Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 738
  • 820
  •   1
Отговори
# 765
На мен ми предстои трета инсе другата седмицата.
Този цикъл започнах да приемам Летрозол. Вие на каква схема го приемахте и имахте ли някакви оплаквания от него?

# 766
И при четирите инсеминации пиех Летрозол от 3-ти до 7-ми ден 2 пъти дневно.
Не съм имала абсолютно никакви оплаквания.

# 767
Ами на документи и на ехограф всичко е перфектно- тръби, спермограма, хормони. Видимо няма никакви проблеми, единствено ниския АМХ- 0.26 и възрастта ми. Партньора е с 10 г по-млад и няма никакви проблеми. Вече 3 години пробваме без външна намеса и не се получава. Пробвахме 2 стимулации с Кломифен с контролирани контакти вкъщи. Образуват се по 2 или 3 доминантни фоликула всеки път. Иначе антрални имам по около 6-7. Инсеминацията също беше с кломифен

# 768
Danimiami, как ти откриха уреаплазмата? Излиза ли в микробиология или друго си пускала? И колко време след антибиотика пусна контрола?
Преди 3-4седмици пусках фемофлор плюс и от там някои бактерии бяха завишени. Изписаха ми вагинален антибиотик. Надявам се и при мен да се е подобрило положението.

Относно годините и инсетата.. Аз съм на 34, но много отлагания и проблеми ми изникнаха със стимулациите и последващите противозачатъчни.. Хубаво е да се пробва инсе, но който не се повлиява добре от леките стимулации, като мен, това си е само загуба на време. Ние с ММ все пак отдавна си решихме, че ако се стигне до инвитро, ще е догодина. Надявам се да има шанс за още 2 инсета дотогава. Въпреки че съм с ниско АМХ и не знам колко е добре това отлагане.

Miraclee, благодаря ти и успех!

Dragonfly, 3пъти съм пила летрозол. От ден3 в продължение на 5 дни приемах. Оплаквания не се сещам да съм имала. Проблемът ми с летрозол е, че задържам фоликули след него. При всяка всеки медикамент действа различно и това, че при мен не работи, не значи, че при теб също няма. Пробваш, ако няма ефект настоявай за нещо друго.

# 769
Уреаплазма, микоплазма и хламидия бяха задължителни да се изследват преди имсеминация. Взима се цервикален секрет за тях. Микробиологията е отделно и се взима вагинален секрет за нея. Контролно изледване пуснах сигурно 1 месец по-късно, точно преди инсеминацията

Danimiami, как ти откриха уреаплазмата? Излиза ли в микробиология или друго си пускала? И колко време след антибиотика пусна контрола?
Преди 3-4седмици пусках фемофлор плюс и от там някои бактерии бяха завишени. Изписаха ми вагинален антибиотик. Надявам се и при мен да се е подобрило положението.

Относно годините и инсетата.. Аз съм на 34, но много отлагания и проблеми ми изникнаха със стимулациите и последващите противозачатъчни.. Хубаво е да се пробва инсе, но който не се повлиява добре от леките стимулации, като мен, това си е само загуба на време. Ние с ММ все пак отдавна си решихме, че ако се стигне до инвитро, ще е догодина. Надявам се да има шанс за още 2 инсета дотогава. Въпреки че съм с ниско АМХ и не знам колко е добре това отлагане.

Miraclee, благодаря ти и успех!

Dragonfly, 3пъти съм пила летрозол. От ден3 в продължение на 5 дни приемах. Оплаквания не се сещам да съм имала. Проблемът ми с летрозол е, че задържам фоликули след него. При всяка всеки медикамент действа различно и това, че при мен не работи, не значи, че при теб също няма. Пробваш, ако няма ефект настоявай за нещо друго.

# 770
И аз съм на същата схема, от 3ти ден от цикъла, за 5дни, сутрин и вечер по 1 таблетка, нямам засега странични ефекти.

Danimiami, в такъв случай, според мен инсеминацията си е доста добър вариант за вас, нека й се даде шанс, защото доколкото съм изчела и интересувала, при ин витрото е доста по-тежко.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:06 от Miraclee

# 771
Здравейте момичета,

Искам да споделя с вас моята радостна новина - втората инсеминация беше с положителен резултат при мен. Вече има съвсем малко все още бебче в корема ми 🙂 Стискайте ми палци всичко да върви нормално! А аз изпращам своите положителни емоции, мисли и молитви към вас да дойде този момент с успешна инсеминация и при вас по-бързо!

# 772
Здравейте, моята втора инсеминация мина. 12 дни след нея пуснах чхг и резултата е 0.300, знам, че е отрицателен, но мислите ли, че е възможно да е късна имплантация и да се повиши или да приема факта , че е втора неуспешна? Досега винаги резултатите са били 0.100 и сега с малко по-високия резултат ми се иска да вярвам, че нещата ще се получат....

# 773
Диана_март честито! Желая ти лека и успешна бременност! А какви бяха предпоставките при вас за да се наложи да правите инсеминация?

MDVK, за жалост мисля, че теста е отрицателен.

# 774
Питах за схемата, защото моят доктор ми изписа Летрозола само по едно хапче вечер, не знам защо така е решил ... Вие очевидно приемате по две.
Но така или иначе, днес ми е последният ден от схемата, и утре ме викат на преглед.

Диана_Март поздравления! Пожелавам успешна бременност! Дано да донесеш късмет на всички в тази тема ❤️

# 775
Диана_март честито! Желая ти лека и успешна бременност! А какви бяха предпоставките при вас за да се наложи да правите инсеминация?

Доста време се пробвахме със съпруга ми, но все не се получаваха нещата. Накрая се решихме да потърсим помощ. От всички изследвания през които преминахме, се оказа че проблема е в съпруга ми. Но желанието да си имаме бебенце е огромно, и двамата искаме пълно семейство и за това в крайна сметка се решихме на донорски материал. Такава е накратко историята ни.

# 776
Здравейте, в сряда беше първата ни инсеминация на един спукан и един не спукан фоликул. Тази нощ се събудих от силни болки в корема. Сега пък имам усещане за опъване в овулиралия яйчник (там беше и единия неспукан) и само леки болки в корема. Приемам прогестерон на таблетки вагинално. Възможно ли е да е от него. Или фоликула да не се е спукал, ако сте имали неспукан усеща ли се?
Благодаря ви🤗

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 10:31 от blackstreet

# 777
Ако неспуканият не се е спукал, прогестеронът, който приемаш не му дава да расте и да стане на киста. Болките в корема са и симптом на бременност, така че не се притеснявай и не отписвай нещата.

# 778
Стефания, не е точно така. Имала съм задържан фоликул след инсе. Бяха два доминантни, единият много малък, другият голям. Според мен малкият се превърна в кистата.. Утрагестан слагах.

Blackstreet, с горното не искам да те плаша, просто така се стекоха обстоятелствата при мен. Аз не усещам, като имам задържан фоликул. Но, съм усещала киста 35-40мм и  спукването на 30мм киста с много силна болка в корема.

# 779
Февруари месец бях бременна, като имах един неспукан фоликул, който беше лутеин изирал. 5 дни след инсеминацията ми бях на преглед и беше станал 29mm и докторът ми каза да не се притеснявам и че в такива случаи се дава точно прогестерон и това го спира да расте. В пета седмица като отидох на преглед (след 4 седмици) го нямаше. Иначе и аз имах инсеминация миналата сряда, за жалост неуспешна и имах придърпвания в яйчника, където беше фоликула. Днес бях на преглед и нищо нямаше. Няма нужда да плашиш момичето. Ако има нещо докторът и ще и каже. Все пак ние не сме лекари. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт