Оценки и грамоти?

• 9 057
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Колко е голямо детето Ви?
Грамотите и оценките не винаги са на база знания.
До 4-ти клас всички са отличници, после започват големите проблеми с основни пропуски и резултатите от матурите го доказват.
Снижете амбициите, възпитавайте добър човек.

# 16
Кой клас е детето?

# 17
3ти и е изключително добро дете, точно на това наблегнах на едно добро същество, грижовно и ако си остане цял живот такова ще е наистина добър човек. Смея да твърдя щастливо дете, не таящо завист в себе си. Това са ми били приоритетите щастливо и добро дете.

# 18
В днешно време да си само добър човек не е достатъчно. Трябва да си умен или поне оправен (да не се бърка с нахален). Добре е детето да набляга на БЕЛ, математика и английски - първите 2 са основни, а без английски няма да му е лесно. Чудесно е, че е артистично дете, но оценките малко или много са важни.

# 19
Да не сте пропуснали някое дарение, че 13 деца с грамоти от 25 не звучи като грамотите да са раздавани само за знания...

Ако имате възможност намерете училище с реално оценяване, дори и тройки да ви носи детето от там, ще е много по-добре, защото ще знаете какво наистина му е нивото и ще работите да се подобри.

# 20
Много се надявах някой да го спомене това преди аз да го кажа, защото за съжаление отличниците по една или друга причина са деца на “важни” или близки хора.. Ние сме семейство от статистите.. ако правилно ме разбирате.

# 21
Много се надявах някой да го спомене това преди аз да го кажа, защото за съжаление отличниците по една или друга причина са деца на “важни” или близки хора.. Ние сме семейство от статистите.. ако правилно ме разбирате.

Даром написаната оценка няма да налее знания и умения в главицата на детето, но ще го научи, че с измама и с нечестно отношение може да получи дивиденти. А по-лоша услуга от това - няма.

# 22
Не знам нечестно ли са получили децата шестици, но е напълно нормално в трети клас да имаш шестици. От пети клас нататък става сложно, от осми - още по-сложно. Ако в трети клас детето има проблеми, трябва сериозно да му се обърне внимание.

# 23
Принципно е така, но как да разбере човек кое е реално и кое не. И пак се връщам на въпроса реално ли е абсолютно всички да имат само 6ци? Една, две, три петици ли е критерия за проблем? Аз точно това не мога да разбера до къде се простира нормалното и от къде започва амбицията и желанието за грамоти и медали?

# 24
  • София
Е, за собственото дете може да разбереш, а чуждите какво те интересуват?

# 25
Кое дали е реално? Оценките на другите ли? Какво значение има?

# 26
Има учители, още от мое време, които пишат оценки по симпатии, най-вече наложени от родителите. Предполагам това се има предвид.
Иначе нивото на детето може да се види вкъщи, предвид самоподготовката, която прави.

# 27
Кое дали е реално? Оценките на другите ли? Какво значение има?

Разбира се, че има. Знанията са нещо относително и ако моето дете е на 90% от нивото на отличниците в класа за мен ще е важно дали тяхното е реално, защото така ще видя къде е моето.
А разлики от отличник до отличник има огромни на село, в малък град, в голям град, в СМГ или Света София.  Помня някога една майка как се хвалеше, че нейният син бил супер математик, най-добрият в класа. А ние с половинката тактично си мълчахме, защото го знаехме колко е далеч от топ нивото. Та няма начин да знаеш какво е нивото на твоето дете ако нямаш репер.

# 28
Дори другите деца да са "по-симпатични" авторката си каза, че нейното дете има проблем с някои предмети. Затова е нормално да няма само шестици. Явно оценките са му реални.

# 29
Щом знае, че има проблем с някои предмети, тогава трябва да се обърне внимание и детето да работи над тях, за да няма усложнения и пропуски, които много бързо се натрупват.

Общи условия

Активация на акаунт