Отговори
# 285
Ммм, моята мома нали я преместих след завършване на 6-ти клас, та един от положителните моменти в "новото"училище се оказа точно фактът, че има само една единствена учебна тетрадка - по МАТ. От нея пък са дали за домашно само 2 или 3 теста до сега. Ползата от учебните тетрадки за мен е съмнителна, понеже не съм видяла да провокира интерес и/или желание, а само досада (и в детето, и в мен).

# 286
Е, ползата от учебната тетрадка е ясна (поне във формата, в който се използва на много места - про форма) - да се захранят бюджетно издателствата на учебници. Същите, които са задължени да предоставят електронен вариант на учебниците до 7 клас, но като отидеш на сайта на МОН, е едно безобразие от линкове. Масово всички ги предоставят онлайн, което е различно, защото изисква активна връзка с интернет, а някои и допълнителна регистрация, приложения, абонаменти, кодове през учител към ученици и така всички участваме в една балкнска ламбада. Хубава работа, ама монска.

# 287
Каквото и да е, странна ми е такава готовност за съдействие от родител за подобно нещо. Още повече, че явно е по желание, щом е предоставен избор. Дори и да не е правилно да се изисква проформа тетрадката, това е явен сигнал към детето, че може да заобикаля правилата. Но всеки родител има свободата да го прави, разбира се. То да сте само вие....

# 288
  • София
Това не е сериозно с тетрадката, нали? Това трябва да е някаква шега, за да видите как ще реагираме....

# 289
Това е несериозно с оценка на попълнена тетрадка. По ФА искам да имат тетрадка, давам задача за домашна, в час се упражняваме, когато преподавах биология тетрадката я намирах за ненужна за самостоятелна работа и предпочитах задачите да споделя на дъската и да работят всички отколкото да купят тетрадка. На моето момче само по география им проверяват тетрадките имат по физика и химия, по математика не.

# 290
  • при моите любими
На някой изпратили ли са вече задачите и отговорите по МАТ от последния на Междучасие. Ако може да ми ги прати. Благодаря.

# 291
  • Варна
Ако е възможно и на мен?

# 292
Моят каза, че последния пробен на Регалия е бил лесен. И ако релания изпит е така, явно БЕЛ ще тежи кой ще влезе в така желаната от него физика.
За СМГ вече няма шанс има 5 по БЕЛ в училище. Оства НПМГ и 125то.
Взе да прави една 1ва част по БЕЛ сега от БГ учебник.
Незнам, защо но когато му дам пробен по БЕЛ се справя за около 77 - 80 точки. А на реални давани матури винаги е над 80. Дано и на реалния така се получи.

Моля, ако някой има задачите от последния пробен по МАТ на Междучасие да ми ги прати.

# 293
  • Бургас
Незнам, защо но когато му дам пробен по БЕЛ се справя за около 77 - 80 точки. А на реални давани матури винаги е над 80. Дано и на реалния така се получи.

Моля, ако някой има задачите от последния пробен по МАТ на Междучасие да ми ги прати.

При нас е обратно. Вкъщи си се справя много добре. Отива на пробна и все едно не е той.
Иначе и аз бих потърсила от някой тетрадка за пропуснати страници и даже скоро попитах дали някой има по химия, защото понякога не си попълва тетрадката. Честно, не вярвам, че точно това ще го научи, че може да заобикаля правила и няма да си пише останалите учебни тетрадки. Поне досега не е. А не е първа тетрадка, която аз или той сме търсили. Отношението към тези тетрадки е такова, защото децата ни се страят, попълват и накрая нямало значение. Случай от 5 клас - синът ми е между 5 и 6 за срока.  Госпожата му казва, че този срок ще му пише 5, но другия е сигурна,  че ще има 6, защото и ще проверява тетрадките. Дойде втория срок. Детето имаше 5, 33 и изобщо тетрадка не му беше поискана. Намрази госпожата,  намрази предмета и учебните тетрадки.
Иначе като цяло си пише редовно в тях, но се случва да пропусне.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 20:25 от *Sesil*

# 294
  • София
Не става въпрос дали тази точно тетрадка ще го научи да заобикаля правилата. Въпросът е принципен. Днес е тетрадка. Утре може да реши да пресече на забранено, защото е по-кратко и да го бутне кола. Вдругиден може да реши да кара със 100, вместо 50 и да убие човек. Това за правилата.От друга страна, тази тетрадка, дори да се абстрахираме от учебното й съдържание, учи, че дори нещо да ти е тегаво и тъпо, ако влиза в задълженията ти, трябва да го направиш. А ако не, понасяш си последствията.  Или казано накратко, действията или бездействието ни имат последици.

# 295
  • European Union
Или пък ни учи, че някои изисквания на началството са тъпи и не сме длъжни да ги изпълняваме сляпо. Винаги има  и друга гледна точка.

# 296
Абсолютно припознавам всичко, казано от Етомира! Точно за това говоря и аз. Няма малки или безобидни заобиколки на правилата, щом се касае за все още формиращ се детски характер. Но щом смятате, че е приемливо - ваше право. Ще си сърбаме попарата, която сами си дробим.

# 297
  • София
Добре, винаги има друга гледна точка. Но като изискването на началството е тъпо, отиваш и му го казваш. Не мамиш. Защото това, което дамата иска да направи, си е чиста измама.

# 298
Sisill, и при моя е същата работа / ако правилно съм те разбрала, де / На пробните,на които ходи в Регалия , и от помагала разни,които решава има по- малко точки от на даваните през годините НВО, които пуснаха в школо. И по двата предмета е така, та надявам си се и аз Grinning

# 299
  • Бургас
Не става въпрос дали тази точно тетрадка ще го научи да заобикаля правилата. Въпросът е принципен. Днес е тетрадка. Утре може да реши да пресече на забранено, защото е по-кратко и да го бутне кола. Вдругиден може да реши да кара със 100, вместо 50 и да убие човек. Това за правилата.От друга страна, тази тетрадка, дори да се абстрахираме от учебното й съдържание, учи, че дори нещо да ти е тегаво и тъпо, ако влиза в задълженията ти, трябва да го направиш. А ако не, понасяш си последствията.  Или казано накратко, действията или бездействието ни имат последици.

Да реши да кара със 100, вместо с 50, може да е спонтанно решение и на дете, което много редовно си е попълвало учебните тетрадки. И накрая за капак - убийство на пътя. Айде няма нужда от чак толкова драма.
Или да я убием съфорумката с камъни! Даже направо и мен, че я разбирам и не виждам чак такава драма.
Попитала е жената,  ако някой иска ще и прати, ако не - няма.
Децата трябва да се учат да се справят и по единия, и по другия начин! И то точно, защото са деца, а в света на възрастните не всяка прилежно вършена работа се оценява,  както и про децата, всъщност.
Пак да помоля за пробен по математика, ако има някой на междучасие.  
В четвъртък ще имам на ОТ и мога да изпратя, ако някой има интерес.

За малко да забравя! Честити да са наборките! Здрави, щастливи, да бъдат приети в желаните гимназии и да станат добри хора!

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 21:39 от *Sesil*

Общи условия

Активация на акаунт