Отговори
# 210
В училище имат прекрасен учител по бел, но се радвам, че моето много си харесва и тези от уроците. Каза, че догодина ще й липсват. Тази година, като смениха и учителя по мат, се усети и нормална дисциплина, и по-добри знания. Не се е случвало обаче досега някой да им говори демотивиращо. Само това всяване на страх от нво, като някаква Голгота, ме дразни.

# 211
Хайде след приятелската разходка ще има и гости с приспиване.  Пълна разтоварваща вечер  и утре отново домашни, тестове и т.н.+ подготовка за изходни по история и география. Ей тези изходни ме влудяват. Три дни преди края на учебната година , кому е нужно?

# 212
🤞 Дано твоето момиче се успокои.

Някой събра ли впечатления от обиколките по училищата?

# 213
🤞 Дано твоето момиче се успокои.

Аз се отказах заради жегата. Реших да си спестя тая жертва, направих си таратор и имам бира. Викам си днес "Всичко е Божа работа" и тъй ще си легна 😇😄

# 214
  • София
Тя просто наистина е страхотен човек и учител. Дано да има повече такива като нея.
Скрит текст:
+1, голямата ми дъщеря толкова години след завършването на това ОУ  си спомня с много топло чувство именно за нея и класната.  Първата, за която предполагам говориш (мотае ми се нещо, че те бях питала), запали у нея ( и не само) искрата на любовта към мат в 5 клас  Heart. Та клише или не, ама толкова е важен учителят...

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 20:28 от пенсионирана русалка

# 215
Обиколихме английските гимназии + испанската
Втора английска е най- добре. Много хубава материална база, двор, игрища, стаи, озеленяване. Много ни хареса.
Първа английска е тотал щета. Отпада веднага като вариант, защото има Втора, а разликата е огромна
Испанската е средна работа. Старата част само посетихме.
Не е редно най- умните деца да нямат прекрасни условия. Визирам СМГ и Испанската
П.С.
Аз съм явно взискателна, защото и АК не ми хареса. Меко казано Grinning

# 216
  • София
Какво му е на СМГ, имат голям двор,  доколкото помня огромен салон,  сигурно и кабинетите са пооправили. Вероятно и в Испанската е така. Да, базата е несъмнено важна, ама  други неща не са ли по-важни..
А как реши, че най-умните деца учат в тези две упоменати  училища? По бала ли само? Ако да,  много умни учат и в доста други училища, дори извън вечно спряганите първи 10. Изкарват страхотен бал, но избират примерно някое частно (не АК даже, много деца с много висок бал си остават примерно в ПЧМГ) ) или училище по изкуствата с отделен прием. Отделно само единият бал не гарантира, че си умен..Форматът  на НВО е такъв, че позволява  на мотивирани, изпълнителни деца  с амбиция да изкарат висок бал. Но това не  е непременно еквивалент на най-умен. После по трасето някои от тях не са чак такива отличници и умници, някои даже сериозни затруднения изпитват я с математиката, я  с овладяването на нов език, я с друг предмет/и. А някои родители  на родителската трудничко преглъщат факта, че детето им далеч не е по-по-най в класа (който принципно се води еднороден  по критерия бал) и  сериозничко изостава.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 21:48 от пенсионирана русалка

# 217
Няма да влизам в обяснителен режим.
Споделих собствените си впечатления, защото имаше такива въпроси.
Училищата с най- висок бал за прием и при завършване не са тези, в които учат най- умните деца?????? Каква е цената, която плащат тези деца за съответните резултати е съвсем друга тема
Приятна вечер

# 218
  • София
Аз съм в недоумение какво не ви хареса в Испанската? И кой изобщо избира училище по база, а не по какво се учи и какви са резултатите?!

# 219
  • София
Съгласна съм с etomira. Това не е най-важното. Все ще изкарат 5 години. Повечето училища са прилични. Ние не сме учили в разкош, а сме станали хора.

Да споделя, че и ние решихме днес да се поразходим до някои училища, но най-вече, за да проучим транспорта до тях и за колко време горе -доли се стига.
Та първо отидохме до Елисавета Вазова, въпреки, че там не се гласува, но едната девойка си е харесала там специалности и искаше да я посетим, макар и само в двора😉.
След това минахме пътьом покрай 47 СУ. От там пеша се спуснахме до Търговско -банковата, която в някои части на сградата се достроява. Но там успяхме да влезем. Направи ми впечатление големите и обширни коридори. Стаите бяха с платнени бели щори, изцяло изчистени. Имам предвид, нямаше нищо по стените. Тоалетните са с клекала, ако някой се интересува.
Накрая продължихме към НДК и успяхме да влезем и във Френската.
Наборката, с която бях беше много впечатлена от нея. И както ме й беше в челните позиции, въпреки че в момента учи във френско училище, така реши, че ще я пише по-напред в желанията.
Аз точно това й обясних завръщане, че не само базата е важна, а че трябва много добре да помисли какво най-много иска да учи и й харесва и след това да ги подреди.
Та така си направихме доста дълга разходка, хапнахме сладолед, пийнахме по нещо и поне се разсея за малко.
Със сестра й бяхме ходили по други преди 3 седмици, но тя има други интереси и не мислят да са заедно. Но ще видим може накрая да размислят...

# 220
  • София
Ние минахме през Испанската и Френската. На втората ни учуди, че никъде не видяхме интерактивни дъски. Това все пак е ресурс. Испанската  - останахме с впечатлението, че гимназистите са само на последния етаж, така ли е? Там беше заключено и всъщност нищо не видяхме. И двете не ме впечатлиха особено. Лошото е, че нямаха отворени врати и не можахме да разпитаме за обмен, учители и т.н. Нито да добием впечатление от деца и учители. В това отношение в двете английски и НПМГ отворените врати ни бяха полезни.

# 221
  • Бургас
При нас едно от най-доброте училища в града е в доста лошо състояние. Скоро разбрах, че дори нямало климатици в стаите и децата недоволства от това. Въпреки това си е едно от най-желаните и е или на първо, или на второ място по бал.
За мен базата и местоположението няма значение,  ако трябва да съм честна. Знам че в София нещата са различни и разстоянията са големи и реално много време може да се губи в пътуване. Всеки си знае къде би било най-добре.
Аз не можах да пробутам упражнение повече днес, затова утре ще компенсира 😁
Нещо нервата взе да ме хваща много сериозно с тези външни и нямам търпение да минало всичко. И силно се надявам разсеяността и спокойствието да не му изиграят лоша шега, защото и резултатите на пробните му са +/- 20 точки.

# 222
Ние също минахме. Харесаха се втора английска (измести френската в желанията), френската и 35то (коментирали сме, че отвън е доста зле, но вътре беше просторно и ремонтирано). 22ро не се одобри. 12то ми се видя ок, Яворов си е тих, зелен квартал. Щерката го хареса, също. Важно ми беше да се видят част от резервите, за са стане ясно, че и те не са лоши и да има спокойствие, доколкото може. Но  желание да се правят тестове, няма никакво. Дано поне за следващи години ги издърпат напред тези изпити, че и по-малко дете имам. Краят на юни е безумно просто.

# 223
Брей, как съм ви изпуснала.
Моята днес е рожденичка, бяха на басейн, в момента има гости с преспиване, но с девойките са по уличките около къщата.
Хич не й пука, че наближават изпити.
Не знам, не знам.
До училище - ходих да гласувам. Какво да им гледам на базата, като не можеш да се срещнеш с учители и деца, то те правят училището.

За ФЕГ да кажа, че доста съм писала за минусите й. Голямата ми завърши тъкмо. В крайна сметка, много е доволна от профилите си, тя записа БЕЛ и философия, защото това й е интересно. Запази интереса тези две години, много беше доволна от преподавателите си. В началото на 12 клас категорично отказа да ходи на уроци за ДЗИ БЕЛ, каза, че преценява, че имат стабилна подготовка. Реших да я послушам, въпреки големите си съмнения. Оказа се права, изкара отличен. Това го казвам, не за да си хваля детето , а за да похваля ФЕГ, че все негативно съм се изказвала до момента. Което си е факт, си е факт.
Интерактивни дъски не си спомням дали имат, май имат в някои кабинети. Но не съм сигурна.
В Елисавета Вазова сме ходили на отворени врати с наборката миналата година. На мен страшно ми хареса, на нея - не. Та и едни отворени врати са относителна работа.

# 224
Така е, без учениците и учителите малко може да се научи.

Истината е, че повечето училища са доста стари като сгради и интериор и ме върнаха във времето на социализма. Всички които видях, бяха в стари сгради и с различно ниво на хигиена.

Поддържането на хигиена може да няма връзка с преподаването, но говори за "културата" и отношението на ръководството.

31во имат 2 аквариума с шарени рибки и отвън градина с рози и други растения отвън и добра хигиена, а други със стотици медали имаха отвратителна хигиена.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 00:19 от toplomliako

Общи условия

Активация на акаунт