Отговори
# 330
Пак ще се оплаквам от борбата с химията, понеже цял ден бяхме в движение и не можах да напиша.
Изравняване на химично уравнение - когато е само с едно вещество или съединение, или, както се казва е лесно и го прави какво се получава и изравняването, напр. 2Na+ S  -⟨ Na2S (  Na2 - 2 е индекс долу ).
Ама, когато е някакво съединение + друго съединение, не е ясно нито как се получава, нито как се изравнява...
напр.
NaOH + HCl -
Или
NaOH + CO2-
Ако някои може да ми обясни какъв е метода, не самия отговор...
И двете ми котки с разлика няколко дни легнаха върху сборника , който беше на масата на теза от " Неразделни " - " за сърцата, що се любят и смъртта не е раздяла ".

# 331
Добро утро ние пък трябва да пишем плановете по изобразително изкуство след НВОтата, което е пълен абсурд според мен за план по този предмет. Много бързо пишете и не мога да ви прочета. Аз бях приготвила на моята котка листчета за тезите, но от няколко дни е във ветеринарната клиника и наборката много страда, че го няма , дано се оправя драмата е голяма, че е болен да не му се случи и друго незнам как ще го преживее ако стане нещо преди изпитите голяма любов са двамата .

# 332
  • София
Сега е рано да ходя да ровя, ще събудя и куче и деца, но последният ПИ Регалия беше, "ръце в окови " " нашия изгубен рай" от последния стих на Заточеници, Яворов... По спомен това... Grinning       
       Не остана, с тази мисъл се събуждам....

# 333
  • Sofia
"...простираме ръце в окови
към нашия загубен рай..."

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 08:32 от aniK

# 334
Теза за "нашият изгубен рай" от "Заточеници" се е падала вече (мисля, че през 2014 г.), което не означава, че я изключваме, но досега не е даван два пъти един и същ цитат.

# 335
Добро утро. Ей на , както и очаквах дъщеря ми "прегря" . И сега? Вчера учителят по математика каза , че  направо е изключила "веригата". Какво да правя? Днес няма да я пусна на училище , но проблемът е и ,че по нищо не е оформена. Направо превъртам седя и гледам и аз в една точка .
Извинявам се , ако съм досадила с моите оплаквания,ама така ми става малко по-леко.

# 336
Добро утро. Ей на , както и очаквах дъщеря ми "прегря" . И сега? Вчера учителят по математика каза , че  направо е изключила "веригата". Какво да правя? Днес няма да я пусна на училище , но проблемът е и ,че по нищо не е оформена. Направо превъртам седя и гледам и аз в една точка .
Извинявам се , ако съм досадила с моите оплаквания,ама така ми става малко по-леко.

И моята не е оформена все още. Не е ходила на училище миналата седмица, няма да ходи и тази, с изключение на сряда. Не защото съм я пуснала "в отпуск", а защото ходи в НУИИ. Аз, обаче, съм спокойна - има достатъчно оценки по всички предмети. Да я оформят както искат. Не се притеснявайте и вие, това ще помогне и на детето. Не знам как е във вашето училище, но в нашето може винаги да се говори с преподавателя, който и да е той, ако има притеснения.

# 337
  • при моите любими
Ще я оформят ако трябва след матурите. Оставете я да си почине, отидете на кино, разходете се заедно, ако е възможно да не сяда да учи изобщо поне 1-2 дни. Според мен това е най-доброто решение на този етап.

# 338
Благодаря момичета, с вас ми става по - леко. Точно мисля как да протече днешния ден. Аз също ще си пусна за днес отпуска  за да съм с нея. Ще се опитам да я успокоя. Вчера съвсем се притесних ,когато учителят по математика каза да отложим уроци . Ще имат само един ,през който ще й припомни някои неща без да я кара да решава задачи.

# 339
Точно така Blush Без учене и волна програма, за да може да се разсее. Съгласна съм напълно.
Между другото ми се струва, че децата ни някак са по-натоварени от нас навремето. Не знам дали съм права, просто не помня да съм се мъчила толкова.

# 340
Точно така Blush Без учене и волна програма, за да може да се разсее. Съгласна съм напълно.
Между другото ми се струва, че децата ни някак са по-натоварени от нас навремето. Не знам дали съм права, просто не помня да съм се мъчила толкова.
Абсолютно вярно. Спомням си ,че се прибирах от училище научавах за следващия ден и след това изчезвах по улиците. Беше спокойно и безгрижно. А сега уроци, школи ,училище ,спорт , по 7 дни в седмицата . Имам чувството , че е някакъв ад. И то е АД

# 341
Пак ще се оплаквам от борбата с химията, понеже цял ден бяхме в движение и не можах да напиша.
Изравняване на химично уравнение - когато е само с едно вещество или съединение, или, както се казва е лесно и го прави какво се получава и изравняването, напр. 2Na+ S  -⟨ Na2S (  Na2 - 2 е индекс долу ).
Ама, когато е някакво съединение + друго съединение, не е ясно нито как се получава, нито как се изравнява...
напр.
NaOH + HCl -
Или
NaOH + CO2-
Ако някои може да ми обясни какъв е метода, не самия отговор...
И двете ми котки с разлика няколко дни легнаха върху сборника , който беше на масата на теза от " Неразделни " - " за сърцата, що се любят и смъртта не е раздяла ".

Гледате какви са участващите в уравнението съставки и по колко броя:
NaOH има по един от Na, един O и един водород, при солната киселина HCl има пак един водорои и един хлор.
Тоест имаме от всички други по само един атом, а от водородните са два. За да е изравнено, всички те трябва да се появят и от другата страна при новите съединения, демек
NaOH+HCl -> NaCl + H2O

Другото е доста по-сложно за обяснение, но идеята е да не остава нищо несвързано от двете страни.

# 342
  • София
Никоя от нас не спи... Joy

# 343
Съдействам за бързото докарване до финал на темата, че не остана 😎

# 344
Ставам в 5 и започвам с кафето .Как да спя? Луда работа. Вечер до 10,30 съм с бЕлото , както го наричат тук Simple Smile
Ей това НВО зависима ще ме направи

Общи условия

Активация на акаунт