Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 083
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Жените в Кения не се третират зле, но много от тях живеят в колиби без течаща вода, така е.Малка вметка, за да сме коректни.Два пъти съм била в Кения( върнах се преди 2 седмици от там), имам приятели кенийци също.

# 346
Ва Ва това е измивния. Можеж да мажеш и с Вагизан. Аз съм доволна.

# 347
Цикатридина за мазане външно.

# 348
Аз пак с въпрос.
След проблемите ми с ежедневните превръзки си взех смрадлика и определено има ефект. Взех и розалгин.
Обаче сега имам друг проблем или може би на това се дължи проблемът ми с раздразнението - външно интимната зона е много суха. Гинекологът ми изписа глобули за вътрешно овлажняване, които още не съм започнала, защото утре трябва да сложа Гиназол.
Та се чудя дали някой интимен гел или пяна (видях, че Гинексид имат формула Менопауза) биха ми помогнали с тази сухота или ако имате други предложения.
По спомен Мими май беше писала за някакъв измиващ, от който е доволна.
Благодаря

И розалгина и смрадликата силно изсушават кожата.
А защо не пробвате един период да се миете само с вода? Скачате от едната крайност в другата, а там долу има специфична флора, която иска определена среда, за да се радваме на добро здраве. И никаква ароматизирана и избелена тоалетна хартия не ползвайте..

# 349
Външната сухота я оправих с мазане с цикатридина и крем здраве. Всъщност здравето помогна повече от цикатридината.

# 350
Вагисана е много приятен, омекотява, не цапа.

# 351
А аз препоръчвам това с две ръце! Каквото съм намазала с него, всичко е оправяло!

https://vitassin.eu/product/krem-vitasin-geranievo-maslo-50ml
Взимам специално този вид с гераниево масло. В аптеки Софармаси го има на цена 6 лева.

# 352
Витасин е супер крем, потвърждавам.

# 353
А аз препоръчвам това с две ръце! Каквото съм намазала с него, всичко е оправяло!

https://vitassin.eu/product/krem-vitasin-geranievo-maslo-50ml
Взимам специално този вид с гераниево масло. В аптеки Софармаси го има на цена 6 лева.

За упорити пъпки има ли ефект?
Бяхме на дерматолог, изписаха разни мазила на дъщеря ми, засега ефект няма, а ги използва вече 3 месеца.

# 354
За упорити пъпки има ли ефект?
Бяхме на дерматолог, изписаха разни мазила на дъщеря ми, засега ефект няма, а ги използва вече 3 месеца.
Има. Мазала съм такива няколко дни вечер преди лягане и са се оправяли.

# 355
  • Враца
При миене само с вода, без смрадлика и розалгин имаше едно парене. Ще ги спря днес и си купих това.
Но съм в такава каша вече, че нещо предавам фронта Sad

Да питам и друго - колко време след лечение може да се направи микробиология, която да даде достоверен резултат?

За Витасин съм чувала, че помага и при хемороиди.

# 356
На мен гинеколога ми е изписвал това, имаше ефект:
https://galen.bg/linola-fet-n-krem-50gr-volf

# 357
Привет! Присъединявам се и аз към вас. Имам един въпрос, като предварително уточнявам, че ще посетя гинеколог. Миналата година бях на 49 години и Юли месец ми беше последната менструация. Единадесет месеца по-късно, последната седмица на Юни ми дойде менструация, съвсем нормална като продължителност и обилност. Всичко мина и днес забелязвам, че имам слабо кървене. От години нося ежедневни превръзки, но тази сутрин осъмнах със зачервяване, сърбеж и парене при уриниране, наред с кървенето. Сутринта си купих Клотримазол да се мажа, докато стигна другата седмица до гинеколог. Въпросът ми е, дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв тип кървене толкова скоро след менструация, а тъкмо си мислех, че след един месец ще се похваля с официална менопауза.

# 358
От доста време използвам Мелажин за измиване. С масло от чаено дърво е, много съм доволна.

Линка е произволен - https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6506

# 359
Леми, за какво точно ти е изписван този крем от гинеколог? На мен ми е изписван от дерматолог за някаква суха кожа на краката преди много време.

Общи условия

Активация на акаунт