Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 606
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Витамин Д се пие целогодишно, като се следят нивата, но те падат толкова бързо, че аз лично спирам малко да пия, чак като стигна 100.
Лавандула и на мен ми действа успокояващо и си пия 2-3 капки вечер, заспивам след половин час като отрязана.
Овулация - цял живот на 8-9 ден. Сега вече нямам идея кога е и дали е. Sweat Smile

# 586
И как излезе тая нова мода последните години да се пие вит. Д. Едно време на никой не му хрумваше!?

# 587
  • Пловдив
Сега масово сме с недостиг...и вит.Д и В 12.

# 588
И защо така?

# 589
Чак за мода не го смятам. А за "едно време"... развива се и медицината, като всяка друга наука. Съответно и вижданията кое колко е важно и колко трябва да бъде, също могат да се променят. И магнезий не съм чула някой да взема редовно като малка, камо ли така масово. Което не ме спира да смятам че за кажи-речи всеки е по-добре да взема, отколкото да не взема. И за кръвна захар по-различни нива са се считали за приемливи, горната граница сега е друга. И за много други неща.
Ти си решаваш дали да вземаш, разбира се, никой не е седнал лично да те кара, то и не може. Сподели че се чудиш, съответно сме си помислили че искаш мнение по това.

# 590
  • Пловдив
И защо така?
амиии...Чернообил? Simple Smile

# 591
Не, не аз не го оспорвам, ясно че никой не ме кара. Wink Просто се зачудих как преди живеехме и без. Wink

# 592
  • Бургас
Моите магнезии са цитрат и бисциглинат/няма преглъщане/.Едното е натурал факторс, но другото не си спомням, че го прехвърлих в друга кутийка, мисля, д-р Бест беше
Вит.С липозомен пак на натурал фактор, Д на Бетър ю,  Б комплекс B right на Джароу формула.

Според мен това с Д-то е бизнес.Не може три месеца плаж, и да нямам никакво Д. Ама пръскам и аз, да не остана по-назад.

# 593
Галке и на мен ми е странно. Доста време съм навън, по улиците, по плажовете всяка година и пак пием синтетики. Ама и аз барабар Петко с мъжете.

# 594
Без много неща сме живели, ако е там въпросът. И прабабите ни на нивата са раждали, и менопаузата са си я страдали каквато им се е паднала а не да пишат в теми като текущата като ги налази. Не всичко ново е измислица и лошо нещо, все пак. Ново спрямо преди поколения е начин на живот, каква храна е налична спрямо тяхната, тия неща на още 101 се отразяват и така.
Галчудо, срещала съм твърдения че когато витамин Д е супер нисък, ставало трудно и от слънцето да се вдигне, не запомних обясненията обаче че бяха дълги и напоителни. Ако се сетя къде съм го гледала това, ще кажа, на мен също ще ми е интересно да го прочета пак.

# 595
бях го вдигнала малко витамин Д миналата година. сега си  пуснах профилактични - и Д и Б12 съм ги смъкнала. и сега пак съм с тях с капкомера.

# 596
Е как ще е бизнес, като масово хората са с недостиг. Аз пия целогодишно и съм натрупала доста.
Да, преди хората не са пиели витамин Д (макар че за бебета и деца винаги се е предписвало), но пък не е бил толкова на закрито животът. Храната също съм убедена, че е различна. Въздухът, водата... Смятам, че климатичните промени са факт, но далеч не са причинени от хората, както се мъчат да ни го продадат, а са естествен процес на планетата.

# 597
Тези ще пия.
Магне Б6 по едно на вечер както ми е изписано обаче ми се струва смешна концентрация! 🙄

# 598
Научният консенсус към 2024, поднесен популярно от медицинския факултет на Йейл. Предозирането на вит. Д, популярно по форумите, е свързано със сериозни рискове. Огромният процент от здравите хора нямат нужда да го изследват никога. Повишено внимание е нужно при възпалителни чревни заболявания (т.е. нарушена абсорбция на мазнини и калций) и остеопороза. Както и при възраст > 70 г.
https://www.yalemedicine.org/news/vitamin-d-myths-debunked

# 599
О да, като новородено и на мен са давали на капки, зимно бебе съм. А щом пиша точно тук е ясно че това изобщо не е скорошно събитие Grinning
За дефицитите съм убедена че голяма роля играе и храносмилателната система в какво състояние е, а на днешно време със сегашните храни и толкова широко използване на антибиотици, там е мътна и кървава...

Мими, държиш ли точно тези да са ти добавките? Този витамин Д е направо хомеопатична доза, като бебе са ми давали двойно на него ей така профилактично, а съм била 3 кила и нещо тогава, все пак...
А на този магнезий не видях да пише елементарен колко е, тези милиграми са за цялото съединение, пише ли някъде колко е само магнезият?

Общи условия

Активация на акаунт