Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 764
  • 820
  •   1
Отговори
# 60
V.1330 ,да разбирам ,че и ти си при Ставрев ,колко инсеминации имаш до момента при него и по принцип.

Да, при него съм и аз. Имам една неуспешна засега.

# 61
V.1330 a има ли установен проблем при вас, продължавате ли с инсеминациите ,би ли разказала малко повече за себе си, извинявай, ако вече си разказвала.

# 62
Здравейте дами, качвам линк към една статия където са извадени най-важните неща от книгата : Estrogeneration: How Estrogenics Are Making You Fat, Sick, and Infertile
Книгата я няма на български, за съжаление.
https://www.linkedin.com/pulse/summarizing-estrogeneration-antho … -jeremy-hillsberg

# 63
Аз също много претупана се почуствах при д-р Ставрев и за това и го смених. Надявам се вие да имате успех. При вас доста неща са направени инжекция, реинсеминация . При мене беше без да ме види на ехограф в дена на инсеминацията, без реинсеминация без инжекция за пукане, макар да бях казала, че преди лекари са ми казвали, че имам проблем с пукането на фоликолите Естрадиола ми беше мега нисък други лекари отменят инсеминация при толкова нисък естрадиол, поне така чета по форумите де... Но на мен ми я направи и неуспешна за съжаление...

Здравейте ,включвам се за пръв път във форума и искам да споделя опита си до момента с хора преминаващи през същото.Та накратко за мен: на 34 г. съм , първото инсе беше неуспешно при Стефанов в Ст.Загора. Втората инсеминация беше на 7 с реинсеминация на 8 юни в Селена Пловдив при д-р Ставрев, чух много добри отзиви ,за сега не се оправдават. Аз нямам установен проблем , но при партньора СГ е с намален обем 1 мл. и морфология 2 -4% (варира). Инсеминацията беше стимулирана с летрозол от 3 ден и един ДФ -19 см с таймираща инжекция  хориомон на 10 ден от МЦ ,а инсето правихме на 12 и 13 ден ,5 дена преди очакваната естествена овулация ,защото цикъла ми е 30-32 дни. Та в чакалнята съм до 21-ви. Докато чакам се чудя , доктора преди процедурата не ме прегледа ехографски и не каза нито дали е спукан фоликула ,нито колко см е лигавицата, всеки преглед протичаше на бързо ,защото имаше много хора ,а часовете се бавят, без много обяснения и като цяло надявам се да ги е следил тези неща ,но се чувствам претупана.

# 64
Съжалявам за неуспеха Мила от Марс , дано на следващата ,късмета да е с теб. Мен също не ме прегледа ехографски за да види фоликула преди процедурата , на предишния преглед видя фоликул ,който беше 19 мм и реши, че е време,  пусна ЛХ, но той беше само 7 при норма от 20 до 100 за овулаторна фаза. Затова ми изписа таймираща инжекция . Естрадиола ми е 130 ,в норма е ,но не знам за него нищо друго.В деня на инсеминацията пак пусна ЛХ -беше 22 ,но излезе след процедурата и е в долна граница ,не е гаранция ,че ще спука фоликула. Смятам ,че е редно да погледне дали е спукан, дори спрямо фоликуларния излив ,може да се прецени горе -долу, кога е настъпила овулацията и има ли смисъл от реинсеминация. По отношение на големия брой пациенти ,да това по принцип е показател за професионализъм , но също така може да доведе до занижаване на качеството ,спрямо количеството. Виждала съм го доста пъти,  работя в болница ,като анестезиологична сестра. Претовареността и липсата на време, води до грешки ,недоглеждане и автоматизъм. Надявам се да греша и успеха на инсеминацията да ме опровергае , но това са моите впечатления.

# 65
[quote author=Rosenweis
Дано , стискам ти палци 👌❤️❤️ Всеки е доволен там, където е видял успех.
Аз сега се преместих при д-р Матев. Имам една отменена инсеминация при него заради тънка лигавицата. Сега този месец стартирахме и с лекарства за лигавицата, пък да видим

link=topic=1664119.msg48158243#msg48158243 date=1718224310]
Съжалявам за неуспеха Мила от Марс , дано на следващата ,късмета да е с теб. Мен също не ме прегледа ехографски за да види фоликула преди процедурата , на предишния преглед видя фоликул ,който беше 19 мм и реши, че е време,  пусна ЛХ, но той беше само 7 при норма от 20 до 100 за овулаторна фаза. Затова ми изписа таймираща инжекция . Естрадиола ми е 130 ,в норма е ,но не знам за него нищо друго.В деня на инсеминацията пак пусна ЛХ -беше 22 ,но излезе след процедурата и е в долна граница ,не е гаранция ,че ще спука фоликула. Смятам ,че е редно да погледне дали е спукан, дори спрямо фоликуларния излив ,може да се прецени горе -долу, кога е настъпила овулацията и има ли смисъл от реинсеминация. По отношение на големия брой пациенти ,да това по принцип е показател за професионализъм , но също така може да доведе до занижаване на качеството ,спрямо количеството. Виждала съм го доста пъти,  работя в болница ,като анестезиологична сестра. Претовареността и липсата на време, води до грешки ,недоглеждане и автоматизъм. Надявам се да греша и успеха на инсеминацията да ме опровергае , но това са моите впечатления.
[/quote]

