скъп футболист в историята на футбола.

ПСЖ с умопомрачителна оферта към Барселона. Предлагат четвърт милиард Евро за купуването на Ямал. Барселона обаче отказват. Знаят че голямо бъдеще има, и потенциала да е новият им Меси, и повече пари ще спечелят ако не го продават. Защото ще им донесе много нови фенове, спечелени ШЛ и прочие.

# 3 005
  • София
Е, то нали има някаква снимка как Меси целува бебе Ямал. Някаква благотворителна инициатива преди години.
Явно го е захранил с таланта още от бебешка възраст. Grinning

Ще пусна тема за олимпиадата след края на ЕВРО 2024, че  ми е адски натоварено.
Още не моха да смогна с ИВ и Фермата, а минаха месеци...

# 3 006
Тесла е прав. Никой не съди победителите. Грозна, красива игра всичко ще се забрави, в аналите остава Шампиона, другото са подробности.
Но като фен на играта ми се ще красивия футбол, финеса, футболната фантазията да победят, а не "целта оправдава средствата"

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 17:50 от sineva 1

# 3 007

Не знам между другото какво представлява церемонията. Но се надявам че съвсем скоро ще науча.

Ето такова Simple Smile

# 3 008
  • Другата България
Е, то нали има някаква снимка как Меси целува бебе Ямал. Някаква благотворителна инициатива преди години.
Явно го е захранил с таланта още от бебешка възраст. Grinning

Скрит текст:
Ще пусна тема за олимпиадата след края на ЕВРО 2024, че  ми е адски натоварено.
Още не моха да смогна с ИВ и Фермата, а минаха месеци...

# 3 009
Какво дебело бебе е бил Trollface

# 3 010
Бях толкова убедена, че това е фалшиво, но после видях, че самият Ламин го е постнал и прочетох историята.
Много сладко бебе е бил, сега е симпатично дете, да видим как ще се развие, че напоследък продиджитата все си повярват твърде много и така си остават.

# 3 011
# 3 012
Саутгейт бие аларма за статистиката за която говорех. Той е разгледал не само финалите на европейски, но и на световни. На последните 6 големи на всяко от тях, без изключение отбора с ден повече за почивка печели финала. Последните случаи изобщо да не спечели отбора с ден повече почивка са от Евро 2008, и Мондиал 2010. Това са последните случаи на европейско и световно когато тази тенденция се нарушава. И в двата случая Испания е победителя.

# 3 013
  • София
Т.е. - ако се спази традицията: Испания; ако не е по традицията (понеже тъкмо Исп пак е тук) - пак Фурията! Simple Smile
Тесла, важно е да има хубав мач. Няма да го играя в бетовете, за да не се ядосвам.

# 3 014
Време е за предпоследното класиране в играта Тур Дьо Германия. Остава само един единствен последен етап. Финала на европейското. На полуфиналите най успешните играчи са били: Сам Нийл, Жозеа, Питам 2, Елие 0001 които хващат и двата мача на твърд знак и взимат максиналните възможни точки от полуфиналите. В челото на класирането, интрига все още има. Но не се е завързала серизно. Елис с нови 2 точни прогнози, продължава да крачи към титлата, и и трябва само още една точна прогноза. И ще бъде вторият шампион в играта. От имащите шансове за титлата преди полуфиналите, след тях, отпада Лорд Сняг, тъй като сбърка в прогнозата си че Холандия ще елиминира Англия. Роналд също сбърка единият от полуфиналите, той пък сбърка първият, но тъй като беше най близо от всички преследвачи до Елис, все още има теоретични шансове за титлата. Аз се изкачвам вече на второ място в играта с 2-те си точни прогнози за полуфиналите, и също все още имам шансове за титлата. Но са малки, но са същите като на Роналд. Тъй като се изравнихме по точки на второто място. Ето го и пред последното класиране в играта Тур Дьо Германия. Хубавото е че този път интригата, я има в играта, до самият финал. Защото ако помните първият сезон на играта борбата за титлата приключи след малкият финал на световното. И преди големият финал, нямаше интрига в битката за титлата. Този път обаче интригата се запазва до самият финал, който ще реши шампиона в играта, както и медалите, за това очаквайте специални правила за финала. Ще има повече опции за избор на прогноза, за да се избегне дублиране на прогнози и еднакви точки на почти всички играчи в последният мач, правещи невъзможно промяна в класирането. От цели 3 вида прогноза ще могат да изберат играчите, в своята прогноза за финала на Евро 24. За това не бързайте от сега да давате прогнози, има време, изчакайте до деня на големият финал, Неделя.

