Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 079
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, не знам в тази тема ли беше, но някой беше споменал за добавка (магнезий и калий), която лекар е предписал при аритмия.

Ако е било тук, ще съм благодарна да ми припомните името на медикамента Blush

# 376
Преди много ниски въглехидрати, при някои жени цикъла спира, независимо от възрастта.
Не е нормално, защото организма показва, че така нещата не са наред.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 14:47 от Lemy

# 377
При мен се нормализира. Тъй като повечето въглехидрати (например зърнените храни) са богати на витамини от групата Б, а те са свързани с хормона на растежа - лигавицата съответно се стимулира да се разраства. Оттам обилен цикъл.

# 378
Той и инсулинът поначало си е растежен, та и него като държиш нисък също не провокираш да расте излишно много.

# 379
Знам,че въпросът ми не е за тука,обаче понеже има доста хора,препатили различни неща,ще попитам,с риск да си навлека гнева на хората. Не можах да открия инфо в интернет и затова.
Ако човек е лежащо болен и го изпишат от болницата пак така,но трябва да ходи на хемодиализа ,как е възможно да стане това,защото според мен -никак. Двете неща съвпаднаха -да не може да стане и да се започне диализа.
Нито има кой да я разнася на носилка,нито как с носилката да пътува в бусче до друг град за диализа(в дълбоката провинция)

# 380
Хемодиализата може да се прави само в специализирано болнично заведение, с необходимата апаратура.
Квартира, роднини в този град, инвалидна количка, болногледач. Тези неща ми хрумват. В провинцията няма и частни линейки.
Или се прибира човекът в по-голям град, при роднини и същите неща.
Всички варианти искат пари, време и грижа, за да остане човекът жив.

# 381
Няма роднини в никакъв такъв голям град. Нито такива възможности наемане на квартири,плащане на частни линейки, плащане на болногледачи и тн.... Това са страшно много пари.

# 382
Това ви е единственият друг вариант. Ако е възможно в този случай.
Без диализа, ако наистина има нужда от такава човекът, не искам да съм груба, но няма шанс.
https://bntnews.bg/news/obuchavat-pacienti-kak-da-prilagat-diali … -1269366news.html

# 383
  • София
Мрън-мрън, пак ми дойде. На 26тия ден.
Аз по принцип хапвам малко въглехидрати, но хапвам - ориз, паста...

# 384
Мрън-мрън, пак ми дойде. На 26тия ден.
Аз по принцип хапвам малко въглехидрати, но хапвам - ориз, паста...

Не са малко значи.
Въглехидрат не са само бонбони и торти Wink

# 385
При мен цикъл нямаше 48 дни и се появи сега ( на 46 год.съм ) , изглежда си нормален , чудя се да ходя ли при ендокринолог или не ...

# 386
  • София
Вал, избери си някаква добавка - с основна съставка Витекс, Ямс или Соя и си я пий редовно.
На мен най-много ми пасна соята.

# 387
Вал, избери си някаква добавка - с основна съставка Витекс, Ямс или Соя и си я пий редовно.
На мен най-много ми пасна соята.

Tи вдигаш със соята естрогена и се оплакваш, че ти идва на 26 ден. Пробвай вдигни прогестерона и виж на кой ден ще ти идва.

the_demon, съседката ми бе така - на легло и на хемодиализа. С количка я извеждаше сина и, в колата, в болницата  и обратно. 3-4 години всяка седмица я водеше. Няма как някой да влезе пожизнено в болница, докато си отиде.

# 388
Знам ,че няма как до живот в болница, благодаря,затова попитах. Ще трябва да се наеме човек явно за тая работа,защото няма кой от близките роднини да я носи от 2 етаж на блок....Даже по 2 ще трябват...Кошмар.

# 389
Добро утро, момичета  - някоя от вас ползва ли колаген на прах или течен, да препоръча ? Искам да си го слагам в кафето по някое време, през деня, че да редуцирам малко таблетките ...

Общи условия

Активация на акаунт