Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 120
  • 747
  •   2
Отговори
# 300
Възможно е да не са мазнини 5 кг., а да има и много задържана вода. Поначало съм с тежък цикъл, и това е една от екстрите, плюс акне. Лично аз избягвам всичко пикантно, солено и захарно и тия моментни "екстри" отминават сами.

# 301
Stravinski, и аз подкрепям мнението на Стела.
А относно "инсулин в граница", ако си правила изследването в някоя от лабораториите, които дават горна граница 25, още по-зле. Някои поне го поправиха на до 10. Тези с референтни 3-25 кога ще го променят, не знам....

# 302
  • Враца
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.

Преди 2 седмици ми взеха цитонамазка и лекарят каза, че има някакво течение. изписа ми две глобули Залаин през седмица и Имухелт фемин. Но след това лекарят излезе в отпуска и нямам връзка. Миналата седмица смених (да му се не види и от тъпите ми идеи) ежедневните превръзки. След около 2 дни започна дискомфорт външно - парене, иглички, но без сърбеж. Купих си на своя глава 3 капсули флукорик и ги изпих по схемата на лекаря от преди години. паренето продължи, купих си канестен и започнах да мажа, ефект нула. Няма зачервяване, спрях всички ежедневни превръзки. Във вторник си купих вагизан крем и започнах с него по три пъти на ден. Вчера за първи път се почувствах добре, днес обаче пак съм на изходна позиция.
Писах на лекаря за преглед и евентуално микробиология, но нямам отговор, а днес е вече петък, дори не знам дали се е върнала от отпуска.
Някой да се е сблъсквал с това, чудя се дали не може да е от жегите, много се потя и да съм се протрила, не знам, вече в чудо се виждам. Видях лактацид за измиване антибактериален и се чудя дали да го взема.

# 303
Може да е алергична реакция от превръзките, случвало ми се е.

# 304
wa_wa, аз съм изпадала 2 пъти в такива ситуации и съм се оправяла с промивки със смрадлика. Това ми го е казвал старият ми гинеколог, който вече е покойник.

# 305
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.

Преди 2 седмици ми взеха цитонамазка и лекарят каза, че има някакво течение. изписа ми две глобули Залаин през седмица и Имухелт фемин. Но след това лекарят излезе в отпуска и нямам връзка. Миналата седмица смених (да му се не види и от тъпите ми идеи) ежедневните превръзки. След около 2 дни започна дискомфорт външно - парене, иглички, но без сърбеж. Купих си на своя глава 3 капсули флукорик и ги изпих по схемата на лекаря от преди години. паренето продължи, купих си канестен и започнах да мажа, ефект нула. Няма зачервяване, спрях всички ежедневни превръзки. Във вторник си купих вагизан крем и започнах с него по три пъти на ден. Вчера за първи път се почувствах добре, днес обаче пак съм на изходна позиция.
Писах на лекаря за преглед и евентуално микробиология, но нямам отговор, а днес е вече петък, дори не знам дали се е върнала от отпуска.
Някой да се е сблъсквал с това, чудя се дали не може да е от жегите, много се потя и да съм се протрила, не знам, вече в чудо се виждам. Видях лактацид за измиване антибактериален и се чудя дали да го взема.

Може да е от превръзките- избягвайте ароматизирани и копринени особено в жегите. За облекчение ползвайте сода във водата за измиване и аз съм доволна от Гинексид. Смрадликата също ще помогне.

# 306
  • Враца
Благодаря момичета, страхотни сте Flowers Hibiscus.
Ще си взема смрадлика и започвам, защото вече направо не издържам, невероятен тормоз е. Само се ядосвам, че не питах по-рано, но ще си знам вече.

# 307
Stravinski, хайде да видим кортизола? Трикратен тест в слюнка или събиране на урина 24 часа. Убедена съм, че кортизола е проблема.
Повече ти е стреса.

Според мен проблема ти не е много дълбок. И може да се реши + да забременееш /моля не ме упреквай, че давам напразни надежди. Искренно ти пожелавам да забременееш!/

Моя приятелка имаше почти същите проблеми като теб и ако щете вярвайте, но забеременя с бягане сутрин, което нормализира Хашимотото, големите мускули поглъщат инсулина, диета да отслабнеш ако имаш наднормени килограми, без глутен и без млечни да свалим възпалението,
биеше си фраксепарин и вече си имаме живо и здраво момиченце! Бяга без да прекалява до 4 месец и тогава почна лекарства за щитовидната от репродуктивен ендокринолог.
Няма как тук във форума да сме по-знаещи от ендокринолог и гинеколог, но това дето ти е наговорил този лекар са гадости, които трябва да забравиш и да почнеш наново да търсиш решение.
Ако знаеш аз какви неща съм чувала от момиче как няма да имам деца и тем подобни, ама не познаха.

# 308
Инсулин в горна граница въобще не е добре. На гладно трябва да е около 4-5-6.
И въобще, това "в норма" е много относително. Гледа се стойностите да са оптимални, а не просто в норма.

Особено важи за щитовидни хормони. Те трябва да са в горна 1/3 на реф.стойности, за да са оптимални. И говоря за т3 и т4, а не за масово гледаният ТСХ.
Ако тези хормони не са наред, може и до депресия да се стигне, това е един от симптомите на хипофункцията. И недостатъчния вит.Д също. Нищо не каза за изследвани витамини. Понякога разковничето е в тях, но масово се мятат антидепресанти за пиене.

И режима колко е нисковъглехидратен, не е ясно. Всеки си има собствено търкуване за вгх-те и всъщност не осъзнава, че яде повече от тях.

Акне по брадичка и челюст, с подкожни и болезнени пъпки, се свързва с висок прогестерон.

Благодаря ви от сърце, момичета, просто съм в такава безизходица, че ми се реве. Ням ада цитирам всички, за да не стане твърде голям спам. Прикачвам скрийншоти на изследванията.

Нисковъглеидратен - до около 30 гр въглехидрат на ден. По някога, обаче не издържам и ям някой плод, примерно. Инсулинът ми е 5.5.

Вит. Д не съм пускала този път, но март беше добре - не помня колко точно, след 6-месечен, ежедневен прием на 30 капки "Вигантол". Кортизол, признавам си, не съм изследвала. 67 кг съм в момента, като преди да се прецакам с тоя Витекс, бах стигнала прекрасните 60 и се чувствах отлично. нямам СПКЯ, само задържаните фоликули и липсата вече 10ти ден на цикъл.

Относно това, че не сте по-знаещи не е така, защото направо животът ми е спасен от четене в този и други форуми, относно грижите по заболяванията. Никой лекар, за съжаление, не успя да ми помогне до такава степен. Благодаря от сърце, много съм отчаяна вече.

# 309
Ами, мисля че си здрава жена с Хашимото, което прави трудно забременяването.
Ходила ли си при проф. Катя Тодорова или проф. Конова - изключителни лекарки и жени?
----- Премахвам въпрос за сурогатно майчинство ----

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 23:47 от the Дорис

# 310
Че сурогатно майчинство разрещено ли е в Бя?

# 311
И аз щях да напиша същото mimi.7299 - законно не е разрешено.

# 312
Хашимотото не е проблем за забременяване и износване, ако имате адекватно лечение.Аз съм с Хашимото и имам три здрави деца, едно спонтанно забременяване и другите са след ин витро. Хашимотото е проблем за самото забременяване, защото може да не се стига до овулация, а фоликулите да лутенизират. В Случая по-горе, трябва да се обърне внимание на ниския фТ4.От инсулинова не разбирам, но гледайки изследванията, не мисля че е овладяна инсулиновата.
Дорис, аз съм ходила и при двете, нищо невероятно не видях в тях.
ФСХ и ЛХ на кой ден са правени? Съотношението между двата трябва да е 1:1 до 1:1,5 в полза на ЛХ, тук е обратното ЛХ е по-ниско трябва да се разбере защо.

# 313
И аз имам толкова, абсолютно без намеса, вкл по време на забременяване не пиех нищо.

# 314
mmm_st, ако имаш по-добър лекар - препоръчай го.
Кое в изследванията тълкуваш, че ИР не е овладяна? Виждам само гликиран хемоглобин в норма. Не, че на мен ИР ми попречи да забременя и износя.

Общи условия

Активация на акаунт