Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 31 884
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
MayaJane, в коя седмица си? На моята ФМ имаше страшно увеличение на образа и аз нищо не различавах. Тя уж и лицето му видяла... Аз в общи линии едни образи размазани.

Sway, в 20та днес. Иначе снощи тамън ще запивам, и то доста късно, и за пръв път съм сигурна, че усетих точно бебето, беше като пърхане на пеперуда, ниско долу. Днес казаха, че и бебето е обърнато с главичката надолу.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 17:15 от MayaJane

# 31
При мен мина втората фетална морфология, доктора каза, че всичко е наред, но когато си разглеждах флашката с резултатите забелязах, че cereb (hill) е в единия край 6%, до колкото знам показателите трябва да са в средата, някой по наясно ли е какво означава това, предполагам ако имаше нещо лекаря щеше да ми каже, но пак си се чудя

# 32
забелязах, че cereb (hill) е в единия край 6%, до колкото знам показателите трябва да са в средата, някой по наясно ли е какво означава това, предполагам ако имаше нещо лекаря щеше да ми каже, но пак си се чудя
На първата фетална два показателя ми бяха извън нормите - FL и BPD, единият под долна граница, другият над горна. Докторът не каза абсолютно нищо. На следващата фетална и двата са идеални, към средата са. Предполагам, че затова не казват нищо, явно не е нещо съществено и се оправя само.

# 33
InaB95, вчера точно този диапазон коментирахме с лекаря. Като цяло, ако е в посочената скала, нещата са нормални. Средата на скалата е най-често срещаната стойност за тези седмици, но не е особено притеснително ако е приближена по-към долния или горния й край. Между другото, понеже коментирахме и за смятането на теглото, човекът вчера каза, че има около 20 формули, по които може да се смята на база на различни параметри. Не съм задълбавала след това, но ми се стори интересно, че може по толкова начини да се сметне, със съответните разминавания между стойностите.

Шишарче, радвам се, че информацията за Амазон ти е била полезна Simple Smile и аз на Авент неща поръчах, от основните необходимости, плюс една-две глезотийки, на които не устоях Simple Smile

MayaJane, аз бях с надеждите за личице, да Simple Smile като цяло, заключението ми е, че съм по-доволна от феталната в България, в немалка степен зареди явно по-качествената апаратура в Марковс, която даваше видимо по-добро изображение. Но важното е, с личице, без личице, замерванията да са наред и да няма поводи за притеснение Simple Smile

# 34
Иииии след 5 часа чакане, буквално, 11:30-16:30, ме прегледа докторката за разширените вени и ми изписа магнезии 🥳🥳🥳 (знам, че всички отдавна пиете, но ми трябваше разрешение от някой да го започна) и чорапи. Каза, че магнезия обикновено е по 500мг в таблетка, но като гледам сега има съвсем голямо разнообразие, не ми е давала рецепта. Вие по колко мг на ден приемате?

# 35
  • Sofia
Аз пия 2 по 500 Магнерот, но е с рецепта. Поне да ви беше написала една рецепта. Някой зная че пия дори по 3 на ден.

# 36
Аз пия по 3 на ден магнерот

# 37
Благодарско за новата тема!

Много се радвам, че нещата вървят добре момичета!

Единствените хубави кадри при мен бяха в 3д и са все по-трудни особено защото бебчовците обичат да се доближават максимално до стените на амниотичния сак и да саботират кадрите или да се крият под пъпа и той да прави огромна черна сянка. Но на единия преглед приятелят ми направи видео, което показва повече от снимка.

Аз ги усещам точно от двете страни на пъпа, където и на ехото ги гледаме, по-скоро височко, побутвания, доста осезаеми сега, като огромни въздушни мехури и имам чувството, че скоро ще са видими под кожата.

На следващия преглед ще ми мерят шийката, стискайте палци, това ми е голям страх. Спрях тотално лекарствата против повръщане, ще го запомня това - мъка с гадене до 20 седмица, а в началото казах, че ако наистина трябва да съм така до 9 седмица няма да оцелея. Добре, че не знаех колко време ще съм така, щях да се срина сигурно!

Имам известно намаляване на апетита, може би оттова, може от жегите, а може и да ми се притиска стомаха вече - но поне плодове мога много и си прекарвам в пишкане голяма част от деня, засега без подувания, но благодаря за съвета с магнезия!

# 38
Момичета здравейте, при нас тече процес по преместване в новия ни дом, но ви чета редовно 🥰 От 2 дни ме е обвзела една параноя “Как да обличаме бебето за разходка?”😂 При нас температурите не падат под 0, обикновено най-ниските температури са 5-6 градуса  и се чудя тази дрешка тип космонавт необходима ли е? Предвидила съм да взема мерино одеалца задължително за количката, чудя се също покривалото, което е на коша за новородено на количката топли ли? Играе ли роля на “чувалче” ? Мамите с опит да дават съвети какво са предвидили за зимните разходки с количка🫣

# 39
Покривалото не топли много. Аз взех космонавтче, но не е дебело, а тип плюшено с ушички. И по-широчко, че отдолу ще е с ританки, боди. Имам и спално чувалче от първото дете, якенце, жилетка. И дебело одеялце, това пазя само.
Не е задължително да има космонавт, може с якенце, дебела завивка.
Миналия път имах дебел космонавт, точно 2 пъти го сложих.

# 40
Момичета, а вие какви спрейове против комари позлвате? До колкото знам тези на аутан не се препоръчват за бременни, а мен ме ядат адски много, задължително при излизане навън се пръскам по принцип, сега не знам с какво точно..

# 41
Аз не използвам никакви, но може да вземеш детски на Бочко и т.н.

Какво са ви изписвали при наличие на Кандида, на гъбички по време на брем.?

# 42
Sweety, как е живота в Бургас? 🤩🤗🌞💯🌊🐬🌅Би трябвало да е още спокойно откъм летовници или вече е натоварено. Брей, много ми се идва в този Бургас, но не ми се лети, то в момента седя на твърд стол за половин час и дупето после ме боли 🤔😁 камо ли в самолет за 3 часа.

Имаме билети до Амстердам за вторник, този вторник и дори още не знаем дали ще тръгваме 🤦🏼♀🤷🏼♀🤔 Моя позната, която е машинист в метрото, веднага я прехвърлиха на по-река позиция като научиха, че е бременна, заради напрежението от високата скорост, пък ние дали да се качим на съвсем високоскоростен влак за 4ч не знам. После тя идеята е в разходките и обиколките, пък аз като се гледам как все ми се почива…

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 18:41 от MayaJane

# 43
Здравейте, как ви спряха фраксито, какви  тромбофилии имате, защо решиха да ви го спрат и то сега?

Аз съм в последните дни на октомври,така че съм по-малка😁от вас.Във вторник влизам в 20 седмица,но още не го усещам.Имам едни вибрации веднъж на 4-5 дена,но са горе,под ребрата.А няма как то да е там.На 17-ти съм на втора ФМ и аз се надявам на хубави снимки,но дали..
Нямам нито една свестна снимка.Аз искам като ме изпишат от болницата,вкъщи да е украсено и ми трябват поне 5-6 хубави снимки.Иначе 15 дена съм без Фраксипарин  и направо се преродих.Нямам синини,не ме сърби,не съобразявам графика си спрямо тях..Дано да не ми ги върнат🙏

# 44
Maya В Бургас живота вече кипи. Плажовете са пълни, водата била хубава (аз не съм ходила още на плаж, хич не ми понасят жегите, а и съм болна на антибиотик). Ходи ми се тук по курортите, но да не съм бременна хаха, да мога да пийна студено бяло винце или мартини, да отидем вечер на бар. Ама догодина, ако някоя баба се навие да гледа децата. 😄
Смятам скоро да излезем по плажа, но надвечер и да се почерпя с безалкохолна бира и ... знаете какво върви с нея за хапване. Simple Smile

Отиди в Амстердам, от 1 път на влак няма проблем, те са хубави няма да клатят. Ако ти е уморено няма много да се разхождате, повече по кафенца ще сядате да почивате.
И пак зависи как се чувстваш, аз както все не се чувствам добре сигурно не бих отишла. Ама пък ей го 4 месеца останаха, после с новородено зимата по-трудно ще е да мръдне някъде човек.

Общи условия

Активация на акаунт