Отговори
# 225
И ние направихме кръгче по избрани от списъка от у-ща. Рязко имаше отпаднали, подари не удобна локация, но наборката се влюби в рибите на 31-во Scream говорихме, че не интериора е важен, а нивото на преподаване. Според мен меродавни са резултатите на ДЗИ, сега ще гледам тази статистика. За мен учудващо 9 ФЕГ не беше много одобрена, а преди това ѝ беше номер 1. Каза, че ѝ се вижда зверски шумно и с малък двор Confused яд ме е, че сме изпуснали дните на отворени врати в Елисавета Вазова, защото и това у-ще е в списъка. Като цяло моята девойка няма много ориентир какво я влече, всичко зависи от резултатите. Клони към език, но нямала претенции Grin

# 226
  • София
мартеа, да е жива и здрава наборката! Да мечтае смело и да постига с лекота целите си. Да й е спорна и късметлийска новата лична година Flowers Four Leaf Clover

# 227
Здравейте, да попитам за медицинското за професионална гимназия, кога може да се извади, дали може да го извадя тази седмица или има някаква давност.
Понеже сега ми се очертават свободни дни и си помислих, че няма да е зледа я свърша и тази.

# 228
  • Варна
Има валидност - шест месеца. Издава се от личния лекар медицинско за работа.

# 229
  • European Union
Мартеа, да е живо и здраво наборчето! И да има късмет в живота.

За интерактивните дъски да кажа, че съвсем скоро във всяко училище ще има по поне 5, по програмата за стем.

# 230
Мартеа, на наборчето пожелавам здраве и късмет ! И спокойствие !
Божее, не остана, една седмица и това е . На мен все ми се струва, че не учи достатъчно , можеше повече, ама каквото такова . Още не го е обхванала паника, но доколкото го познавам- предстои . Не мисля да давам добавки или нещо леко успокоително, защото не знам как ще му подейства, да не се успокои прекалено пък Laughing
По нищо не е оформен

# 231
  • София
Костадинова, аз имам същия проблем. Моята тотално рухна. На последните пробни се справя много по-зле от преди и постоянно повтаря, че ще се провали. Вчера по МАТ е забила на първи модул и половината задачи ги играла на тото. Едвам успях да я стегна за втори. Говорихме си много за това, че независимо колко изкара тя е най-страхотното дете (това е факт) и ще я обичам и ще се гордея с нея. Казала съм на всички вкъщи, че до матурите искам само хубави неща да й се говорят, да се показва безусловна подкрепа и любов. От вчера й давам седатив пс, вярвам, че при нея е по-скоро плацебо ефект, но досега действа безотказно.
 За съжаление и аз съм на път да рухна, от това да гледам веселото ми прекрасно дете как ходи като привидение и плаче през ден. И аз съм на успокоителни (лекички разбира се).

# 232
Мартеа, късмет, успех и спокойствие на наборката!
Жоржи, ние ходихме в Елисавета Вазова на отворените врати, аз даже писах тогава - училището е хубаво, ремонтирано е (даже още дооправяха). Учителите и децата, които срещахме, много ни харесаха. Като локация не ни е най-доброто, но все пак ни допадна и ще е в списъка.
Ахони, стискам палци да се успокоят нещата при вас. Много е гадно, че децата така се стресират. Cry
Ние също пообиколихме някои от училищата, които са в списъка. Обиколката ни помогна най-вече с ориентацията откъм транспорт. За друго - не. На наборката все по-малко й пука, за всяко от обиколните вчера училища казваше: "Училище като училище, какво толкова?". Аз да му мисля явно.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 09:14 от Tisisat

# 233
Хора, помагайте по химия...
За това изравняване на химични уравнение как стават нещата, когато не участва само един елемент, а е съединение?
Господина от частните ни е болен, аз нищо не разбирам, а изпита е скоро... веднага след матурите...

# 234
Мартеа, честит рожден ден на девойката! Да е жива, здрава, успешна, спокойна и да има късмет!
И аз като Ahoney се опитвам да не му "намилам" много на набора и съм предупредила домашните да се държат добре. При нас е голям проблем със сестра му, която здраво я тресе пубертета вече и брат й е виновен за всичко .... Добавки също няма да давам, че и аз се притеснявам от нежелани ефекти Grinning

# 235
Хора, помагайте по химия...
За това изравняване на химични уравнение как стават нещата, когато не участва само един елемент, а е съединение?
Господина от частните ни е болен, аз нищо не разбирам, а изпита е скоро... веднага след матурите...

Поли, дай да го видим това уравнение Simple Smile

# 236
Точно вчера ми излезе реклама в фб за хомеопатия , добре са нацелили таргета
Скрит текст:

# 237
И ние го караме спокойно, надявам се да остане така до НВО-тата. Няма да я спирам от училище, те са първа смяна и няма да ги претоварят нещо, като гледам.   Ние борим шестица по математика, има 6 класното и шанс за 6 за срока.

# 238
Да е здрава и щастлива рожденичката!
Обсъждате условията в училищата - в градовете извън столицата така или иначе човек няма кой знае какъв избор и в името на желанито училище е склонен да преглътне евентуални недостатъци откъм инфраструктура. Но не виждам нищо лошо когато има избор, един от критериите да е и това. Има деца, които не могат да ходят в тоалетни, които им се виждат недостатъчно поддържани -това на пръв поглед не е кой знае какво, но при мое близко дете подобен проблем доведе след себе си и здравословен такъв преди време... Та чак глупаво не е да се интересува някой и от атмосферата в дадено училище, освен от учители и среда.

# 239
Мартея, да ти е жива и здрава девойката и късмет 🍀

Успокояващ факт за София е, че има много училища и ако детето има конкретни цели примерно даден език или профил има доста възможности (да, някои варират много откъм бал).
Ако искаш да се занимаваш с програмиране, винаги може да запишеш FMI /ТУ/ НБУ или telerik. Има безброй онлайн ресурси на топ световни университети. Така е в други сфери. Но тук е най-достъпно.

Ако искаш език, може на школа. Но тук инвестицията във време извън училище е по-голяма. Все пак това е средно образование и има по-голямо значение избора, ако няма да продължиш да учиш и средното ти дава професия, която се практикува без да учиш нагоре.

Ето един факт за децата, които са пред срив, като отидеш в университет, няма всички да са от Училище N1 от София.

А и в дадена професионална сфера, успешните хора не всички са от топ университети.

Според мен тази перспектива е важна децата да я знаят.

Общи условия

Активация на акаунт