Отговори
# 180
  • София
Аз писах вече, че много бързо изписвате темата. Благодаря за новата и за готиното заглавие и аз чак сега се включвам в новата. С въпрос към тези от вас, които ходят в Образователни трхнологии. Има ли някой, който посещава математика при госпожа Бележанска да сподели лични впечатления?

# 181
Пък сега и в УНСС, и в УАСГ (ВИАС), и във ФМИ - все тая, може и с ДЗИ по БЕЛ да влезеш... Не е правилно.
За УАСГ не е баш така. Архитектура не може с ДЗИ бел. За останалите трябва да се явиш на техния изпит по математика и да изкараш три, за да може да си ползваш високата оценка от ДЗИ бел. Тоест няма как да те приемат строително инженерство без да си изкарал три по математика, а за архитектура е абсурд.  А и отидеш ли да учиш ССС без хабер да имаш от математика ще изхвърчиш най-късно втория семестър

# 182
Пък сега и в УНСС, и в УАСГ (ВИАС), и във ФМИ - все тая, може и с ДЗИ по БЕЛ да влезеш... Не е правилно.
За УАСГ не е баш така. Архитектура не може с ДЗИ бел. За останалите трябва да се явиш на техния изпит по математика и да изкараш три, за да може да си ползваш високата оценка от ДЗИ бел. Тоест няма как да те приемат строително инженерство без да си изкарал три по математика, а за архитектура е абсурд
Четенето с разбиране  е важно.

Никъде няма такива изисквания

# 183
Явно за инженерните специалности е така, може и с български. Не важи, обаче за архитектура, заради големия наплив сигурно.
Толкова липсват инженери, че скоро с ласо ще ги ловят пред УАСГ. Не ми е ясно как точно ще си взимат изпитите, може би за изпита по Съпромат да им искат есе на свободна тема или да им дадат книжка за оцветяване.

# 184
  • София
За инженерните специалности изпит/матура ПП по математика се умножават с по-висок коефициент - 3, отколкото ДЗИ БЕЛ - 2,5. Но никъде няма изискване да си изкарал поне 3 на изпита по математика, за да ползваш резултата от ДЗИ БЕЛ.

# 185
Така си е. Явно е ново, тази година го прочетох. Аз съм кандидатствала с изпит по математика и по време, по което всеки университет си правеше изпит (нямаше ДЗИ). Тъй като съм го и завършила, откровено намирам за скандално, че може да се влезе с ДЗИ по БЕЛ (не че инженерите не трябва да могат да пишат), пък било и то с по-нисък коефициент. Изпитите се взимат с учене. Който не е за там, си отпада. Повечето - още през първите 2 години и даже не стигат до Съпромата Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 22:32 от Tisisat

# 186
Така си е. Явно е ново, тази година го прочетох. Аз съм кандидатствала с изпит по математика и по време, по което всеки университет си правеше изпит (нямаше ДЗИ). Тъй като съм го и завършила, откровено намирам за скандално, че може да се влезе с ДЗИ по БЕЛ (не че инженерите не трябва да могат да пишат), пък било и то с по-нисък коефициент. Изпитите се взимат с учене. Който не е за там, си отпада. Повечето - още през първите 2 години и даже не стигат до Съпормата Simple Smile
Точно така, да се надяваме, че свалянето на изискванията за прием няма да се отрази на изискванията към студентите после. Да не се окаже, че както искат повече първокурсници, така ще искат и повече завършили и ако е така и излязат едни строителни инженери, компетентни повече по Бел, ще има олеле какво стана, бягайте, че моста пада.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 20:27 от Априлски душ

# 187
# 188
Благодаря много за новата тема!
Страхотно заглавие Simple Smile

Снощи наборката каза, че положението е: "От сън дълбок се събуди сам юнак на коня и каквото сабя покаже".
Брои и тя дните и само мрънка и се пазари кои дни да я освободя, за да преговаря.

Относно трудността на НВО - вероятно ще го дадат лесно като гледам 4 и 12 клас и всяка грешна сметка или недочитане на условието, което е патент на моята мома, ще изиграят важна роля, та ми е свито сърцето, ама каквото такова.

# 189
Здравейте, имам нужда от помощ. Давайте идеи как да успокоя девойката. Вече яко се е сдухала и само повтаря как ще се издъни. Въобще не си вярва и само нервничи и плаче. Помощ!!!

# 190
Merilen, и на мен така ми се струва. Моята мома също недочита. Изплясква нещо, което й се струва ок и карай... Ужас. Колко време потроших да обяснявам, ама къде ти - писна й вече, уморила се била.

# 191
Здравейте, имам нужда от помощ. Давайте идеи как да успокоя девойката. Вече яко се е сдухала и само повтаря как ще се издъни. Въобще не си вярва и само нервничи и плаче. Помощ!!!
Поканих една вечер кръстницата й на вечеря да си поговорят. Подейства й добре. Пробвай с някой близък до семейството, когото харесва. И задължително възрастен, не връстници.

# 192
Поканих една вечер кръстницата й на вечеря да си поговорят. Подейства й добре. Пробвай с някой близък до семейството, когото харесва. И задължително възрастен, не връстници.
Благодаря, така си мислех и аз. Мисля да заложа на сестра й. Разликата им е цели 10 г.

# 193
Не знам. Помогнете й да си направи план.
Толкова време ще уча, и какво точно (ама реалистично), толкова ще почивам. Тя да си го изготви и са си го следва. Да даде каквото може и да бъде спокойна, че е направила по силите си. Като има рутина, това помага. А не по 4ч на ден вяйкане. Ако е преуморена нека почивката да е повече. Като има план ще има увереност, че има контрол.

Аз доста се притеснявам за сина ми да не бърнаутне накрая, има си план и го следва. Това му дава увереност и не смея да се бъркам.

# 194
  • София
Откъсне я за малко, ако можеш, от ученето. Отидете някъде- на излет, на минерални басейни на Сапарева баня, за ден-два. Ще се върне заредена.

Общи условия

Активация на акаунт