Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
А тези от вас, които вече имат дечица, смятате ли в последствие бебето да спи при баткото или каката?

Близнаците от изписването спяха в отделна стая. Сега апартаментът ни е в процес на ремонт (който замразихме) и сме в друго жилище. В него има хол с преходна кухня и още се чудя дали там да е бебето. Никакво желание нямам да ми е спалнята, въпреки че място за кошара в нея има. Децата са в една стая, ние в друга. Силно се надявам да го завършим и да се преместим, докато дребното проходи. Вече като проходи ще е в една стая с кака си по нейно настояване, а брат й в отделна стая. Бяхме им казали според пола, че бебето ще е в стаята на един от тях, защото стаите за децата ще са 2, а и те първа ще растат и до няколко години ще напуснат дома ни.

# 301
Моята втора фетална беше в МЦ Марковс и струваше 210 лева за едноплодна бременност,останах доста доволна всичко ми беше обяснено чудесно и се държаха доста добре .

Аз от няколко вечери получавам крампи на десния крак. В петък през ноща беше толкова силна, че още ме боли прасеца. Магнерот взимам 2х2.
В Щерев за втора ФМ ми взеха 250 лв, за едноплодна бременност, та не знам за цената. Продължителността на прегледа в ориентировъчна, аз не знам колко време ме преглежда, но беше 20-30 мин някъде и влязох 40 мин по-късно от записания ми час. Но е нормално понякога се налага по-продължителен преглед.

И моята втора ФМ е в Марковс на 3 юли.
Нямам търпение.
Вие  колко често усещате бебетата?
А мърдат ли ви се коремите вече при движения им?

# 302
Аз го усещам беше станало доста активно бебчето,но два дни едвам едвам някакви движения и чак се притеснявам така.Иначе на по силните движения ме се мърда корема

# 303
Аз съм използвала и дървено креватче, и сгъваема кошара - с две ръце съм за сгъваемата. Сега за малкия отново купих такава. Лесно се пере, мести от стая в стая, аз дори планирам да я изкарвам на двора, когато времето е подходящо, предишната издържа 5 години спане и луди игри в нея.

# 304
И ние като Аничка ще сме във временно жилище сигурно до годинката. Планирам до тогава да е при нас в спалнята. Нашият апартамент ще бъде с 2 детски стаи и планираме в едната да са в началото двете деца, а после като имаме трето каката да отиде в самостоятелна стая. Пак зависи и от пола на третото, но ще го мислим по-натам. Засега, тъй като тя е по-голяма и ще има нужда от повече пространство за училище, мислим тя да е сама в стая.

Бебето го усещам всеки ден, но последните дни по-леко. Според мен си сменя позицията и сигурно краката му са точно където е плацентата ми. Преди това беше много неприятно дори, защото ме риташе ниско долу и ми притискаше мехура. Отвън понякога го виждам, но слабо и на ММ му е трудно да го усети още.

# 305
И аз го усещам, но за околните не е много видимо.

Мисля засега (поне първите години) бебето да е при нас, че да не пречи на батко си.

Снощи така ми беше лошо и повърнах. Някой с подобни проблеми? Пак ми се възобнови гаденето.

# 306
Кошара купих дървена с повивалник. Много ми хареса и с шкафчета. На 3 нива е и решетката може да се махне. Трансформира се на легло, шкаф или бюро.
Повивалника е страшно улеснение.
Миналата брем. сложих мек повивалник на висок шкаф, пак ми беше удобно.
На леглото да се сменя е мъчение, особено като започне да се мята, опъва и рита, човек остава без кръст.

Amaya, не е лоша кошарата, но може да вземете и с повивалник за тези парички, мое мнение, вие си решавате. Simple Smile
Важен е и матрака също, да бъде хубав и има най-различни с алое, против мухъл и т.н.

Съгласна съм напълно, благодаря. Все още сме в процес на търсене и разглеждане. Другото, което още повече харесвам, е следното:

https://www.yourbaby.bg/koshara-za-bebe-smart-7v1-oval-detsko-le … viat-natural.html   

Овалната форма страшно ми допада, а и на практика може да се ползва с години напред. Повивалник мисля да вземем отделно с шкаф под него. Някой поръчвал ли е от този сайт - www.yourbaby.bg  ??? Simple Smile

Ние си поръчахме от там тази овална кошарка, пристигна след два дни, не сме я сглобили още, но всичко изглежда много добре. Поръчахме я с приставка за люлка и е едно удължение. Предлагат и овални матрачета и чаршафи, сега си чакам двата матрака (малък и голям) кокосови, иначе тя си има тънко матраче. Това, което ме изненада е, че цената, която се вижда под обявата е базова и когато я поръчваш всяко нещо като шкафче, колан, приставка за люлка, допълнителните модули за да става по-голяма се доплащат и цената хвръква. Ние я поръчахме засега с едно удължение, което преди да го монтираш може да го ползваш за повивалник, матрачета за най-малкия размер и следващия и приставка за люлка. Не съм взела колан с който можеш да я монтираш next to me засега, защото опцията люлка ми харесва повече. Всичко дойде бързо, но за матраците нямаха в наличност и чакам три седмици. Иначе сега са с (50%, 30%) намаление.

# 307
Ние мислим веднага след първото да правим второ. Ще имат 1 година разлика, първоначално смятаме и двете да са при нас в спалнята, и когато второто стане достатъчно голямо (около 1 годинка), заедно да ги преместим в детска стая. По принцип имаме пространство за 2 или 3 детски стаи, но предпочитаме да израснат заедно до тийнейджърските си години, и тогава те сами да преценят дали искат собствени стаи или да са си заедно в една. Ако са от различен пол и това започне да оказва влияние върху подредбата на стаята и назреят излишни конфликти, ще ги разделим по-рано, разбира се.

# 308
Аз от два дена насам постоянно имам чувството, че ще повърна, не знам дали е от жегата.. А в началото нямах никакво гадене

Мисля засега (поне първите години) бебето да е при нас, че да не пречи на батко си.

Снощи така ми беше лошо и повърнах. Някой с подобни проблеми? Пак ми се възобнови гаденето.

# 309
Няма гадене при мен, но се чувствам изключително изморена днес. Колежката е със стомашен вирус, детето ги зарази и съм сама от четвъртък, което допълнително ме изтощава.

# 310
  • Sofia
Момичета случайно да знаете какви трябва да са стерилизаторите  със или без изсушаване?

# 311
Кошара купих дървена с повивалник. Много ми хареса и с шкафчета. На 3 нива е и решетката може да се махне. Трансформира се на легло, шкаф или бюро.
Повивалника е страшно улеснение.
Миналата брем. сложих мек повивалник на висок шкаф, пак ми беше удобно.
На леглото да се сменя е мъчение, особено като започне да се мята, опъва и рита, човек остава без кръст.

Amaya, не е лоша кошарата, но може да вземете и с повивалник за тези парички, мое мнение, вие си решавате. Simple Smile
Важен е и матрака също, да бъде хубав и има най-различни с алое, против мухъл и т.н.

Съгласна съм напълно, благодаря. Все още сме в процес на търсене и разглеждане. Другото, което още повече харесвам, е следното:

https://www.yourbaby.bg/koshara-za-bebe-smart-7v1-oval-detsko-le … viat-natural.html   

Овалната форма страшно ми допада, а и на практика може да се ползва с години напред. Повивалник мисля да вземем отделно с шкаф под него. Някой поръчвал ли е от този сайт - www.yourbaby.bg  ??? Simple Smile

Ние си поръчахме от там тази овална кошарка, пристигна след два дни, не сме я сглобили още, но всичко изглежда много добре. Поръчахме я с приставка за люлка и е едно удължение. Предлагат и овални матрачета и чаршафи, сега си чакам двата матрака (малък и голям) кокосови, иначе тя си има тънко матраче. Това, което ме изненада е, че цената, която се вижда под обявата е базова и когато я поръчваш всяко нещо като шкафче, колан, приставка за люлка, допълнителните модули за да става по-голяма се доплащат и цената хвръква. Ние я поръчахме засега с едно удължение, което преди да го монтираш може да го ползваш за повивалник, матрачета за най-малкия размер и следващия и приставка за люлка. Не съм взела колан с който можеш да я монтираш next to me засега, защото опцията люлка ми харесва повече. Всичко дойде бързо, но за матраците нямаха в наличност и чакам три седмици. Иначе сега са с (50%, 30%) намаление.

Много, много благодаря за информацията и личните впечатления! Много Simple Smile

# 312

Ооооо Sweety 🤗 провокира ли се от нещо това повръщане, например храна или умора, или си дойде ей така?
На мен също започна да ми догажда напоследък пак, за щастие не е като каквото беше 🤮, но и аз се зачудих 2 пъти ще повръщам ли, за щастие не. Металният вкус още си стои, непрекъснато трябва да търся дъвки, бонбони или храна в опит да го неутрализирам.

Вчера ходихме на разходка, 1.5ч шофиране в едната посока, дори не шофирах аз, после вървене в пясъка около 30-40 мин може би, с почивки, толкова много се уморих, за пръв път. Направо се чудех как ще пътувам наобратно.  Корема ме стегна, ама наистина много, за щастие 2 таблетки  нош-па  помогнаха и пак самото пътуване и подрусване по пътя се оказаха изпитание.

# 313
И аз се уморих вчера (от шетане) и ме сви корема, но това гадене май е просто от брем., защото не бях яла много.
Май трябва да намалим разходките. Simple Smile

# 314
И аз се уморих вчера (от шетане) и ме сви корема, но това гадене май е просто от брем., защото не бях яла много.
Май трябва да намалим разходките. Simple Smile

Съгласна съм с теб, така изглежда, а няма много логика 🤔 Може ли пък само лежане? Аз затова отрязах разходката в квартала в петък и …..отидох на плуване в басейн 🤭 Рано е да се каже, но има изгледи ползите да се окажат повече от въображаемите опасности.

Общи условия

Активация на акаунт