Елис                72,6
Роналд           68,1
Тесла              68,1
Сам Нийл      66,2
Лорд Сняг     65,2
Жозеа             64,3
Прешъс          63,5
Ем Брадър     58,9
Питам 2          57,6
Едел В             57,4
Редеми           56,9
Дяволо           56,8
Елие0001        56,8
Ливърпул БГ  55,0
Ззрр                  52,1
Дона Полсен  52,0
Мария Хрис    51,2
Фортуна           51,0
Грейпфрут       50,6
Хенд Ъф Дуум49,7
Ралик 1             49,6
Мей Сий            45,6

Важно!!!!!! Съобщение от организатора на играта. Тъй като не само в челото на класирането, има играчи с равни точки, преди финала, всеки освен своята прогноза за финала, ще може да направи и прогноза за голмайстор на европейското. За нея няма да се дават никакви точки, но при равенство на точките между двама играчи, които могат да се получат както между играчите които в момента имат равни точки, така и след финала, може да се запазят или да се образуват нови равенства в точките, прогнозата за голмайстор на Евро 24, ще е определяща за позициите на играчите с равни точки в играта. При ново равенство и по този показател, то по предна позиция ще заеме играча чиято прогноза за голмайстор е по напред в класирането при голмайсторите, дори и да не стане голмайстор. (При равенство в головете се гледат асистенциите на футболиста.) При ново равенство и по този показател, по предна позиция ще заеме играча с повече точки спечелени конкретно от финала. При ново равенство и по този показател, играчите ще си поделят мястото в класирането, защото вече не мога да измисля повече параметри, за разделяне на равни точки. Grinning При първият сезон на играта го нямаше проблема с равните точки, тъй като тогава в точкуването влизаше и вторият знак след запетаята, и това правеше почти невъзможни равенствата в точките.

Ето и класирането при голмайсторите, за да сте наясно, при прогнозата си за голмайстор на първенството, кой до момента колко голове и асистенции има на Евро 24: (Между другото УЕФА голям номер врътна на букмейкърите ако не знаете, Grinning в движение на Европейското преди финала обяви че променя правилата за определяне на голмайстор, и вече при равни голове няма да се гледат асистенциите, и всички с най много голове ще получат наградата за голмайстор, т.е. може да има повече от един голмайстор, даже 10 голмайстора може да има. А букитата са определяли математически коефициентите преди началото с нагласата че е малко вероятно да има повече от един голмайстор, ако се гледат асистенциите обаче може да им се наложи бая пари да изплатят, ако 10 души станат голмайстори на Евро 24, което е напълно възможно Grinning) За моята игра обаче при определяне на голмайстора, ще се гледат и асистенциите.

Голмайстори на Евро 24:

3 гола:

Хари Кейн и Дани Олмо

2 гола:

Белингам и Фабиан Руис

1 гол:

Алваро Мората, Букайо Сака, Нико Уилямс, Уоткинс, Мерино, Феран Торес, Ламин Ямал

Класиране по асистенции:

3 - Ламин Ямал
2 - Фабиан Руис и Дани Олмо
1 - Букайо Сака, Гехи, Палмър, Педри, Деклан Райс и Айван Тони

Дал съм само играчите на Испания и Англия, тъй като по системата гол и асистенции само от играчите участващите във финала може да има голмайстор на Евро 24. Иначе ако се извадят асистенциите, голмайстори на Евро 24, може да станат и играчите с по 3 гола не участващи във финала:

Микотадзе, Гакпо, Шранц и Мусиала

За тях обаче не давайте прогнози, защото Микотадзе и Гакпо имат само 1 астистенция, а Шранц и Мусиала нямат, така че никой от тях няма шанс да стане голмайстор на Евро 24 по система при равни голове, асистенциите се гледат. УЕФА обаче реши в движение преди финала да промени правилата, Grinning и днеска се оказва че може и 10 голмайстора да има на Евро 24. Защото ако Испания и Англия повторят спектакъла от финала на Мондиал 22 Аржентина - Франция 3-3, да речем с 2 гола на Ямал и 1 на Руис за Испания, и 2 гола на Сака и 1 на Белингам за  Англия, ще има цели 10 голмайстора на Евро 24.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 06:33 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт