Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 726
  • 820
  •   1
Отговори
# 810
Абсолютно съм съгласна с всичко написано.
Първите ми репродуктивни не искаха нищо повече от едни хормони на 3ти ден и постоянно чувах ‘млади сте, какво да ви има’. 3 години минаха, през които излязоха ключови неща, с които те се съгласяваха. Но четенето в интернет и форуми ме беше насочило, а не те - моите лекари. Има нещо сбъркано в целия процес и затова хората висят с години по репродуктивните клиники. Затова ви казвам да не вземате за чиста монета всичко, което ви казват лекарите, а да мислите дали има логика и да се разпитва, така че да сте наясно какво се случва с вас.

# 811
Тези изследвания ни пуснаха преди инсеминацията.

Като преди лекарката ни е пуснала още изследвания , включително и тромбофилии, което всъщност тя пожела да е разширения панел. Изпращала ме е и на допълнителни консултации за хормоните при ендокринолог, дори да нямах проблеми с тях.

# 812
Разписвам се с трета неуспешна инсеминация. Предстои ми последната четвърта. Там има ли нещо различно, имайки предвид, че след това се преминава към инвитро? И общо взето, някой има ли представа за колко време се подготвят документи, колко време трябва да мине, за да бъдат одобрени по фонда, каква е подготовката, хормонални терапии?
Като цяло съм приела, че с инсеминациите и нормално забременяване явно няма да се получи, и психически искам да се подготвя за инвитрото.

# 813
При нас се получи на четвъртата Simple Smile Термина ми е след седмица. Не се отказвайте предварително. Иначе нямаше разлика с предните три като процедура. Желая Ви успех и стискам палци Simple Smile

Разписвам се с трета неуспешна инсеминация. Предстои ми последната четвърта. Там има ли нещо различно, имайки предвид, че след това се преминава към инвитро? И общо взето, някой има ли представа за колко време се подготвят документи, колко време трябва да мине, за да бъдат одобрени по фонда, каква е подготовката, хормонални терапии?
Като цяло съм приела, че с инсеминациите и нормално забременяване явно няма да се получи, и психически искам да се подготвя за инвитрото.

# 814
dragonfly Няма нищо по-различно, но не се отказвайте може и да ви е на късмет, пък и Коледа наближава ❤ При неуспех, минавате на преглед и лекаря подготвя протоколите от инсе, с изследвания( 6 м. Давност), етапна епикриза и комплекта за попълване от теб и партньор. Подаваш ги и в зависимост кога се пада, чакането е около месец и малко. Когато ти връчат заповедта, чакаш цикъл и започвате стимулация, освен ако нямаш планирани процедури преди това. Аз лично направих хистероскопия преди стимулацията с идеята да се огледа хубаво матката и да сме сигурни, че няма пречка там. Има време докато започнете, съветвам те да направите същото Simple Smile Успех!

# 815
Здравейте и аз се разписвам с втора неуспешна инсеминация.

# 816
DilyanaValian, Bubolina благодаря за съветите и информацията. Много ми се иска да ни се получи коледното чудо, но ще видим.. аз обичам да съм подготвена за всичко! ❤️

# 817
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 818

Щом разберете дали е успешна или не последната инсеминация, клиниката ще ви съдействат с документи, които да носите лично или да изпратите по куриер на нужното място. Чакането за одобрение при нас беше няма и 20 дни, след като ви дойде менструация отивате в болницата със заповедта и веднага може да започнете стимулация 1-3 ден от мц

# 819
Здравейте момичета, отдавна чета темата и най-накрая реших и аз да се включа. При нас втората инсеминация се оказа успешна. Аз съм с поликистоза и бях без овулация, но с помощта на лекарства и инжекции за стимулация, нещата се случиха. При втората инсеминация имах 3 фоликула, 1 не беше спукан и решихме на следващия ден след процедурата да правим опити вкъщи. Това също го бях чела някъде и може и да е помогнало, ама няма кой да знае 😀. След първата неуспешна инсеминация бях решила направо да миенм към инвитро, но лекарката ме разубеди, за което съм и много благодарна. Идеята на коментара ми е да ви дам малко кураж (аз поне така се успокоявах, като четях положителни коментари) и да не се отказвате и отчайвате веднага. Книгата “всичко започва с яйцето” също ми беше много полезна и спазвах някои от препоръките в нея. Процеса с инсеминациите отнема време и е напрягащ в повечето случаи, но въпреки това и много успешен ако няма сериозни проблеми. Пожелавам на всички успех Simple Smile

# 820
Момичета, пуснах нова тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1713833.new#new

Общи условия

Активация на акаунт