Отговори
# 690
Не не 265 няма да дам. Аз попитах по-горе, дали 4-5 са много на ден или 2 са достатъчни.  Или пък през ден да му давам.
В математиката за да се затвърди даден материал се решават много задачи. Колкото повече решаваш, толкова по-добър ставаш. То май с всяко нещо е така Simple Smile
За да вижда сам решението на задачата, детето трява да е оттренила този тип задачи. Хубавото на задачите за движение е, че в тях всичко е логика и две формули. Ако е схванал логиката, тябва да се научи да прилага формулите. Две задачи са крайно недостатъчни.
Пък в даването през ден, при положене че остават 4 дни, смисъл аз лично не виждам.
Ако това е неговият препъни камък и сте намерили този пропуск, защо да не го запълните.
За 4 дни по 5 задачи са 20 задачи, не мсиля че биха му се опънали.

Не знам как сте вие в реалният живот, но аз след много работа и стрес ако остана без такава сииилно се отпускам Simple Smile

# 691
Благодаря за картите Simple Smile
Аз оставих наборката вкъщи тези дни - има достатъчно оценки, ползвала е за цялата година 1 ден по семейни причини. Преговаря в момента произведенията по литература от 6 клас. Намерих и два варианта за изходно ниво на Просвета
По-късно ще преговаряме по картите.

Грешките в сметките продължават 130:2=75, 17.17=189, пропуснат x  на следващ ред в уравнението...
Но пък много ме накефи обратната връзка от последния пробен по математика
Скрит текст:

# 692
Не не 265 няма да дам. Аз попитах по-горе, дали 4-5 са много на ден или 2 са достатъчни.  Или пък през ден да му давам.
как разбирам дали е разбрал.
Решаваме заедно. Почивка 10 мин. Вода таолетна малко разсейване.
Вземам решението и го карам да реши същата задача без да гледа как сме го решили преди малко. После да ми я обясни.
Ако мине това давам още 2 задачи.
Ако ги реши - на следващият ден започвам с една от 2те задачи които е решил предния ден да видя дали ще я реши от рас или ще забие.
Понякога наистина уж разбират и решават задачите докато им е прясно, после обаче не могат да се справят.
Тогава го карам той да разсъждава на глас. и го насочвам как да мисли.

# 693
  • Варна
как разбирам дали е разбрал.
Решаваме заедно. Почивка 10 мин. Вода таолетна малко разсейване.
Вземам решението и го карам да реши същата задача без да гледа как сме го решили преди малко. После да ми я обясни.
Ако мине това давам още 2 задачи.
Ако ги реши - на следващият ден започвам с една от 2те задачи които е решил предния ден да видя дали ще я реши от рас или ще забие.
Понякога наистина уж разбират и решават задачите докато им е прясно, после обаче не могат да се справят.
Тогава го карам той да разсъждава на глас. и го насочвам как да мисли.
Шапка ви свалям за търпението и последователността. При нас е пълен хаос. Вчера е разбрал, днес - няма никакъв спомен, а на следващия ден - изненадващо знае дори повече от мен и ми оправя грешките. Май само моите грешки в сметките и логиката му действат мотивиращо. Всичко останало, което се отнася до математика най-вече, е повече от скучно и досадно.

# 694
  • София
За да се осмисли/разбере даден материал ( в случая  задачите за движение), не е важно само количеството. Даже  е по-маловажно то в сравнение с  вида на задачата - трябва да се дават различни, за да се "разчупи" детето и да види нещата в цялост.  А при задачите за път  има много варианти - със среща нейде по трасето при тръгване на двама един срещу  друг,  с разстояние между двамата  преди/след засичането, със застигане и изпреварване при старт от една точка,  с течение  (по вода или въздух),   с изминаването на пътя от едно единствено превозно средство на  два етапа с различни скорости и за различно време, такива с престои, с  наложили се удължавания на пътя заради ремонтни дейности и т.н..Та да, трябва да се решава доста, но и да е разнообразно, а не само еднотипни задачи до откат. Понеже  повторението е  майка на знанието, да, ама и баща на ....

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 13:13 от пенсионирана русалка

# 695
  • Бургас
Благодаря ти, пенсионирана русалка. Благодаря и на съфорумката, която ми писа на лично! 😘
Сега подбирам 2 по-елементарни за примери, а после ще вмъкна със спиране и т.н.

# 696
Момичета, благодаря на всички, които ми писаха на лично с моята "драма" за компютърджийските училища.
Малко остана! 🫣

# 697
  • у дома
Смеси,сплави и разтвори не на се падали нито в,1 нито във 2 част/което не пречи да се паднат/ в 1 част се е падало във вид на пропорция-мързи ме,да,я търся,но се решаваше като пропорция,не с табличка .

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 22:29 от svetlaem

# 698
  • София
Смеси,сплави и разтвори не на се падали нито в,1 нито във 2 часъ/което не пречи да се паднат/ в 1 част се е падало във вид на пропорция-мързи ме,да,я търся,но се решаваше като пропорция,не с тсбличка .
2012 май, не че съм гледала.. Спомням си само, че съседчето мрънкаше, че е сбъркало нещо с някаква захар в сироп или нещо такова. Simple Smile А то гарантирано държа НВО  през 2012.

# 699
Момичета, благодаря на всички, които ми писаха на лично с моята "драма" за компютърджийските училища.
Малко остана! 🫣
Сподели с нас съветите, ако може  Simple Smile
Надявам се моята все пак да се замисли към тези специалности, пък каквото стане Simple Smile

Скрит текст:
В математиката за да се затвърди даден материал се решават много задачи. Колкото повече решаваш, толкова по-добър ставаш. То май с всяко нещо е така Simple Smile
За да вижда сам решението на задачата, детето трява да е оттренила този тип задачи. Хубавото на задачите за движение е, че в тях всичко е логика и две формули. Ако е схванал логиката, тябва да се научи да прилага формулите. Две задачи са крайно недостатъчни.
Пък в даването през ден, при положене че остават 4 дни, смисъл аз лично не виждам.
Ако това е неговият препъни камък и сте намерили този пропуск, защо да не го запълните.
За 4 дни по 5 задачи са 20 задачи, не мсиля че биха му се опънали.

Не знам как сте вие в реалният живот, но аз след много работа и стрес ако остана без такава сииилно се отпускам Simple Smile
Моля, ако може набързо да драснеш за двете формули и логика, че и моята вчера се оказа, че тези хич не ги умее Flushed
Да й дам някаква насока за посоката на решаване.
Благодаря ти Heart

# 700
Трябваше и аз да го освободя тази седмица Sad
При оценки 3,6,6 го изпитала по биология - въпреки, че му казала в Понеделник, че ще му остави 5.
Та единият върос го знаел другия не - 4ка
И сега май ще му остави 4ка
Много ме е яд трябва му за 125то като балообразуваща.
Гледам че миналата година минималния бал е скочил с 50 точки спрямо 2022. И сега, ако скочи с толкова и с тази 4ка - направо резервен вариант с физика нямаме Sad
Казала му Понеделник може пак да го изпита, но незнам дали си заслужава...

# 701
В по-задни страници някой беше споменал някакви билкови бонбонки за успокоение. Може ли да ми препоръчате някакви, от които  сте доволни? Само за тези на Бах съм чувала.

# 702
Здравейте, аз само ви чета, ама реших да задам един тъп въпрос. Пък и нали да се приключи темата 😅(то и аз вече ритуали ще търся, последните години не пия, ама ще се заредя за двата дена преди изпитите). Та - къде ги виждате стаите? На моя синковец са му дали една служебна бележка, че ще се яви на тази и тази дата, час и предмет. На infopriem ли трябва да проверя?
Желая спокойствие на вас и децата!

# 703
  • София
Как ви звучи на 20-и изходно ниво? Интересно кой ще го прави.

# 704
  • София
Сали, това е някакво безумие. Кому е нужно.
Нашата по математика пък от другата седмица отива да проверява матурите на десети клас и ще има заместнички. В нашия случай това е супер, но принципно ми се струва нередно да зарежеш седмокласниците последната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт