Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 593
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Ами оцелявам, Sweety, 🤭, като цяло съм добре, благодаря. От понеделник насам не знам какво стана, но съм много изморена, например онзи ден 10к крачки еддвам ги взех. 5к в едната посока, 5к в другата, едвам се прибрах, отне ми сигурно над час, а беше ок досега, дано е временно. Вчера реших, че само 5к ще направя за деня, ами пак се влачих, направо исках да се разплача, честно, за пръв път от 5 месеца. Трудна работа си е бременноста. Също и един метален вкус в устата ми се появи, никак не изчезва, а все по-силен става.

# 256
*Sweety* как установихте, че именно това е била болестта? Радвам се, че сега си добре.

Не сме пускали изследвания. Само по вид на обрива го предположи.
Но аз толкова лекарства изпих, нищо чудно и някаква алергия да е. Макар, че има доста заболели от тази Пета болест.
Гинеколога каза да не се притеснявам в този етап от брем. за плода.
Моля се всичко да е наред.

Maya, нормално е да се уморяваш, общо 10к крачки хич не са малко за брем.
Металния вкус може да е просто от брем., също от венците ако ти кървят при брем. е често срещано. Не е зле и кр.захар да проследиш.

Тук ще вали, днес е по-прохладно и се живее.

Чудя се какво да готвя за вечеря.

# 257
*Sweety* как установихте, че именно това е била болестта? Радвам се, че сега си добре.

Не сме пускали изследвания. Само по вид на обрива го предположи.
Но аз толкова лекарства изпих, нищо чудно и някаква алергия да е. Макар, че има доста заболели от тази Пета болест.
Гинеколога каза да не се притеснявам в този етап от брем. за плода.
Моля се всичко да е наред.

Maya, нормално е да се уморяваш, общо 10к крачки хич не са малко за брем.
Металния вкус може да е просто от брем., също от венците ако ти кървят при брем. е често срещано. Не е зле и кр.захар да проследиш.

Тук ще вали, днес е по-прохладно и се живее.

Чудя се какво да готвя за вечеря.

Sweety, какво ще правиш с обрива? Може ли нещо или трябва да чакаш да ти мине? Всичко ще е наред с бебето  и с теб 🤗 Ти много геройски понасяш всички оплаквания!

Хубаво казваш за захарта, 👏🏻👏🏻👏🏻 ще те послушам.  Устата ми все съхне, по принцип си е така, открай време, понеже бях и пушач, цигарите дехидратират, кафето също. Не пуша сега, по принцип и кафе вече не пия, но снаха ми ме почерпи скоро и така ми се услади 🤦🏼♀😄 направо не знам какво ще правя. Та другата седмица имам преглед и ще видя дали са ми пуснали захар, ако не, ще им кажа.

Ще вали ли при вас ☔⛈🌈? Като знам колко рядко вали там, но пък обикновено е много приятно. Sweety, моля те дръж ме в течение ако дойде прогноза захладняване (то не чак, ама поне не толкова жега) за малко по-дълго , може и да дойда. Снаха ми се прибра с мъничките (на 3г и на 1.6г) в България, на 30км от Бургас е и не прави план да ходи на плаж 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀ Направо и казах, че ако не отидат поне веднъж ги отписвам от България и да се прибират в Англия 😂

Няма да готвя аз днес.

# 258
Изписа ми противоалергично ще пия.

Аз кафе пия всеки ден, но повечето пъти капучино или 2 пъти 3в1.

Ще вали, днес се живее, много е приятно.
Ама да видим в следващите дни как ще е.
Какво реши за Амстердам?

Май супа ще направя.

Юни го пиша почти минал вече. 😁 И ей го юли, август и септември остават. 3 месеца! Пък някои може и септември да родят, гаранция няма. Не остана момичета!

# 259
Изписа ми противоалергично ще пия.

Аз кафе пия всеки ден, но повечето пъти капучино или 2 пъти 3в1.

Ще вали, днес се живее, много е приятно.
Ама да видим в следващите дни как ще е.
Какво реши за Амстердам?

Май супа ще направя.

Юни го пиша почти минал вече. 😁 И ей го юли, август и септември остават. 3 месеца! Пък някои може и септември да родят, гаранция няма. Не остана момичета!

Ооооох, не остана, не остана 🤭 аз хем го карам ден-за-ден, хем често нямам търпение.

Ами не отидохме в Амстердам, много извън зоната на комфорт ми се стори, ама за Бургас може 😂

На мен ММ много ми се подиграва с моите супи, че май са ми единствената любима храна. Каква супа ще приготвиш?

# 260
Слагам в скрит текст, че да не му се дояде на някой

Скрит текст:
супа топчета 😄

# 261
Аууу, как ми се прияде! Скритият текст ми действа на любопитството още повече!

Ох, разминавайте се вече с вируси и алергии, имунната система е по-ниска, аз много често под кашлям и кихам, а сега още повече! Става ми жал, Sweety като знам една обикновена настинка преди месец как ме сгромоляса, представям си! Стискам палци да се възстановяте е бързо!

Четох кой ще помага при вас! Ние с кака вървим доста по едно и също време. Аз съм с двенки и би трябвало да съм по-рано, но направо успех на мама да огрее и на двете места горе долу по едно време! Само на нея се доверявам по принцип, но и семейството на приятеля ми много иска да се меси - първи бебета в рода им, постоянно отговарям на смс-и как вървят нещата..Но на мама бих ги оставила, иначе ще съм като орлица с двете малки ритащи пъпа орлета! Силно имам (мисля и кака) нужда от нейната помощ! С приятелят ми четем много и имам доверие на интуицията си (и на докторите) но с две бебочета…имам сънища, че приятелят ми все избира по-спокойното бебе, а моето вика ли вика.. Ох да стигнем дотам и да са здрави! Вече сме засипани с дрешки от родилки и ги приехме с благодарност, не искам да им липсва нищо и ще инвестираме парите в правене на спомени за тях!

Моят приятел вчера за пръв път усети бебчетата. Как разбрах? Досега все стои с ръце на корема ми и казва ‘дааа, има движения’ .. аз от съвсем скоро ги усещам ясно. Сложих му ръката в точния момент и очите му почти изскочиха от ябълките си! Т.е. той не познава това чувство! Толкова желание да ги усети, че си е въобразил. (Докторът тихичко ми каза единия път “ако ти казва, че ги усеща - лъже” и беше прав). Усещам ги много активни след изкачване в гората и сутрин в 7 и вечер рано. Имат си режим! Ние сме на нова вълна след киселите краставички - череши - костилки навсякъде!

А пък не знам кое бебе ще става шахматист, но играя много напоследък и се зомбирам!

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 15:31 от Джу06

# 262
Джу06, както бях споменала, аз и сестра ми сме еднояйчни близначки и мама много ми е разказвала как се е справяла като сме били новородени. Да, физически ще е по-трудно, защото ще обслужвате две бебочета, но ми е споделяла, че е било достатачно да ни остави лице в лице и много сме се забавлявали, изследвали и сме били спокойни стига да сме една до друга. Стига половинката да се включва активно във всички дейности, ще се справите без проблем Heart

Като става дума за половинки, май не сме обсъждали тази тема и ми е интересна нагласата ви и тази на бащите. С първото детенце малко се държах като майка орлица и исках да докажа, че мога да се справя сама с всичко. Докато бях майчинство много жалех таткото, почти не е сменял памперси, в храненето нямаше как да се включи заради ексклузивното кърмене. За приспиването нямах нужда от помощ, бебето заспиваше сучейки. Ноо, като се върнах на работа след 6тия месец, нещата рязко се промениха и му дойде много нагорно. При условие, че двамата работехме, беше логично и грижата за бебчо да се разпредели справедливо между двамата родители. От тогава до ден днешен сме почти наравно в грижите. Казвам почти, защото все пак някои неща ги прави само той като къпане и обслужване сутрин., други само аз. За нас работи моделът всеки да си знае кое е негова отговорност, няма нужда да се подсещаме, редуваме и тн. Имам късмета, че таткото е много отдаден и отговорен, но от приятелки и роднини виждам и обратния сценарий. Затова е най-добре очакванията да се изговорят в началото, за да има спокойни мама и тати и в резултат, спокойно бебче Heart

# 263
Май не си попаднала на свекърва
Не, изобщо. Нулево отношение към нас, но тя толкова си може. И като майка не я е бивало. Зарязала си е децата след развода да ги гледа нейната свекърва в друго населено място Rolling Eyes
Неприятно ми е, че към първото си внуче от другата ѝ дъщеря има отношение, взима го понякога с преспиване още от бебе. Ние не бихме позволили (но тя не знае), защото и тя, и мъжът ѝ са много кофти влияние (то цялата рода са проблемни, да не започвам...), но въпросът е в липсата на желание и отношение към нас. Успокоява ме, че много хора имат този проблем дори с родителите си, камо ли с тъщи и свекърви.

До всички, които ще си гледат децата сами, защото няма кой да им помага: Момичета, най-добрата ми приятелка е единствено дете, и въпреки това, откакто роди (детето вече е на 2), никой не е дошъл да ѝ помага само защото живее в друг град. Мъжът ѝ също е единствено дете, но и от негова страна не идват, а ги има налични. Така че не се ядосвайте, аз бях изумена, защото познавам тези хора от малка и никога не съм очаквала, че за първото си внуче общо взето няма да се включат с присъствие.

# 264
Джу06, както бях споменала, аз и сестра ми сме еднояйчни близначки и мама много ми е разказвала как се е справяла като сме били новородени. Да, физически ще е по-трудно, защото ще обслужвате две бебочета, но ми е споделяла, че е било достатачно да ни остави лице в лице и много сме се забавлявали, изследвали и сме били спокойни стига да сме една до друга. Стига половинката да се включва активно във всички дейности, ще се справите без проблем Heart

Като става дума за половинки, май не сме обсъждали тази тема и ми е интересна нагласата ви и тази на бащите. С първото детенце малко се държах като майка орлица и исках да докажа, че мога да се справя сама с всичко. Докато бях майчинство много жалех таткото, почти не е сменял памперси, в храненето нямаше как да се включи заради ексклузивното кърмене. За приспиването нямах нужда от помощ, бебето заспиваше сучейки. Ноо, като се върнах на работа след 6тия месец, нещата рязко се промениха и му дойде много нагорно. При условие, че двамата работехме, беше логично и грижата за бебчо да се разпредели справедливо между двамата родители. От тогава до ден днешен сме почти наравно в грижите. Казвам почти, защото все пак някои неща ги прави само той като къпане и обслужване сутрин., други само аз. За нас работи моделът всеки да си знае кое е негова отговорност, няма нужда да се подсещаме, редуваме и тн. Имам късмета, че таткото е много отдаден и отговорен, но от приятелки и роднини виждам и обратния сценарий. Затова е най-добре очакванията да се изговорят в началото, за да има спокойни мама и тати и в резултат, спокойно бебче Heart

Dream, интересна тема подхващаш 👏🏻👏🏻👏🏻

To be continued… е при мен отговора 😂 Таткото има дъщеря, вече на 23, първо за мен. Мисля, че ще са доста интересна гледка с бебето, той е много грижовен, например, не съм виждала мъж така добре да се грижи за майка си. На практика обаче това, което чух “колко памперси ще сменям”. След внимателно изследване на въпроса май се оказва, че го е страх да пипа новородено 😂😂😂😂 поради собственият му огромен размер.

# 265
Dream09 страшно окуражително ми действа! Благодаря ти! Искам да ги видя как ще растат заедно!

Страхотно предложение за тема! Интересно ми е как ще е, засега приятелят ми поема всичко ( готвене, чистене и т.н. ) поначало заради тежкия старт с гаденето, но и защото иска да сподели всичко и му се струва неравностойно положение, че ми е трудно! Тъй като са две мисля, че ще помага в сменянето и храненето, като цяло му е много интересно и желанието е огромно (беше ми голям страх, защото бременността беше изненада и то само година след нашето събиране) на мен се доверява за всички решения спрямо бременността, медицински решения, защото отдавна чета много на тези теми и според него аз знам по-добре. И за двама ни са първи деца и сме абсолютно без опит, много ми е интересно да ви чета споделения опит!

# 266
Здравейте, минахте ли вече 2-ра фетална морфология? Всъщност при такъв обстоен преглед и да се установи нещо нередно с бебето има ли въобще какво да се направи и да се реагира? Или просто целия преглед е за емоцията и да се погледаме с бебчо?

# 267
Мъжете се справят! И то отлично! Писах ви как го оставих да хране току-що изписано бебе. Нямаше нещо, което да не прави, освен кърменето. Нямаше значение, че се прибира от работа, а аз съм била у дома. Не е лесно с близнаци, сега ще видя с едно. Всички ми казват, че ще ми е лесно след онези бесове, ще разбера.
Като ви чета за емоциите с близначета и ме връщате към спомените. Беше хубаво. Дори и по-трудно. Ако знаех, че бременността с близнаци ще е безпроблемна, щях да поискам отново да са 2. Връзката им е уникална. Не може да се опише с думи. Сега като е едно, ще търси повече внимание, а те много общуваха помежду си.

# 268
Здравейте, минахте ли вече 2-ра фетална морфология? Всъщност при такъв обстоен преглед и да се установи нещо нередно с бебето има ли въобще какво да се направи и да се реагира? Или просто целия преглед е за емоцията и да се погледаме с бебчо?
Днес бях на един семинар за раждането и обсъждаха втората фетална. Смисълът ѝ е да се види, ако има структурни аномалии, при раждането бебето веднага го взимат в съответното отделение и може да му се помогне, за да няма бъдещи проблеми, например сърдечна операция или там нещо друго, ако се налага. Това била целта на втората фетална, че и аз се чудих до днес, нали така или иначе бебето ще се роди, каквото и да покаже феталната.

# 269
Когато се знае за даден проблем има екип, който е в готовност за реагиране веднага при раждането. Надявам се да не попаднете в подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт