Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 518
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Аз също мислех, че се поставя в третия триместър, след 28гс до 36гс. Не съм звъняла още да запазя час, но намерението ми е да се ваксинирам. Утре съм при АГ и ще я попитам отново за до кога може да се постави и кога е най-оптимално.

[/quote]

Някой от София записали се за безплатна ваксина? В Риокоз ли се звъни? Не знаех, че поставянето е до 32 седмица, то и аз трябва вече да си запазя час.
[/quote]

# 346
Здравейте, момичета 😊 Пише ви една миналогодишна октомврийска мама. Стана ми много мило като прочетох темата и реших да ви напиша два реда, ей така за кураж - предстоят ви прекрасни моменти, понякога е трудно, но си заслужава. 🤗

# 347
Здравейте момичета, и аз днес минах втора или трета фетална (в 22-ра седмица, че правих междинната в 18-та).
Дамата вече тежи цели 470гр, успяхме да видим и личицето, че много се криеше с ръцете. ❤

Обременяването с глюкоза го направих още в 9-та седмица и оттогава съм с гестационен и на хранителен режим. Плюса е, че се храня здравословно, движа се редовно и за момента в 22+3 съм качила 3кг.

# 348
Аз също мислех, че се поставя в третия триместър, след 28гс до 36гс. Не съм звъняла още да запазя час, но намерението ми е да се ваксинирам. Утре съм при АГ и ще я попитам отново за до кога може да се постави и кога е най-оптимално.

Някой от София записали се за безплатна ваксина? В Риокоз ли се звъни? Не знаех, че поставянето е до 32 седмица, то и аз трябва вече да си запазя час.
[/quote]
[/quote]

16-32 е в Англия

# 349
Оо, разбирам, благодаря Simple Smile Ще проверя утре кога е поставянето на ваксината и в България.

[/quote]

16-32 е в Англия
[/quote]

# 350
Скрит текст:
Аз съм живият пример. С близнаци на 12 години, минах през ин витро и очаквам трето. От един баща са Simple Smile
Днес бях на ендокринолог. И аз ще правя обременяване с глюкоза в 24-26 г.с. Така ме "зарадваха". Обсъдихме хранене и други неща с д-рката. И тя като хематоложката е в Аджъбадем (Мария Алексиева). Нея ми препоръчаха.

И аз се следя при Мария Алексиева (Ендокринолог и  прекрасен човек), че съм с Хашимото, но без терапия и утре ще правя обременяването с глюкоза. Ако ви е интересно, мога да споделя опит.  До колкото знам си взимате от аптеката глюкозата, едно шишенце с 200 мл вода. Отивате на гладно и жадно рано сутринта за първо вземане на кръв. След това изпивате глюкозата, разтворена във водичката. Изчаква се около час, без прекалено натоварване и движение. (Аз смятам да поседна в парка, до лабораторията) Взимат ви отново кръв и след още един час ви взимат трети път. В 25 г.с съм и до тук качих 8 килограма. Вече съм 54 кг, но честно казано не ми личат толкова. Очаквах да е по-зле Smile

# 351
За обременяването аз многократно питах няколко човека, че ме притесняваше да не се окаже, че съм с гестационен диабед, а пък да си бухам сладолед и диня, та много питах. И всички ми отговаряха, че ако обикновената глюкоза на гладно е не повече от 4.5 няма смисъл да се обременявам с глюкоза и ако се вдигне, чак тогава, но след 24 седмица (две АГ-та от две различни клиники ми го казаха това).

Та питането ми към вас е какви индикации имаше при вас, поради които решихте (АГ-то ви назначи) обременяването с глюкоза (и то по-рано на някои от вас от 24 седмица)?

# 352
Моята кръвна захар е 5.04 и е на допустимата граница от 5.1 при бременност. Отделно баба беше диабетичка и съм в рискова група. С първата бременност не правих обременяване, ама тогава качих 9 кг за цялата бременност, а сега са 8 и още съм във втори триместър.

Обременяване с глюкоза правят по различен начин. Някъде в лабораториите дават глюкозата, другаде искат да си я закупите. Прави се на гладно, изпива се разтвора, на 60-тата минута се взема отново кръв и на 120-тата. 3 пъти давате кръв. Трябва да си отделите достатъчно време. Колкото по-рано отидете за проба 1, толкова по-добре в тези жеги. Днес по обед ходих да правя за anti XA, но умишлено поставих хепарин в 9:00, защото бях в работна среща сутринта.

# 353
LollaBunny, благодаря, че сподели самото обременяване как протича, звучи чак лежерно, толкова ми стига да знам. Ако някой друг реши да споделя много детайли, надявам се да го направи в скрит текст 🤣.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 17:43 от MayaJane

# 354
Шишарче, по рано се назначава, ако преди бремеността си имала инсулинова резистентност или проблеми с инсулина и захарта или имаш фамилна обремененост за това.
Гестационен диабет се развива след 20- 24 г.с., т.е. ако не си имала проблеми преди това можеш спокойно да си ядеш динята. Не всяка жена го развива.
На повечето места е едно от задължителните изследвания по време на бременност.

# 355
Здравейте момичета, и аз днес минах втора или трета фетална (в 22-ра седмица, че правих междинната в 18-та).
Дамата вече тежи цели 470гр, успяхме да видим и личицето, че много се криеше с ръцете. ❤

Обременяването с глюкоза го направих още в 9-та седмица и оттогава съм с гестационен и на хранителен режим. Плюса е, че се храня здравословно, движа се редовно и за момента в 22+3 съм качила 3кг.

Какво ти изписаха за гест.диабет? Само режим или и лекарства?

Аз се чудя дали да правя натоварването с глюкоза, двама док.(Гинек.) са на различно мнение.
Предразположена съм, имам и ИР, но пък глюкозата ми и на гладно и след хранене е ок.

Иначе това натоварване съм правила 2 пъти преди и е гадничко.

За ваксината коклюш всичките ми доктори са ЗА, но нали съм малко антиваксърка и още се чудя.
Час се запазва в близкото РЗИ.

# 356

Evelynna, голямо е момиченцето, браво 👏🏻👏🏻👏🏻 Колко хубаво, че и личицето си е показала, а може ли да се каже вече на кой прилича?

# 357

Evelynna, голямо е момиченцето, браво 👏🏻👏🏻👏🏻 Колко хубаво, че и личицето си е показала, а може ли да се каже вече на кой прилича?

MayaJane АГ-то веднага възкликна, че носа е моя 😀 че мъжа е с гръцки нос и ясно се вижда че е взела моя, а устните са негови.

# 358
При мен каза, че има много случаи на гестационен диабет и е било по-добре да го направя (също съм и с хашимото)
За обременяването аз многократно питах няколко човека, че ме притесняваше да не се окаже, че съм с гестационен диабед, а пък да си бухам сладолед и диня, та много питах. И всички ми отговаряха, че ако обикновената глюкоза на гладно е не повече от 4.5 няма смисъл да се обременявам с глюкоза и ако се вдигне, чак тогава, но след 24 седмица (две АГ-та от две различни клиники ми го казаха това).

Та питането ми към вас е какви индикации имаше при вас, поради които решихте (АГ-то ви назначи) обременяването с глюкоза (и то по-рано на някои от вас от 24 седмица)?

# 359
Здравейте мами❤ Аз го карам полека тези дни, правя си списък за пазаруване и се включвам с питанка, какъв размер дрешки планувате да вземете 50 или направо 56?

Общи условия

Активация на акаунт