Отговори
# 270
  • София
По-трудни изпити не означава всички задачи да са трудни. Една по-трудна задача във втори модул по мат и по две-три по-завъртени в първи модул и по двата предмета са напълно достатъчни за по-добро разслоение. Няма никакво значение дали ще влезеш в желаното училище с бал 400 или с бал 440 примерно.

# 271
Мен промяната в първи модул ме притеснява, по стария формат все нещо щеше да получи детето като точки при решаване, сега ако сбърка сметките и задачата грешна заради грешна подточка.

# 272
  • София
... Интересно какво ли е било днес  НВО за 10 клас - ето то е  без никакво значение...

Малко инфо от десетокласник от Испанската /ако е от значение/. Затруднил се е на тезата по Изворът на белоногата, не са я преговаряли скоро, общо взето малко изненада. Като цяло някои неща са били обидно лесни, втората част е била по-трудна. На резюмето каза, че се е справил добре, ще видим резулатата, де. Не я мисля тая матура аз много-много, както е и при тях, съвсем спокойно се занесе тази сутрин в училище. Никакво напрежение нямаше.
Другата седмица ни е зора.....

# 273
  • Бургас
Мен промяната в първи модул ме притеснява, по стария формат все нещо щеше да получи детето като точки при решаване, сега ако сбърка сметките и задачата грешна заради грешна подточка.

JMM, коя промяна?
Нали приеха да са със затворени отговори на първи модул? Може аз пак да не съм разбрала, разбира се. Детето няма да прилича на гората. 😁

# 274
Точно това с затворените отговори на последните задачи ме притеснява.

# 275
  • София
JMM, ако имаш предвид промяната от тази година в първи модул, преди се пишеше само отговор, без решение. Нямаше как да получи точки за решение. Сега е по-добре.

# 276
  • София
Да ви питам на шега, но ако някой се отзове, няма да откажа Simple Smile Случайно да искате да ни услужите с грозно попълнена  (момчешки почерк) учебна тетрадка по биология за утре? Не можело да ги оформят по някои предмети само с 2 оценки и ако представел попълнена въпросната тетрадка, ще му пишела 3-та оценка на нея или ще прави теста, който изпусна миналата седмица. На него, разбира се, нито му се попълват последните 10 урока накуп, нито му се прави тест и възнамерява да не влиза в часа, пък каквото ще да става. Мързи го, та го боли, чак се плаша колко не му пука за някои предмети, различни от Мат и Бел. Донякъде го разбирам, защото материалът, особено по биология, тази година е ужасно труден, то по какво ли е лесен...
И при вас ли тези учебни тетрадки им ги искат попълнени от край до край?

# 277
При нас искат накрая на първия срок и накрая на втория срок попълнени учебни тетрадки по всички предмети за да ги оформят. И моя пише наведнъж всеки път, че и оцветява контурни карти по география.

# 278
JMM, ако имаш предвид промяната от тази година в първи модул, преди се пишеше само отговор, без решение. Нямаше как да получи точки за решение. Сега е по-добре.
И аз предпочитам предишния вариант на матурата. В последните две, сравнително елементарни задачи, точки получаваха деца, които имат дори и малка представа какво правят. Сега точки може да получи всеки, който има малко повече късмет. Чета, че в първия модул е възможно да има 4-5 въпроса с по 4 точки. Едно грешно ограждане или недоглеждане като с "пред" и "преди" в 4-ти клас и точките отлетяха.
Във втори модул една или две по-трудни задачи отсяват знаещи от незнаещи. На пробните матури в училище децата останали да пишат по втори модул са под 30%. Верни отвори на трите задачи са дали много малко ученици. Повечето от тези 30% са направили бегъл опит за решаването им.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 19:27 от Taни

# 279
  • София
При нас искат накрая на първия срок и накрая на втория срок попълнени учебни тетрадки по всички предмети за да ги оформят. И моя пише наведнъж всеки път, че и оцветява контурни карти по география.

какво да кажа освен, браво на него!

# 280
Моето пък най-съвестно си попълва тетрадките през срока, казва, че други преписват през междучасия, но това попълване не му носи никакви позитиви. Само оцветяването на контурни карти му носи 6.

# 281
Дали някой има представа кога ще можем да видим данните по училища от тазгодишното ДЗИ?

# 282
Ани, а аз не на шега да попитам -мислите ли, че ще му направите услуга в случай, че намерите наистина някой да ви даде въпросната тетрадка? И защо въобще я  купувате ако няма да се попълва акуратно?
Не знам, от желанието си да ги улесняваме максимално, възпитаваме едни готованчета  и хора, които не свикват, че имат задължения. Тъжно.

# 283
  • София
Да, много е тъжно наистина, но не това, че ги мързи и че им е трудно, това е съвсем нормално, особено в момента. Тъжното е, че материалът е неадекватен и ги отблъсква от предмета. И бързате с обобщнията, не казах, че цялата не е попълнена, а само последните уроци и то само по този предмет.

# 284
  • European Union
Купуваме, защото учителите ги искат. За мен лично оцветяването на контурни карти не носи никаква полза. Същото е и с десетките учебни тетрадки и помагала. Ако учителят си върши работата, тетрадката ще се попълва всеки час. В противен случай е още едно досадно задължение на края на срока, което отнема време и не носи практическа полза. Да не говорим, че оценка се пише на попълнена тетрадка, а не на вярно попълнена тетрадка.

Общи условия

Активация на акаунт