Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 594
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • тук-там
И аз съм с вълни на всеки час, а все още ми идва. На 50 съм.
Бях много повлияна от форума по отношение на вит Д преди няколко години и го изследвах, макар да прекарвам по 6 месеца в годината на слънце (до морето и на въздух). Първо изследване в края на ноември - 140 (при референтни максимални 100). След 3 месеца отново пуснах изследване - 90. Есента - отново над горна граница. И спрях да го следя. Никога не съм го приемала като добавка. Ползвам редовно слънцезащита, но съм изключително навън. Често се храня с морска храна, но не знам дали има отношение. Жива история, не научна статия.

# 646
  • 1st floor
За магнезия и аз винаги съм търсила цитрат. От всички статии, които съм чела, винаги е бил в топ предложенията. Подчертавам, че го взимам за мускулни крампи. Усещам ги най-вече, когато плувам. Там наистина са ми проблем - не само нямам възможност да продължа да плувам, ами е и адски болезнено, докато стигна до края на басейна и успея да си разтегна и оправя мускула. През нощта много рядко получавам.
Вчера  по някое време ме осени мисълта, че дъщеря ми е фармацевт Laughing и реших да я питам за магнезия. Като подчертавам, че търся и добра цена. Не непременно най-хубавото и скъпо на пазара. Препоръча ми нещо, дето не го бях и чувала:
https://galen.bg/catalogsearch/result/?q=diasporal
Каза, че бил хубав. Изписвали го масово на бременните.

# 647
  • София
Аз нямам вълни, поне за сега. На 52 съм и от осем.месеца нямах нищо, но преди две седмици се появи цикъл и айде пак отново. Аз съм с дефицит на витамин Д и пия постоянно. Слънце рядко виждам, като имам предвид плаж. Пия всеки ден по 5000. Не съм го изследвала скоро, мисля някъде през септември да видя колко е. Не беше моя приумица да изследвам, а личната ме изпрати на профилактични.
Магнезий допивам някакъв, мисля морски с витамин б6. Ще го сменя после.

# 648
Непокорна, ако не те бърка че е подсладен Диаспорал, не е лош. Наистина се купува доста. ДМ май имаха подобен от тяхната марка добавки, може и него да погледнеш. Аз избягвам такива овкусени, така съм решила за себе си. Взела съм си чист цитрат на прах но не е хич най-вкусното нещо.
На бременни като че ли най-често Магнерот предписват, там е оротат и съответно малко количество магнезий в таблетка, от него вземат по повечко като бройка. Цената няма нищо общо с тази на цитрат.

# 649
Диаспорала действа и разхлабващо.

# 650
  • 1st floor
Диаспорала действа и разхлабващо.
Дано! Simple Smile

Подсладителите не ме интересуват, да. Взех го, дано ми подейства на крампите. Там е борбата.

# 651
Мацки, вчера следобед изведнъж виждам всичко на вълнички. Мина ми. Вечерта пак. Викам да измеря кръвното, въх 167/105. Личната дойде, валидол, мента глог свалих го, но държа пулс около 100. Влязох в банята и с хладка вода и като почнах да треперя, едвам излязох...На някой да му се е случвало? Пия хормон за щитовидната и съм с ниско кръвно по принцип...

# 652
А за успокояване на нервата каква форма магнезии препоръчвате?

# 653
  • Бургас
Аз цитрата го взех заради ефекта разхлабване. Останала съм с впечатление, че разхлабва. Пък и на доста места го спрягат като ефикасен и усвоим, както и бисциглинатът.
По едно време се мажех с магн.олио, но то пък много изсушава кожата.

Случвало ми се е, преди, с магнезий с В к-с на Абофарма, докато се усетя, кафе и магнезий наблизо=ефект разстройство. Но каква форма е бил, не знам. Те слагат евтините форми или цитрат или оксид.

Мими, бисциглинат и В комплекс, на мен поне това ми действа добре.

# 654
Гале, ми дай някой конкретен бисциглинат от който си доволна!

# 655
  • Бургас
Гале, ми дай някой конкретен бисциглинат от който си доволна!

Мале, той хелат, аз защо го направих на бисциглинат. Тези двата. Сега имам от първия, твърди таблети , не са капсули.

https://fitnessdobavki.bg/doctor-s-best-high-absorption-magnesium

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010026686

Следващия път, като изпия  цитрата и хелата бих  взела на Натурал факторс.

https://revita.bg/shop/magnesium-bisglycinate-pure-magneziy-bisg … 00-mg-120-kapsuli

Ох, вече и аз не си вярвам, но то си пише бисциглинат, значи правилно съм запомнила. Явно хелатната форма е бисциглинатът.

# 656
Това означава, че не мога да вземам магнезий - щом разхлабва. Някои препарати за покачване на желязото също действат така. На ампули, същинско очистително.

# 657
Бисглицината не разхлабва.Аз съм го пила за мигрена и пак мисля такъв да взема.На Вебер.Усвоява се добре и крампите ми махна.А е хубав каза Денис Wink

# 658
  • Бургас
Apple, доколкото знам само цитрата има разхлабващо действие, но ако разделиш дозата на няколко приема и го взимаш след храна, няма да имаш проблеми.

# 659
Някои добавки се пият на гладно. И на опаковката пише - поне 30 минути преди храна, или кафе, без да се смесва с нищо. Трябва да се види листовката на това, Бисглицина - как точно се казва? Защото има и друго, което не е магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт