Отговори
# 195
Предполагам, че вече сте обяснили, че спокойствието е най-важното повреме на изпита, за да имаш фокуса. Нека й го каже баща й или някой мъж в семейството. Момичетата доста слушат бащите.

Даването на добавки не знам. Аз не бих давала. Понеже не знаеш как ще подействат. Те са деца. А и може да имат обратния ефект прекалено отпускане.

Препоръчват и за студенти и ученици да се научиш на дишане 4-4-8сек и да се самоуспокояваш, когато имаш нужда. Не познавам детето ви и не знам това как би се възприело.

# 196
Не знам. Помогнете й да си направи план.
Толкова време ще уча, и какво точно (ама реалистично), толкова ще почивам. Тя да си го изготви и са си го следва. Да даде каквото може и да бъде спокойна, че е направила по силите си. Като има рутина, това помага. А не по 4ч на ден вяйкане. Ако е преуморена нека почивката да е повече. Като има план ще има увереност, че има контрол.

Аз доста се притеснявам за сина ми да не бърнаутне накрая, има си план и го следва. Това му дава увереност и не смея да се бъркам.
Реших седмицата преди тестовете да я освободя от училище , но не да учи, а да  разпусне и разнообрази. Преди време ,като студентка , никога не учех деня преди изпита. ще й предложа и идеята за план тази седмица.

И да , само това повтарям ,че е най- важното да е спокойна. Относно дишането , прави тези упражнения преди състезание за успокоение. Thinking

# 197
  • Бургас
Аз също много се притеснявам да не "прегори" , затова излиза с приятели напоследък повечко.  От училище ще го спра в четвъртък,  ако по нещо искат да го препитат за срочна, защото на 24.06 заминават на зелено училище
Днес леко, леко бутнах 2 броя първи модул и сега е навън. Вечерта пак ще бутна поне 1 първи модул. Моят е не просто разсеян, а ужасно разсеян и недочитането му е патент.
Имам изпита по бг първи модул на образователните. Ако някой го иска- да пише. Отбелязани са неговите отговори.
Искам да помоля някой да ми прати скорошен по мат, с верните отговорите на лично, ако има такъв.

# 198
Здравейте, имам нужда от помощ. Давайте идеи как да успокоя девойката. Вече яко се е сдухала и само повтаря как ще се издъни. Въобще не си вярва и само нервничи и плаче. Помощ!!!
Гледайте филми, ходете на театър, концерт, на разходки, говорете си по женски за всичко различно от матурите. Отидете на заведение, на гости, на излет, шопинг...Кажете, че вярвате, че ще се справи. Разкажете и за познат, който не е бил приет, но след време е открил, че това му е дало нов поглед и възможности. За приятелствата, които ще създаде, за новата среда.....

# 199
Аз на малката разказах как се провалих на един кандидат студентски от стрес и недоспиване, забих и не реших цяла задача. Май имаше ефект, тя се смееше на мен. Тя и не беше притеснена, но от училище ги шашкаха. Чевъртокласниците сега масово много малко се вълнуваха спрямо 10ките (както сами се наричат).

# 200
Днес беше на курсове по БЕЛ и на уроци по математика. Сега излезе с приятелка . Надявам се да се разнообразят и позабавляват, въпреки  че и двете ги чака НВО.
 Учителите в училище постоянно им говорели как няма да се справят и ще се издънят. Точно това е една от причините да не я пускам на училище в седмицата с НВО.  Другата - да се наспи.

# 201
Тия откачалки от Евро 2024 ще вземат да стартират преди НВО -то. Не знаят ли, че трябва да го отложат с 1-2 седмици, за да се подготвят по-добре футболистите, каквато добрина направиха МОН-човците на 7-класниците...

# 202
Ние му отпуснахме края. Решила съм всяка вечер да ходим да се разхождаме в Ловния парк, да пием лимонада и да ядем сладолед. Другата седмица ще има Парк фест в Студентски парк - мисля да ходим. Ще има някаква програма с игри за децата, в четвъртък концерт на Васил Найденов, а в неделя на Стенли. ММ по-изперкал и от мен нямало да го пуска по въртележките Grinning само евентуално на количките. Лошото е, че другата събота ще им върнат пробните по математика от Междучасие. Дано не се сдуха, ако се е представил зле. При Кортезов младши също правили последен пробен в четвъртък - моят хубостник набързо решил втория модул, за да не го чакал баща му... На първи модул една грешка, че непрочел, че нещо се търсело в см той го оставил в мм.
Днес се качихме до хижа Мальовица - на моя планината му действа много добре. Цял ден сме се шляли, слушали птичките и реката. Другата седмица ще го водя към х. Гургулица и водопада там. Иначе ще се сдуха - каквото научил, научил.
Ако някой има още нужда от пробния по БЕЛ от Междучасие, да пише на лични. По математика последните пробни още ги нямам (1 от Междучасие и 1 от курса към НПМГ).
Сесил, за физиката - шестица има първия срок, но госпожата е странна и много се страхувам от изненади в последния момент.
Много се притеснявам аз с кого ще се падне в стая на НВОто - има деца, които постоянно търсят домашни, помощ и т.н от него. Предупредила съм го никакво говорене по време на НВОто, но ще го мисля...

# 203
Притеснявам се какви жеги ще са др седмица с нво-то. В нашето училище няма климатици. Днес ходихме да гласуваме в 11 и беше много задушно.

# 204
Изобщо има ли държавно училище с климатици?
Някой разгледа ли сгради по време на изборите? Какви са отзивите?
Аз бих отишла да видя ТУЕС, но те пък точно нямат сграда.

# 205
На места в някои стаи има, купувани от родители.

# 206
  • София
Че то има ли държавно училище с климатици?
Има. В 73.СУ, в което съм учител,  има два климатика в учителската стая,  климатици в стаите на 2.етаж, които са изнесени в отделно крило и са последен етаж, на 4. етаж, където са чуждоезиковите кабинети и в пристроените преди две години кабинети . Климатиците са оборудвани от училището.
Освен това, училището разполага и със слънчеви панели.

# 207
  • при моите любими
Днес беше на курсове по БЕЛ и на уроци по математика. Сега излезе с приятелка . Надявам се да се разнообразят и позабавляват, въпреки  че и двете ги чака НВО.
 Учителите в училище постоянно им говорели как няма да се справят и ще се издънят. Точно това е една от причините да не я пускам на училище в седмицата с НВО.  Другата - да се наспи.
Е как може така да им говорят.
Ние пък  получихме страхотен мейл от учителката по математика, колко са страхотни децата, как трябва да вярват повече в себе си, как всички ще се справят. Тя просто наистина е страхотен човек и учител. Дано да има повече такива като нея.

# 208
  • Варна
Малко късно попаднах на вас, но дали е възможно да получа достъп до пощата? Благодаря предварително!

# 209
Е как може така да им говорят.
Ние пък  получихме страхотен мейл от учителката по математика, колко са страхотни децата, как трябва да вярват повече в себе си, как всички ще се справят. Тя просто наистина е страхотен човек и учител. Дано да има повече такива като нея.
Има и такива учители, късмет е да се попадне на тях.

Общи условия

Активация на акаунт