Как да накарам нашите да ме пуснат да излизам с него?

• 4 764
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
На 18, празнува 1 юни и не води полов живот, е критерий за нормалност? Simple Smile))

# 46
  • Варна
Това, че съм започнала да правя секс на 16 изобщо не означава, че съм останала с основно образование. Напротив, и се изучих, и магистър взех, и бизнес правих, а дете родих на 35 напълно осъзнато, а не вследствие на грешка. Сигурно и тези неща са отврат.

# 47
Какъв полов живот под 18г ? Какви предпазни средства? И аз имах гадже на 14, ама през ум не ми е минавало, нито на мен, нито на него да правим нещо. Направо ме отчайвате. Искам да живея в пещера. 😭😭😭
Съученичка ми набор 89 забременя в 10 кл. Вие мислите , че някой чака?

В моят клас също имаше такъв случай. Аз съм няколко години по-голяма. Докато завършихме 12ти клас нямаше една дето да е девствена, но поне нямахме бебета.
Секса е нормално нещо, ненормално е обаче да не знаеш как да се пазиш от нежелана бременност и болести предавани по полов път.

# 48
  • Ст Загора
Аз всъщност на 19 си загубих детствеността.

# 49
Какъв полов живот под 18г ? Какви предпазни средства? И аз имах гадже на 14, ама през ум не ми е минавало, нито на мен, нито на него да правим нещо. Направо ме отчайвате. Искам да живея в пещера. 😭😭😭

Между 14 и 16 разликата е много голяма. Общо взето:
- преди 16 не е добре.
- след 16 и преди 18 не е трагедия
- след 18 си е съвсем време
- а ако след 23, хайде 25 не е почнала си е повод за притеснение

# 50
  • София
Вероятно проблемът не е, че момчето е ром, а че действието се развива в малко населено място и този ром им е от махалата. Иначе няма как и да разберат какъв е. Имала съм състуденти, колеги и служители, за които впоследствие съм разбирала, че са роми. В ежедневието не ми и хрумва да се питам кой е ром. Но вече историята с  махалата е друга, изобщо не е до расизъм, а до злощастен опит, предполагам. На родителите не им се разправя с цялата махала ако стане нещо и на много места тия махали са си опасни, както и хората в тях. С основание се притесняват родителите на авторката и самата тя е хубаво да почака до завършване на училище и ако е толкова голяма тая любов да отидат двамата да живеят другаде. Преди това не виждам как някой ще и разреши подобна връзка.

# 51
Мъжа ми е ром, заедно сме от 11г. Запознахме се в ученическите ми години, той беше студент, всячески ме караше да уча, уви не исках. Родителите му са типични ман**ли, постоянно- дай пари. Той е ограничил всякъкъв контакт с тях, единственно аз го накарах да плати осигуровките на майка си, за да се лекува, за жалост се спомина и пак аз го накарах да плати погребението. Знае езика, но не го употребява. Вкъщи се говори на български, учи детето на английски, защото аз незнам, хаха. Живеем в нормална къща, наскоро събрахме пари да си я купим, и преди това имахме наша, но ни беше много голяма (2етажа, 10 стаи, а ние 3ма човека). Не живеем в цигански квартал, той няма и цигански черти, детето също. И все пак, съвета ми е да не бързаш да се караш с родителите си. Седнете и поговорете, като цивилизовани хора, обясни как се чувстваш, запознай ги, може пък да ги спечели.

Много свестен коментар. Браво ☺☺☺
Не могат да се слагат всички под един знаменател, не е разумно просто. Хората са различни, при всеки  етнос, но като гледам тука във форума как всички лепнаха един етикет на това момче …. Кофти

Само да добавя: и тука в западна Европа, Австрия и Германия примерно, не гледат към нас източно европейци като на цвете … ….. дори по немската телевизия като правят документснли филми за България си казват “държава като  кочина”
Е слава богу моят партньор и родителите му  не гледа към мен с такива предразсъдъци 😍

Това не е точно така. Те някак подсъзнателно ни делят на два вида българи - едните са онези от медиите, които източват социални фондове, крадат, цапат... Основно са цигани тези, но официално са българи.  И от друга страна изобщо не причисляват към тази категория колегата си, който работи на съседното бюро, има висше образование, възпитани, плаща си данъците и вноските... Моя племенничка я питали каква е и като казала "българка" и казали, че не може да е българка. Те били виждали българи - дребни, черни, лошо облечени, а тя висока, руса, бяла... решили, че нещо ги бъзика.

Та въпросните горе просто не е циганин/ром. Тъмният цвят на кожата и косата не правят циганина, а възпитанието и светогледът са важни.

