Отговори
# 360
  • София
но онзи ден бях обвинена, че съм я родила Близнаци. Казва - кой нормален човек ражда дете Близнаци, знаеш ли колко ми е трудно, много се разсейвам и трудно избирам.
А горките Везни какво да кажат - уж и те се двоумят доста Simple Smile

И моята кака (юнски Близнак) е разпиляна. Но това е само за неща, които са маловажни за нея. Виж, за чат с приятел(к)и - винаги е на линия и не забравя. За козметика също няма пропуск - нито закъснява, нито пропуска.

# 361
poly_mnt111, обяснявам на моето момче по химия- когато има реакция между две вещества, техните йони се прегрупират. Йоните от едното вещество изместват йоните от др.вещество, защото са по-силни / имаше връзка с елемента в периодичната таблица мисля/. Винаги става прегрупиране, това е смисълът на реакцията. Карам го да помисли кои познати вещества вижда, че може да се получат след прегрупиране.
Напр. NaOH + HCl
Карам го да огледа какво от едното вещество може да реагира с другото-> Na+ “+” CL- -> NaCl
От останалите какво се получава: OH- “+” H+ -> H2O
Изравнява - колкото са йоните на един елемент от едната страна, толкова да има и от др.страна на уравнението.
В случая няма изравняване, защото напр.броим- в лявата страна на уравнението са 2Н- и в дясната 2Н.
Но трябва да се знае дали едно съединение съществува, за да се получи в резултат на химичната реакция.
Дано успях да обясня.
С тези мои обяснения докарваме 5 по химия 😀

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 09:09 от i_nenova

# 362
Всички въздушни сме така, ама ходи, обясни. Неслучайно цялата къща съм я облепила с листчета - по шкафове листчета, по бюра листчета, в хладилника листчета, обуваш си обувките - хоп! листчета.

# 363
Ха, ха, Мартеа, вярно за въздушните. И у дома е така, листчета, листчета, та чак плакати. Цветно ни е в къщата.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 09:46 от laurentin

# 364
  • София
Не е от зодията, кажете на децата. Всички са така. Наборката, телец, каза че била болна, има дизордер или подобно... Не помни, не може да се съсредоточи в едно нещо... И верно е така. Изнася й Joy

# 365
Абе не е до зодии, моята е телец и е също толкова разсеяна, все нещо е забравила или недогледала...
Натрупа им се вече доста напрежение на децата. Уж не се притеснява за училищните неща, но днес се събудила рано-рано от притеснение, че довечера /имат концерт с народните танци/ трябвало да сменя два костюма. Което е правила и преди и не е било проблем Laughing А сега -шашната. Явно просто другото избива тук сега. Понеже си бях купила едни капки Рескю на д-р Бах преди време, сутринта я почерпих няколко капки, но не знам въобще дали действат...

# 366
Добро утро

Едно клипче за БГ тинейджърите и зодиите 
https://www.tiktok.com/@dondonmcnair/video/7368380938570435873 забавно е

# 367
но онзи ден бях обвинена, че съм я родила Близнаци. Казва - кой нормален човек ражда дете Близнаци, знаеш ли колко ми е трудно, много се разсейвам и трудно избир

И моята кака (юнски Близнак) е разпиляна. Но това е само за неща, които са маловажни за нея. Виж, за чат с приятел(к)и - винаги е на линия и не забравя. За козметика също няма пропуск - нито закъснява, нито пропуска.
Все едно говориш за моята за козметика, разговори, а пък обещали сме нещо да купим и сме забравили напомня постоянно иначе е неорганизирана а е Зодия риби.

# 368
Часовник обикновен не смарт позволяват, дори електронен обикновен.

Поне така е било досега. На 4ти клас не е имало проблем.

# 369
  • София
Мен не ме обвинява, че съм я родила риби, обвинява ме, че аз съм се родила дева. Вие знаете ли какво е майка дева с дете риби? И като за капак си хванах и мъж рак, та всички да ми реват на главата и да ме обвиняват, че съм безчувствена.
Не лепя листчета. Това би ме влудило, а тя би ги заобичала и няма да разреши да ги махна никога, но няма да ги прочете.

# 370
Не помня честитих ли на последните рожденици - да са здрави, сбъдващи, удовлетворени от себе си (не само следващите седмици, а и занапред)!
Моето и то вкъщи, защото гърлото й се обади. Поне има време да оздравее. И аз не знам да натисна ли сега, да оставя да си почине ли (още не е психясала, поне видимо, но аз почнах да се събуждам с тази мисъл).
Сега още спи. Уроци има тази седмица и после край. Вече мечтая за море.
Моите и двамата са от тези без отсъствия до момента, та днес сефтосваме с нея. За часовник - само най-обикновен и да изглежда като такъв. Още в 4 клас съвсем обикновена смарт гривна я бяха помолили да я свали на нво. Времето трябва да го кажат (даже не знам дали не е протокол точно на кои минути и колко пъти да им съобщят). Но да не подведа някого. Ще се опитам да й говоря смело да пита, ако има въпрос, че е малко притеснителна или ако не чуе добре. Само вкъщи командори наред (скорпион, какво да се прави).

# 371
Хаха, Ахони, сестро,  с майки дева каквато и зодия да са ни децата, не им е лесно Laughing Ще има доста за какво да си говорят с психолога след време Sunglasses
И моят мъж е рак, изкарва ме извън кожата ми с неговото вечно спокойствие Close
Kbl, да оздравява бързо твоята девойка!

# 372
Да помоля за последният изпит по БЕЛ на Регалия + отговори, ако може, да ми го изпратите. Благодаря🌸

# 373
  • София
Рали, май действат. Аз взех бонбони за смучене и седмица по-късно е доста спокойна и каза, че вече два дни заспива лесно. Може и плацебо ефект да е, не знам. Важното е, че видимо е по-спокойна.
За мен си взех мента, глог и валериан. Та и двете си пием хапчетата.

# 374
Костадинова, отиди при учителките по бел и математика, обясни им ситуацията с детето и ги помоли да я оформят в седмицата след НВО. Ще проявят разбиране, сигурна съм Simple Smile
Честити да са рождениците, да имат много късмет!
Моят е последният неизпитан по математика и поради тази причина, макар че е освободен, ще ходи само за БЕЛ ш математика, което разкъсва програмата му, но няма как. Издъни се още в началото на втори срок с четворка на учебната тетрадка, в която имаше доста нерешени задачи (беше предупреден от мен, че госпожата я събира изненадващо по някое време) и сега си носи последствията за това.

Общи условия

Активация на акаунт