Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 31 878
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
Мерси за новата тема, Asy Heart

Честита количка, moonlit. Да си возите със здраве малката принцеса.

Sway, скоро ще усетиш и ти бебчо, до 24 г.с вече би трябвало силно да подритва.

На нас ни приключи почивката и малко носталгично ми стана, влизам обратно в реалността. Беше супер, ама бързо приключи.

Вие къде усещате вашите мъници? Моето сякаш е много ниско долу чак при бикините. Или заради плацентата там го усещам, или странно е застанал. Не спира да мърда последните дни, ама ММ още не е успял да усети. Все на различно място рита , пък той няма търпение да стои и да чака.

Наистина мина половината време и след 4 месеца или по-малко ще гушкаме бебета. Обаче това ми се струва, че е след тоолкова дълго време. Още от сега пишкам през 1 час и ми е трудно да се сгъвам на 2, представям си в края на лятото как ще е.

На моменти също се хващам, че съм леко разочарована, че няма да имам пак момиче. Но всички казват да се радвам, че ще имам и от двата пола. Аз през 90 процента от времето се радвам и не бих го сменила за друго, но има моменти, в които си представям как имам пак момиче… и ако ме питат какво съм искала да имам, отговарям много завъртяно и си мрънкам под носа. Има още време да го приема напълно, след втората ФМ вече съм си казала, че ще му купим първата книжка или дрешка, може би тогава ще ми стане по-реално.

# 16
Добро утро на всички да се включа и аз.Аз съм с ниска плацента и аз го усещам ниско долу предполагам че е заради плацентата,но не съм питала

# 17
Добро утро на всички да се включа и аз.Аз съм с ниска плацента и аз го усещам ниско долу предполагам че е заради плацентата,но не съм питала

Казаха ли ви да се пазите без спорт, секс, мн пътувания, заради ниската плацента?

# 18

Казаха ли ви да се пазите без спорт, секс, мн пътувания, заради ниската плацента?
Казаха ми само да избягваме секса за натоварване нищо не спомена АГ,но аз съм с предишна неуспешна бременност и от самото начало се пазя от физическо натоварване.И в 12 г.с.бях с прокървяване и пак тогава ми казаха да почивам повече така че върша само май необходимото вкъщи като чистене,готвене и пране друга физическа работа избягвам

# 19
Хелоу и в новата тема, дами! Simple Smile
Аз да се включа с обратна връзка след хематоложката вчера по повод моя казус - паднал хемоглобин (103) и високо желязо (21). Каза, че за сега е долу-горе добре, но в понеделник да пусна и феритин. Мой пропуск - забравих да го пусна да го видим и него. И междувременно да започна Билковата кръв отново и да увелича Б12 на 2 по 1 на ден метилкобаламин 1 000. Като видим феритина и го консултирам с нея ще пиша отново.

Иначе за отичането на краката - и при мен започна. АГ ми каза да пусна албумин и общ белтък, така че в понеделник ще изследвам и тях. Simple Smile

# 20
Благодаря ви момичета и моя приятелка дето на скоро мина през бременост и сега си има едно сладко момиченце ми каза ,че е било нормално хормоните да са ми по високи. Аз също съм с ниска плацента и го усещам  мъничето долу ниско ,особено вечер !

# 21
Някоя от вас пила ли е антибиотик по време на брем.?

# 22
Аз пия Азакс в момента. Хич не ми се искаше, ама това е положението.

# 23
  • Sofia
Някоя от вас пила ли е антибиотик по време на брем.?

Да заради бактерия - за 7 дни.
Не се тревожете - лекаря избира такива, които са подходящи за бременни.

# 24
И на мен ми предстои втори курс антибиотик, първо пих 10 дни Азакс, нямаше ефект, сега ми изписаха Клацид 7 дни. Мен не ме притеснява антибиотика за бебето, ясно е, че на бременна няма да изпишат нещо вредно за плода, но силно се опсявам от допълнителни гъбички и вторични инфекции, затова яко бухам пробиотиците на макс доза според опаковката, а не само колкото ми е казала АГ-то. Например, АГ-то вика по 1 таб на ден, която е съдържание 3 милиарда култури. На опаковката пише "при пътуване в чужбина и прием на антибиотик - 4 таблетки на ден, общо 12 милиарда култури". Като я запитах директно "по една таблетка след антибиотика, ами повреме?" и тя отговори "ами може и по 2".

Отделно искам да ви питам за намаленията на Амазон, до кога са? Защото на мен Baby wishlist-a ми се активира на 13ти юни, до тогава не мога да ползвам намаленията, та ми се искаше да хвана хем baby wishlist намаленията, хем апетитните намаления на Филипс и други нещица в момента, ама да не ги изпусна, че са доста повече от babywishlist-a.

# 25
И аз знам, че подуването на краката е от нисък белтък и много момичета приемат допълнително.

За плацентата - моята е предна, а бебето е ниско главично. Така че я усещам някак по диагонал - ниско долу и горе странично. Доста е особено Simple Smile

Моми, третото пак момиченце, точно ще си има голям батко да щуреят заедно Simple Smile

А за Амазонската седмица - гледам е до 9-ти, което и на мен не ми се съчетава с Baby Wish List-a, затова вземам от само наистина сериозните отстъпки.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 14:56 от Moonlit

# 26
Mommy, и аз го усещам моето бебече ниско. Майка каза, че някои жени носят високо, други ниско.

Ние минахме ФМ преди малко, 329гр е бебчето, сонографката каза, че всичко изглежда нормално.

Имахме разминаване по отношение на пола на бебето 😂 тя смята, че е момиче, аз, че е момче.

Относно видимостта, не беше нищо, каквото очаквах. Moonlit, ти ли също се надяваше да видиш личице? Бре какво личице на този скан, в моят случай ? 🤔 Очертания, да, но аз почти нищо друго не видях. За сравнение в 12г.с ясно видях бебчето да се движи, дърпаше си крачето, пипаше си личицето с ръчичка. Представете си, аз видях снимка на личице, вярно случайно хванат кадър, според която можеш да кажеш колко много бебето прилича на баща си и сега като се роди наистина е така. Майката ми каза, че в същата болница е правила скана, не е ходила на специален 4D, както сонографката твърди, освен да е била в по-напреднала бременност, ще я попитам.

О, забравих да кажа, за 9дни съм с още 1кг отгоре! Досега не се и замислях по въпроса, днес се фрапирах 😲 И не, не се храня за двама, по природа се храня с малки порции, за щастие някакси успявам да въведа разнообразие , извън бременност мога да си карам с едно и също, и дори не проявявам интерес към храната особен. Единствената разлика е, че започнах да  хапвам бисквити и шоколад от време на време.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 15:24 от MayaJane

# 27
MayaJane, в коя седмица си? На моята ФМ имаше страшно увеличение на образа и аз нищо не различавах. Тя уж и лицето му видяла... Аз в общи линии едни образи размазани.

# 28
Аз съм в последните дни на октомври,така че съм по-малка😁от вас.Във вторник влизам в 20 седмица,но още не го усещам.Имам едни вибрации веднъж на 4-5 дена,но са горе,под ребрата.А няма как то да е там.На 17-ти съм на втора ФМ и аз се надявам на хубави снимки,но дали..
Нямам нито една свестна снимка.Аз искам като ме изпишат от болницата,вкъщи да е украсено и ми трябват поне 5-6 хубави снимки.Иначе 15 дена съм без Фраксипарин  и направо се преродих.Нямам синини,не ме сърби,не съобразявам графика си спрямо тях..Дано да не ми ги върнат🙏

# 29
Момичета, багодаря ви за споделянето на разни неща, в случая конркретно за намаленията на немския Амазон. Знам, че сигурно пак ще пускат, но се престраших и си поръчах първите бебешки покупки, а именно помпа, стерилизатор, нагревател и компект шишета, всичките на Филипс... Е, намаленията ми дадоха 236лв отстъпка от немските им цени, а иначе по цените им в българския сайт на Филипс с актуалните им български отстгъпки разликата възлиза на 239лв (а извън българското им намаление разликата е  333лв).

Ще ми е интересно да видя дали това Limited offer наистина ще изчезне другата седмица, защото често тези "limited offer" "expire soon" "buy now" с усещане за спешност са за цел провокация на купувача. И все пак се престраших!

Общи условия

Активация на акаунт