Донякъде си права, но ще кажа че живея от 33 години на запад и определено има и такива австрийци и германци, дето не делят … има и такива дето правят разлика. Хора различни.
Много много не ни гледат като на цвете (румънци и Българи) в доста аспекти. Един пресен пример блокирането на Шенген , но това е друга тема.

# 52
  • Ст Загора
Имаше тема тук, тя българка той ром.
Момичето забременява на 17, техните я карат да абортира.
Обаче продължава с този и има още 3 спонтанни аборти. Тюхкаше се как е направила аборт. Онзи й говорил,че е недъгава...

# 53
Преди малко излизах към центъра ,там са хората. Гледам един с брада на талибан , видима възраст над 30 води за ръка    съвсем не братски момиче под 17. И те са много, но не твърдя да имам преценка.  За мен е ясен, тя не знае  какво прави.
 Та много зависи от случая.                                                                          
 Също така дъщеря на   родители над средното ниво за тук, които нямаха предразсъдъци и дружаха с роми, се омъжи за такъв , допуснат със съгласие на родителите в дома им.  Общ  приятел дето се вика на всички в семейството. Избягаха във Франция при негови роднини ,родители. Имат две деца, отраснаха вече  десетина             годишни,  ритаха, търсиха я  ,несъгласни с женитбата, но тя живее по-добре от другото им дете тук.
 Радват се на внуци с турски имена, нашите роми се турчеят и  са образовани,   и разбрани и все пак. Зетят не влиза в дома им, оставя децата на прага , обиден още.

# 54

Донякъде си права, но ще кажа че живея от 33 години на запад и определено има и такива австрийци и германци, дето не делят … има и такива дето правят разлика. Хора различни.
Много много не ни гледат като на цвете (румънци и Българи) в доста аспекти. Един пресен пример блокирането на Шенген , но това е друга тема.

O да, има и неправещи разлика, но те са от по-долните прослойки на обществото и нямат допир с другите българи. Или изобщо с българи. Аз говорех за хората в добрите фирми, с висше образование и прочее.

А за Шенген въпросът е сметки и интерес, не харесване.

# 55
Имаше тема тук, тя българка той ром.
Момичето забременява на 17, техните я карат да абортира.
Обаче продължава с този и има още 3 спонтанни аборти. Тюхкаше се как е направила аборт. Онзи й говорил,че е недъгава...

И аз я помня тая тема...

# 56

O да, има и неправещи разлика, но те са от по-долните прослойки на обществото и нямат допир с другите българи. Или изобщо с българи. Аз говорех за хората в добрите фирми, с висше образование и прочее.

А за Шенген въпросът е сметки и интерес, не харесване.

A те българите вече станаха много, не е като преди. Няма как да не са имали допир с българи или румънци по някакъв начин.
На някой им стига да отворят вестника и там си пише какво са направили (защото там пише българин или румънец а не циганин, тази дума дори е подсъдима) и си правят изводите. Лично съм го забелязала, дори и хора с висше образование. Но слава богу има и хора дето различават.

Имаше статистика че 70 % от хората в затвора са чужденци. Това няма как да се пренебрегва.

# 57
Ми и аз същото бих казал на дъщеря ми. Като стане на 18 и отиде да живее сама, да прави каквото реши - тогава мога само да я посъветвам. Ама докато е непълнолетна и отговарям аз за нея...
То да е само гадже, иди-дойди ако момчето е свястно - но наистина ромите на тази възраст искат да се женят вече, та да вземе да надуе корема и да ме поканят на сватба в циганската махала... по-добре не.

# 58
Малко изтървана работа. И авторката спомена, че и друг път е имала връзка с ром. Аз се чудя къде живее това момиче и защо само такива я привличат. А от историята съдя, че авторката е с лапешки акъл, родителите й с право не й вярват.

# 59
На 17 години и аз тръгнах с момче от ромски произход. Уж всичко беше наред, той работеше, изглеждаше свестен до момента, в който се запознах с братята му. Тогава сериозно се притесних от отношението им - грубо, нагло, задяваха ме пред него, а приятелят ми явно го приемаше за нещо съвсем нормално. Скоро след това го зарязах, без никой да ме е карал. Нашите не са се месили, предполагам, защото доста неща им спестявах (в никакъв случай не твърдя, че е правилно). Сега се радвам, че се отървах.

Doesn’t matter, явно си много хлътнала, което е нормално, но е добре да вкараш  малко разум (важи за всяка възраст и ситуация). Да се запознаеш с родителите му не е лоша идея, но все пак бъди внимателна и категорично не на тяхна територия, да ходиш сама в чужда къща, еле пък в махалата, е опасно. Виж какви са отношенията между тях, как се отнасят с теб, как се държи приятелят ти в тяхно присъствие. И гледай реалността, не това, което искаш да видиш.

Общи условия

Активация на акаунт