Как да накарам нашите да ме пуснат да излизам с него?

• 4 847
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
И мен точно това момче (на авторката), не ми вдъхва доверие. Защото, на 18г работи, но тя не споменава за учене. И ММ работи от 14 годишен, но си и учеше. Призна ми, че е такъв след 6 месеца, беше го срам. Заживяхме, когато той беше на 29г, на 33г се роди детето. И нямаме намерения за повече деца, това ни взе тока, хаха. Понякога се бъзикаме, че ако бяхме на по 17, нямаше да ни тежи толкова тичането и недоспиването.

# 61
  • София
Не знам дали проблема е, че е ром или, че просто не е подходящ за теб, но не успяват да ти го обяснят по правилния начин. Предполагам, че ако се загаджиш с  някой от българския етнос, но е от проблемно семейство на което му се носи славата из града, родителите ти биха реагирал по сходен начин.
Според мен си доста влюбена, най-вероятно вниманието му те ласкае, казваш, че се държи страхотно...то в началото винаги е така с почти всички връзки. Всичко в началото е страхотно, после обаче нещата се променят и се вижда кой какъв е.
Помисли защо вашите не се ок с него, дали само защото е ром, или защото виждат, че средата му и начина му на живот е съвсем различен от твоя. Помисли какво искаш да правиш в бъдеще и на къде да върви живота ти и виж до колко това съвпада с неговата визия (не е задължително да мислите за общо бъдеще, но ако сравниш какво иска единия и другия, ще лъснат разликите в манталитета). Теоретичното, ако ти мечтаеш да учиш, да пътуваш  и да живееш например в голям град, а той иска да се задоми и си търси невеста, не сте на една вълна и най-вероятно това виждат родителите ти. Също подозирм, че родителите виждайки проблемите и разликата в начина на живот (нещо което ти най-вероятно не виждаш в момента) се притесняват, че всички ще започнат да те одумват и това в бъдеще може да ти навреди. В малките градове е така, виж я тая дето това и това правила и т.н. Малко се съмнявам да е свестен човек от нормално семейство без сериозни проблеми, с работещи родители, с амбиции да върви напред и само защото е ром родителите ти да реагират така остро. То честно казано  ром или не, когато човек си живее нормално и интегрирано в едно общество, никой не обръща внимание ром, турчин, германец  или какъвто и да е там е. Проблема идва, ако почнат да се натрапват сериозните разлики в манталитета и начина на живот.

# 62
Авторке какво стана ? Намерихте ли с родителите някакво решение ?

Ние тука във форума няма как да кажем дали това момче е за тебе или не защото не ви познаваме.
Според мен това че е ром, този факт не е чак толкова трагичен. Има и Роми доктори и тн освен ако родителите ти не са расисти, има и и такива. Ако е така, за жалост не виждам как ще се оправят нещата освен Да чакаш докато навършиш 18. Докато те издържат, нищо не можеш да направиш

# 63
  • София
Благодарение на факта, че във всяка тема виждам пост за книгата толкова ме отблъсна, че не само не проявявам интерес, ами и нарочно не бих я купила. Досадно е. Не се прави така реклама.

Общи условия

Активация на акаунт