# 66
Мила от Марс ,аз за Матев съм чувала добри отзиви, много внимателен бил, но за Ставрев чух още повече, и аз се колебах между двамата. При Ставрев имам една приятелка ,която забременя от втора инсеминация без стимулация с хориомон за пукане на фоликула, при лоша СГ с морфология 1% и диабет при него ,а при нея инсулинова резистентност, наднормено тегло и намален яйчников резерв. Просто луд късмет са извадили, той им обяснил ,че шансовете на инсето са малки ,но трябва да се направи преди инвитро.

# 67
Здравейте,утре е и моят ден!
Време за тест,макар че впредвид че чувствам все едно всеки момент ще ми дойде,болят ме яйчниците,от днес вече и главата,супер изнервена съм.Абсолютно ПМС,не възлагам надежди никакви,нищо по-различно от друг месец.
Имам един въпрос към дамите които след инсито са започнали да приемат дуфастон,кога трябва да го спра,защото не разбрах лекаря,а пък не мога да и звънна,понеже нямам нейни координати.Когато ми дойде или..
Благодаря!

# 68
Здравейте,утре е и моят ден!
Време за тест,макар че впредвид че чувствам все едно всеки момент ще ми дойде,болят ме яйчниците,от днес вече и главата,супер изнервена съм.Абсолютно ПМС,не възлагам надежди никакви,нищо по-различно от друг месец.
Имам един въпрос към дамите които след инсито са започнали да приемат дуфастон,кога трябва да го спра,защото не разбрах лекаря,а пък не мога да и звънна,понеже нямам нейни координати.Когато ми дойде или..
Благодаря!

Успех, bubole4e_me4e! Дано са симптоми на бременност. Simple Smile На мен ми казаха след отрицателен тест да го спра Дуфастона, така и направих и след 2 дни ми дойде (на очакваната дата).

# 69
bubole4e_me4e да, спираш го след отрицателния тест, ако е положителен теста обаче, което ти го пожелавам , някой знае ли как стоят нещата с дуфастона?

# 70
Аз го пих след положителен тест до средата на 5-ти месец 2х1. А преди това след отрицателен тест го спирах веднага, за да ми дойде цикъла.
bubole4e_me4e да, спираш го след отрицателния тест, ако е положителен теста обаче, което ти го пожелавам , някой знае ли как стоят нещата с дуфастона?

# 71
Записвам се и аз с първа неуспешна инсеминация.Какво следва от тук нататък.Честно да си кажа се отчаях наистина,макар че го очаквах.

# 72
Здравей, bubole4e! Според мен не трябва да се отчайваш! Това е първа инсеминация, все пак. Аз, най-вероятно, също ще съм с първа неуспешна. В понеделник е деня за тест. А не виждам признаци на успех. Вчера имах надежда, че може да се е получило, защото имах гадене, виене на свят, отпадналост. Дори температурата си измерих, беше 37.1. Но днес нищо. Рано, рано тази сутрин си направих тест с първа урина. Теста беше Престо. По-отрицателен не можеше да бъде. Но се надявам, че с втората, третата инсеминация ще има успех.
Горе главата, bubole4e, шанс има! Прегръдки!
P.S. Извинете за дългия пост.

# 73
Записвам се и аз с първа неуспешна инсеминация.Какво следва от тук нататък.Честно да си кажа се отчаях наистина,макар че го очаквах.
Да след първия неуспех ,нещата изглеждат много обезкуражаващо, защото не знаеш какъв е проблема ,защо не се получава ,какво трябва да се направи  и колко време ,нерви и пари още ще изисква .Но тези теми помагат точно с това ,с подкрепа от хора вървящи същия път ,претърпяват същите неуспехи ,но най-вече печелейки битката накрая. Първата и при мен беше неуспешна ,както при много други ,но втората или третата има голяма вероятност да са успешни статистически , не се отчайвай.

# 74
И аз искам да ти кажа да не се отчайваш рано или късно и при нас нещата ще се случат по един или друг начин. Днес мина 3тата ми инсеминация, с докторката се шегувахме че три си е на късмет пък ще видим след 14 дни резултата. Малко се притеснявам защото вчера LH ми беше много висок, все пак бих Овитрел но фоликула вместо след 36ч както беше предните 2 пъти се е спукал доста рано, на 18ти час не беше останала много течност, но ще им се доверя пък ще видим. Успех на всички с предстоящи инсеминаций и чакащи дати за тест, надявам се че ще има повече ++++ да ни вдъхнат малко положителни емоций😁

Общи условия

Активация на акаунт